Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van MMC Weert! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5/5 /5
bij Google reviews

Een feestelijke week bij Sportstuif Weert - Week 23 - 2024

Maandag 3 juni

Een nieuwe week is weer van start gegaan. Vandaag stond er een studiedag van OBS De Graswinkel op de planning, dus Sportstuif Weert opende al vroeg de deuren. Gelukkig was het mooi weer, zodat de kinderen veel buiten konden spelen. Voor de rest van het team stond er het wekelijkse overleg op ons hoofdkantoor gepland. De kinderen op de BSO waren inmiddels aan de lunch begonnen. Op studiedagen lunchen we gezamenlijk aan tafel om even een stukje rust te creëren. Aan het begin van de middag was het tijd om de routes te beginnen om de rest van de kinderen op te halen. Nadat iedereen weer was gearriveerd bij Sportstuif Weert, was er tijd voor vrij spel tot het fruitmoment. Na het fruitmoment beginnen we namelijk altijd direct met de activiteiten. Hierdoor creëren we structuur en zorgen we ervoor dat alle kinderen volledig kunnen meedoen met de activiteit voordat ze worden opgehaald. Vandaag speelden we Vlagverovertje en het water-spons-vuur spel. Vlagverovertje was een nieuw spel, dus eerst was het tijd voor uitleg. Bij dit spel worden er twee teams gemaakt met ieder één vlag. De teams mogen hun eigen vlag verstoppen, maar de vlag moet nog wel zichtbaar zijn. Als beide teams de vlag hebben verstopt, moeten ze de vlag van het andere team zoeken. Als de vlag is gevonden, moet hij veiliggesteld worden. Als je wordt getikt terwijl je de vlag in je handen hebt, ben je af en moet de vlag terug. Het spel werd door alle kinderen goed ontvangen en iedereen deed enthousiast mee! Daarna was het tijd voor de tweede activiteit, namelijk het water-spons-vuur spel. Dit spel hebben we al vaker gespeeld en dus konden we lekker snel starten. Na de activiteiten zijn we buiten gebleven om vrij te spelen.

 

Dinsdag 4 juni

Tijd voor feest! Vandaag bestond Sportstuif Weert precies 1 jaar en dat moest gevierd worden. Er stond een opendag op de planning met leuke activiteiten. Eerst was het tijd om alles te versieren. De slingers werden opgehangen en de ballonnen werden opgeblazen om het terrein feestelijk te maken. Daarna werd de stormbaan opgeblazen en werden de XXL Twister en Jenga klaargezet. De kinderen mochten vandaag de hele dag vrij spelen en gebruikmaken van de activiteiten. Nadat iedereen was opgehaald, was het tijd om het feestje te laten beginnen! Er kwamen ouders, opa’s en oma’s en andere kinderen langs om deze feestelijke dag samen met ons te vieren. Het was een geslaagde dag!

  

Woensdag 5 juni

Alweer op de helft van de week! Vandaag was het een rustig dagje bij Sportstuif Weert. De kinderen met een kortere dag op school begonnen met het lunchen van de boterhammen. Daarna was er tijd en ruimte voor vrij spel. De mat werd uitgerold en de auto's en blokken werden uit de kast gehaald om lekker mee te spelen. Er is ook nog een potje Dino Memory gespeeld en daarna was het alweer tijd om de andere kinderen op te halen. Het fruit stond al klaar voor het dagelijkse fruitmoment. De kinderen genieten hier altijd erg van na een lange dag op school. Nadat alles was opgeruimd, besloten we om in het speeltuintje te spelen op ons terrein. De kinderen konden hier even al hun energie eruit gooien. Er werd geklommen, gegleden en gebruikgemaakt van de koprolstang. Na het spelen was het tijd voor een potje trefbal. We besloten om de normale ballen aan de kant te leggen en onze XXL-bal te pakken, even een keer wat anders! Rond 17:00 was het tijd voor een koekje. Dit is altijd een van de favoriete momenten voor de kinderen op een dag! Even een lekker tussendoortje na al het sporten en spelen. Daarna was het tijd om alles langzaam op te ruimen en werden de kinderen alweer opgehaald om naar huis te gaan.

 

Donderdag 6 juni

De middag begon met vrij spelen. Er werden veel tekeningen gemaakt en er werd buiten gespeeld met de ballen. Daarna was het tijd om aan tafel te gaan voor het fruit en een bekertje drinken. Er waren ook nieuwe kinderen vandaag, heel erg gezellig! Na het fruit eten was het tijd voor een nieuwe activiteit, namelijk de kamelenrace! De kinderen moesten een pittenzakje in een hoepel gooien vanaf een pion. Als het pittenzakje in de hoepel belandde, mochten ze de hoepel één keer omdraaien (zodat de hoepel vooruit ging). Zo ging de hoepel steeds verder en werd het steeds moeilijker om de hoepel te raken. Wie de hoepel als eerste over de lijn had, had gewonnen! De groep werd opgesplitst op leeftijd. De jongere kinderen begonnen eerst met een potje pionnentrefbal in de pannakooi. De oudere kinderen gingen ondertussen onderling de strijd aan tijdens de kamelenrace. Het was een nek-aan-nek race met een strenge jury, maar uiteindelijk was er een terechte winnaar! Daarna was het tijd om te gaan wisselen. Door de groep op te splitsen kunnen de kinderen goed meespelen op hun eigen niveau en succes beleven. De kinderen waren goed uitgeput na de activiteiten! De rest van de middag is er nog geknutseld, gevoetbald en gespeeld op de mat. Het was een gezellige middag.

Vrijdag 7 juni

Alweer de laatste dag van deze schoolweek. Vandaag stond de KNVB Voetbal Fundag op het programma. Het terrein werd feestelijk versierd voor deze gezellige dag. Daarna was het tijd om het springkussen op te zetten. De kinderen testten hem meteen even uit! Ook moesten alle spellen worden klaargezet op het hoofdveld, gelukkig was er genoeg hulp om ons te helpen! Voetbalschool Tiki-Taka had ook twee spellen voorbereid om aan te bieden. Rond 15:00 kwamen er tientallen kinderen in hun mooiste tenues om een middag te komen voetballen. Er waren verschillende spellen, zoals pionnenvoetbal, partijtjes en nog veel meer! Alle kinderen werden opgesplitst in groepjes om door te schuiven tussen alle spellen. In de pauze kreeg iedereen een lekker bekertje ranja en kon er gespeeld worden op het springkussen. Na de pauze was het tijd om aan de laatste spellen te beginnen. De kinderen hebben enorm genoten van de Voetbal Fundag. Het was een geslaagde middag met een grote opkomst.

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches