Sportstuif is net weer even een andere BSO. Het uitgangspunt ligt bij sport en spel...en laat dat nou net heel goed bij onze kinderen passen. De kinderen gaan er iedere maandag met veel plezier naar toe en hebben nog lang niet alle spelletjes en sporten be/geoefend. Daarnaast worden er leuke uitjes georganiseerd. Verder is de communicatie via whats app heel fijn en krijgen we iedere week weer leuke foto's van de kids waarop te zien is dat ze genieten!

Claire van Wees-Baltussen Claire van Wees-Baltussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefbal, speeltuin en superbal! Week 23-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activiteiten en uitstapjes! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

Maandag 3 juni
Yes het is weer maandag! We hebben zin om van iedere dag weer een feestje te maken bij Sportstuif Venray SV! We begonnen de middag met alle kinderen van de basisscholen ophalen en gingen fruit eten en ranja drinken, tussendoor hadden de kinderen veel te vertellen over het weekend.
Vandaag stonden er een voor de kinderen kinderen weer een aantal leuke spellen op het programma. Vandaag stond alles in het thema van de tikspellen. Als eerste begonnen we vandaag met het spel nummertikkertje. Bij nummertikkertje hebben alle kinderen een eigen nummer. Op het moment dat zijn/haar nummer genoemd wordt is hij/zij de tikker. Word er dan weer een ander nummer genoemd? Dan is diegene weer de tikker. Wat een dolle pret! Vervolgens was het tijd voor tikkertje met geheime verlossers. Voor de kinderen is dit een wel bekend spel en ze wisten zich dan ook goed uit te leven.

  
 

Dinsdag 4 juni
De tweede dag van de week is aangebroken, we maakte de BSO weer helemaal klaar voor de komst van de kinderen. Fruit snijden, waterkan vullen en bekers klaarzetten, allemaal dingen die wij doen voordat de kinderen komen. Toen alles er helemaal klaar voor stond konden de kinderen komen. We haalden iedereen op van school en zorgden dat iedereen veilig op de BSO aankwam. Er werd lekker gespeeld tot dat alle kinderen compleet waren, want toen gingen we aan tafel voor het fruit.

Buiten speelden we vandaag weer een leuke activiteit, het spelletje heet elementen trefbal. In de basis is het hetzelfde als normale trefbal, maar er worden bij deze variant leuke elementen toegevoegd die het uitdagender maken voor de kinderen. Zo hadden wij bijvoorbeeld drie verschillende kleuren pionnen in het veld staan waarbij drie kinderen een lintje om kregen die correspondeerde met de kleuren van de pionnen, hij/zij moest zijn eigen pion bewaken en mochten hun handen gebruiken om ballen af te weren. Zij kunnen alleen afgegooid worden als hun pion omgegooid wordt, voor de andere deelnemers waren dezelfde regels van toepassing als bij normaal trefbal. Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje, vrijspelen en werden de eerste kinderen opgehaald.

 

Woensdag 5 juni
Het midden van de week. We begonnen de dag vroeg en met een zonnetje want de zesde peutergym stond alweer op ons te wachten. De ouders bewegen hierbij gezellig mee met de peuters. Allerlei vaardigheden en bewegingselementen komen aan bod om de motoriek van de kinderen te bevorderen. Wil jij volgende keer ook meedoen met onze peutergym? Geef je dan op via www.samenbijsportstuif.nl!

Rond 12 uur gingen we de kinderen van school ophalen en was het tijd om onze hongerige buikjes te vullen met een lekkere boterham. Tijdens de lunch komen altijd de leukste verhalen naar voren of leuke moppen. Nadat iedereen zijn lunch op gegeten had, handen hadden gewassen en de monden schoon waren gemaakt was het tijd voor vrij spelen. Tijdens het vrij spelen komt altijd de Lego doos naar voren maar ook de spelletjes worden uit de kast gehaaldHierna was het tijd voor een lekker stukje fruit en was het tijd voor om in de auto te stappen en naar de speeltuin te gaan, deze keer samen met alle kinderen van Sportstuif Venray SV. Hier hebben we heerlijk in het zonnetje gespeeld, zijn we van de glijbanen afgegaan en hebben we geschommeld.  Na al deze gezelligheid in de speeltuin gingen we alweer terug en mochten de kinderen iets voor hun zelf doen en was de woensdag alweer voorbij.

 

Donderdag 6 juni
We gingen vandaag weer met onze mooie blauwe auto’s op pad om alle kinderen op te halen van school. Toen dat gedaan was, stond er weer een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. We speelden vandaag superbal. Superbal is een variant op trefbal waarbij iedereen voor zichzelf speelde. Werd je afgegooid dan moest je aan de kant gaan staan. Je moest goed opletten wie jou afgooide want als diegene af werd gegooid, dan mocht je weer het veld in. De kinderen vonden de activiteiten erg leuk en wisten niet van ophouden. Na de activiteit gingen kinderen binnen tekenen, spelletjes spelen en met Lego bouwen. Buiten speelde wij bij het klimrek en werd er verstoppertje gespeeld. De eerste kinderen werden alweer vroeg opgehaald omdat de eerste dag van de avond 4-daagse van start ging.
   

Vrijdag 7 juni
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen en hebben hierna samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld.

Na het fruit eten gingen wen naar buiten, Superbal was de activiteit van vandaag, Superbal is al een bekend spel op de BSO maar blijft superleuk en de kinderen worden er altijd lekker fanatiek van. Bij superbal kan je elkaar afgooien met de bal, word je geraakt dan ben je af en ga je aan de zijkant staan. Je moet dan goed onthouden door wie je bent afgegooid want wordt hij of zij ook afgegooid dan mag jij weer terug in het spel. Zo gaat het spel bijna altijd eindeloos door, want als jij iemand afgooit komt er vaak weer iemand terug in spel in. We gingen nog even vrij spelen en hierna stonden al snel de papa’s en mama’s op de stoep want ook vandaag waren er veel kinderen die de avond4daagse gingen lopen! Tot volgende week allemaal 😉

 

   



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches