Sportstuif Weert is een mooie Sportieve Buitenschoolse Opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden. 

Review Review
5 /5 /5
bij Google reviews

De laatste drie weken van de zomervakantie - week 31 t/m 33 - 2024

Week 31

Maandag

Afgelopen maandag stond bij SportStuif Weert in het teken van sportiviteit en creativiteit. Samen met de kinderen zijn we afgereisd naar onze collega's van Sportstuif Nederweert voor een dag vol activiteiten.De dag begon met een creatieve workshop waarin de kinderen hun eigen Olympische fakkels maakten. Met knutselmaterialen zoals papier, verf en glitters, gingen de kinderen aan de slag om hun unieke fakkel te ontwerpen. Het was prachtig om te zien hoe elk kind zijn of haar eigen creativiteit liet zien. Sommige fakkels waren kleurrijk en sprankelend, terwijl anderen een meer klassieke uitstraling hadden. Het resultaat was een schitterende verzameling fakkels die de olympische geest tot leven brachten. Na een heerlijke lunch was het tijd voor wat actie! De middag begon met het spannende spel "Ren je Rot." De kinderen renden enthousiast van de ene naar de andere kant van het veld om vragen te beantwoorden en uitdagingen aan te gaan. Het spel bracht niet alleen veel plezier, maar ook een gezonde dosis beweging. Daarna speelden we "Olympisch Bingo." In plaats van traditionele nummers, gebruikten we sporten en atleten als thema. Het was een leuke manier om meer te leren over de Olympische Spelen terwijl we streden om de overwinning. De spanning was voelbaar bij elke getrokken kaart!

Dinsdag

Na een succesvolle start van de week, hebben we bij Sportstuif Weert op dinsdag de creativiteit weer volop aangewakkerd, gevolgd door een verfrissende middag vol waterpret! De ochtend begon rustig en creatief, waarbij de kinderen hun artistieke talenten konden laten zien met strijkkralen. Iedereen ging enthousiast aan de slag met het maken van kleurrijke onderzetters. Van regenboogmotieven tot favoriete stripfiguren, de ontwerpen waren net zo divers als de kinderen zelf! Het was prachtig om te zien hoe geconcentreerd en toegewijd ze waren aan hun kunstwerken. Na het leggen van de kralen, werd elk kunstwerk voorzichtig gestreken om de prachtige creaties vast te leggen. In de middag was het tijd om af te koelen en plezier te hebben met wateractiviteiten. Met het warme weer was er geen betere manier om de middag door te brengen dan met een buikschuifbaan en een klein zwembad! De kinderen renden en gleden over de buikschuifbaan, lachend en juichend van plezier. Het zwembad bood een heerlijke verkoeling en de mogelijkheid om even te spetteren en te spelen.De combinatie van zon, water en vrolijke kinderen zorgde voor een onvergetelijke middag. Het was een perfecte afsluiting van een dag vol creativiteit en sportiviteit.

Woensdag

Op woensdag hebben we bij SportStuif Weert weer een dag vol plezierige activiteiten gehad. Van sportieve uitdagingen tot zintuiglijke verrassingen, er was voor ieder wat wils! De dag begon met een uitstapje naar Weerterbergen, waar de kinderen hun bowlingvaardigheden konden laten zien. Met enthousiaste aanmoedigingen van hun vriendjes en vriendinnetjes gooiden ze de ballen richting de kegels. Sommigen wisten zelfs een strike of spare te gooien, wat zorgde voor luid gejuich en high-fives. Het was geweldig om te zien hoe de kinderen elkaar aanmoedigden en genoten van het spel. Of het nu een perfecte worp was of een komische misser, de sfeer was ontspannen en vol plezier. Na een actieve ochtend was het tijd voor iets heel anders: het geurenspel! De kinderen werden uitgedaagd om hun reukvermogen te testen door te raden wat er in verschillende potjes zat. Elk potje bevatte een unieke geur, variërend van kruiden en specerijen tot alledaagse producten. Het was een leuke en leerzame ervaring, waarbij de kinderen moesten vertrouwen op hun neus en geheugen. Het was verrassend hoeveel verschillende geuren de kinderen wisten te herkennen!

Donderdag

Bij Sportstuif Weert laten we ons niet tegenhouden door een beetje regen! vandaag was zo'n dag waarop het weer ons binnen hield in de ochtend, maar dat betekende niet dat het minder leuk was. Met een mix van creatieve en actieve activiteiten zorgen we ervoor dat iedereen zich vermaakt, ongeacht de weersomstandigheden. De ochtend begon met een spannende activiteit: hut bouwen! De kinderen konden hun fantasie de vrije loop laten en creëerden prachtige hutten met dekens, stoelen en andere materialen. Het was geweldig om te zien hoe iedereen samenwerkte en hun eigen knusse plekjes bouwde. Na het bouwen van de hutten was het tijd om creatief te worden met pen en papier. We organiseerden een workshop striptekenen, waarbij de kinderen hun eigen stripverhalen mochten maken. Van superhelden tot komische avonturen, de creativiteit kende geen grenzen. Het was fantastisch om te zien hoe de kinderen hun verhalen tot leven brachten. Na een ochtend vol creativiteit klaarde het weer gelukkig op. Dit gaf ons de perfecte gelegenheid om naar buiten te gaan voor wat frisse lucht en beweging. We organiseerden verschillende buitenspelletjes, waaronder tikkertje, verstoppertje en een hindernisbaan. Het plezier en de energie waren aanstekelijk!De kinderen genoten zichtbaar van de spellen en het was een geweldige manier om de dag af te sluiten. Door zowel binnen als buiten actief te zijn, zorgen we ervoor dat iedereen bij Sportstuif Weert een geweldige tijd heeft, ongeacht het weer.

Vrijdag

Vandaag was Sportstuif Weert gesloten. Tijd voor weekend!

Week 32

Maandag

We begonnen vandaag vol enthousiasme met een bezoek aan onze locatie in Nederweert, waar we deelnamen aan de gezellige "Ik hou van Holland"-spellen. Dankzij het mooie weer konden we alles buiten doen, wat het extra leuk maakte. De kinderen werkten fantastisch samen en genoten volop van de competitie. Het was een geweldige start van de week!

Dinsdag

Deze dag stond in het teken van avontuur in speeltuin Zeevershof in Hunsel. In de ochtend konden de kinderen zich helemaal uitleven op de klim- en speeltoestellen. Na deze actieve ochtend keerden we terug naar MMC, waar we samen genoten van een heerlijke lunch. De middag was gevuld met waterpret; met waterpistolen, een opblaasbadje en een buikschuifbaan was er volop verkoeling en plezier in de zon.

Woensdag

Vandaag was een wat rustigere dag, omdat Sportstuif Weert gesloten was. Hoewel we onze gebruikelijke sportactiviteiten misten, zorgde dit voor een dagje rust, wat na de twee actieve dagen ook wel even fijn was.

Donderdag

Deze dag begonnen we met vrij spel op het terrein van MMC. De kinderen hadden de ruimte om hun eigen spelletjes te bedenken en lekker buiten te spelen. Na het fruiteten kregen we gezellig bezoek van de locatie in Nederweert. De kinderen speelden samen en genoten van de gezamenlijke activiteiten. Na een heerlijke lunch vertrokken we in de middag naar de kinderboerderij bij de IJzeren Man. Hier hebben de kinderen verschillende dieren gezien en gevoerd, wat voor veel plezier en verwondering zorgde. Het was een mooie afsluiting van de dag!

Vrijdag

Alweer de laatste dag van deze week. Vandaag was een rustige dag om de week mee af te sluiten. Er was een klein groepje kinderen aanwezig, en met hen maakten we een uitstapje naar de binnenspeeltuin KidsPlaza. Hier konden de kinderen nog één keer hun energie kwijt, zodat ze lachend het weekend in gingen.

Week 33

Maandag

Op deze warme maandag begonnen we de dag lekker relaxed. De zon scheen al vroeg, dus we hielden het rustig in de ochtend met een gezellige stopdans. De kinderen dansten vrolijk rond, maar zodra de muziek stopte, stond iedereen stokstijf stil. Het was lachen geblazen als iemand tóch bewoog en afviel. Daarna werd er gevoetbald in de pannakooi, waar de kinderen hun energie kwijt konden. Naast de sportieve activiteiten was er ook tijd voor wat ontspanning. Een aantal kinderen genoot ervan om hun nagels te laten lakken. Ze mochten zelf kleuren kiezen, en al snel liepen er vrolijke handjes rond met prachtig gelakte nagels. In de middag, toen het echt warm werd, kwam het water er weer aan te pas. Waterpistolen, emmers en ballonnen zorgden voor de nodige verkoeling en vooral heel veel plezier. Iedereen was doorweekt, maar dat maakte het juist extra leuk. Het was een fijne, ontspannen dag vol variatie en waterpret!

Dinsdag

De dag begon creatief met een leuke workshop van The Handmates. De kinderen mochten zandmagneten maken en met gekleurd zand hun eigen figuurtjes inkleuren. De creativiteit spatte ervan af, en iedereen ging trots naar huis met hun zelfgemaakte magneet. Het was wederom een warme dag, dus in de middag hebben we het zwembadje gevuld en de buikschuifbaan uitgerold. Het water zorgde voor de nodige verkoeling en een heleboel plezier. De kinderen renden, gleden en lachten volop. Om de hitte goed de baas te blijven, werd er veel gedronken en zorgden we voor gevarieerde fruitbordjes. Een heerlijke zomerse dag vol creativiteit en waterpret!

Woensdag

Vandaag zijn we naar Beverland in Maaseik geweest, ideaal voor deze wat minder zonnige dag. De binnenspeeltuin bood volop mogelijkheden om te klimmen, glijden en rennen. Met de vele glijbanen en klimtoestellen konden de kinderen hun energie goed kwijt en hadden ze de tijd van hun leven. Er werd volop gelachen en samen gespeeld. De kinderen genoten van alle uitdagingen in de speeltuin en kwamen moe maar voldaan terug.

Donderdag

Vandaag zijn we creatief aan de slag gegaan met het versieren van tassen! De kinderen mochten hun eigen tas ontwerpen met verf en glitterstickers, die ze mee naar huis mochten nemen. Sommigen maakten er een cadeautje voor hun mama's van, terwijl anderen een nieuwe gymtas hadden gecreëerd. Na de creatieve ochtend kozen de kinderen ervoor om lekker vrij te spelen. Er werden allerlei spelletjes bedacht, met auto's gespeeld, en zelfs een parcours gebouwd met dozen en de speelmat. Buiten werd er volop gebruik gemaakt van de buitenspeelbak. Aan het eind van de dag hebben we alles samen netjes opgeruimd, wat zorgde voor een mooie afsluiting van deze speelse dag!

Vrijdag

Vandaag was Sportstuif Weert gesloten. Tijd voor weekend!



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Ellen Wouters
Ellen Wouters
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches