Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol actie bij Sportstuif Weert - week 22 - 2024

Maandag 27 mei

Het weekend zit er weer op en een nieuwe schoolweek is van start gegaan. Nadat alle kinderen waren opgehaald, begonnen we de middag met het eten van het dagelijkse fruit. Tijdens dit moment werd er gezellig bijgepraat over het weekend en de  schooldag. Na de vitamientjes was het tijd voor twee activiteiten: Chinese muur en voetgolf. Als opwarmer begonnen we met een paar rondes Chinese muur, een spel dat altijd een groot favoriet is bij de kinderen. Ze verzinnen steeds weer creatieve manieren om de overkant te bereiken, wat zorgt voor veel gelach en plezier. Daarna was het tijd voor voetgolf! We hadden verschillende banen uitgezet waarop de kinderen moesten spelen. Het doel was om de bal in zo min mogelijk pogingen naar de finish te schoppen. Dit spel testte niet alleen hun richtingsgevoel maar ook hun geduld en precisie. Elke baan bood nieuwe uitdagingen en verrassingen, waardoor het voor de kinderen telkens weer een feestje was om te spelen. Iedereen deed zijn best en er werd enthousiast meegedaan. Na het golfen was het tijd voor vrij spel. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze wilden doen. Sommigen gingen knutselen, anderen speelden bordspelletjes of gingen buiten voetballen. De tijd vloog voorbij terwijl de kinderen zich amuseerden met hun gekozen activiteiten. Rond 17:00 was het tijd voor een welverdiend koekje om de dag af te sluiten. De kinderen zaten nog even na te genieten en praatten enthousiast over de leuke dingen die ze hadden gedaan. Het was een geslaagde start van de nieuwe schoolweek!

 

Dinsdag 28 mei

Vandaag was het heerlijk weer, dus we hebben lekker veel tijd buiten doorgebracht. Nadat we onze vitamientjes binnen hadden, was het tijd om te gaan dansen, namelijk de stopdans. Bij Sportstuif Weert gebruiken we vaak onze muziekbox, en elke dag staat onze playlist met de leukste hitjes aan. Muziek zorgt voor enthousiasme en vrolijkheid, en er wordt vaak (stiekem een beetje vals) meegezongen met de liedjes. Muziek combineren met een activiteit werkt daarom altijd goed, en we doen dan ook maandelijks meerdere keren de stopdans! Na de stopdans was het tijd voor een zenuwslopend spel, namelijk Tiktak-Boem, het spel met de bom! Alle kinderen moesten in een cirkel gaan zitten, terwijl het getik van een bom door de box galmde. De kinderen moesten een bal (de bom) aan elkaar doorgeven terwijl het getik doorging... tot de bom ontplofte! De spelregels werden steeds moeilijker gemaakt, zoals het veranderen van richting en andere uitdagingen. De kinderen vonden het erg vermakelijk en hebben zich goed vermaakt. Na de activiteiten werd er nog lekker buiten gespeeld. Er werden spelletjes gespeeld, gerend, en veel gelachen. Het was een dag vol plezier en energie. Tegen het einde van de middag kwamen de eerste ouders alweer om de kinderen op te halen, die voldaan en vrolijk naar huis gingen. Het was weer een geslaagde dag bij Sportstuif Weert!

 

Woensdag 29 mei

Vandaag was het een rustige dag bij Sportstuif Weert. Er was maar een klein groepje, dus we konden goed inspelen op de behoeften van de kinderen. De middag begon met een gezellige lunch aan de tafel. Nadat de buikjes weer gevuld waren, was het tijd om lekker naar buiten te gaan. De kinderen wilden graag trefballen in de pannakooi, dus de ballen werden verzameld voor wat actie! Het trefballen was zo’n energieke strijd dat een tweede sportieve activiteit niet meer nodig was. De kinderen wilden graag binnen gaan tekenen met z’n allen. De kleurboeken werden goed doorzocht voor de mooiste kleurplaten. Onze grote bak met stiften en potloden kwam goed van pas voor zo’n creatieve middag. De rest van de middag werd er verder getekend, gespeeld en gepuzzeld. Een relaxte dag mag ook wel een keer!

Donderdag 30 mei

Nadat alle routes waren gereden, was de groep weer compleet. De kinderen mochten vrij spelen tot het dagelijkse fruitmoment. De grote bak met buitenspeelgoed werd goed gebruikt. Er werd touwtje gesprongen, gebowld en met de frisbee gegooid. De bak blijft een groot succes bij de kinderen tijdens de vrije speelmomenten. Ondertussen werd het fruit gesneden om daarna gezamenlijk aan tafel te gaan. Er lagen weer veel verschillende soorten fruit op de bordjes. De keuze was reuze! Daarna was het tijd om aan de activiteiten te beginnen. Als eerste werd er voorwerp tikkertje gespeeld. Bij dit spel moesten enkele kinderen een voorwerp in de hand nemen, bijvoorbeeld een pionnetje. De kinderen met een voorwerp moesten snel iemand proberen te tikken. Wie dit lukte, moest snel het voorwerp op de grond leggen. Dit voorwerp moest door de getikte snel worden opgepakt om weer andere kinderen te gaan tikken. Wie op het fluitsignaal een voorwerp in de handen had, kreeg een minpunt. Het was dus elke keer spannend wanneer het fluitsignaal kwam! Als tweede activiteit stond pionnenvoetbal op het programma. Voetbal is een geliefde activiteit bij Sportstuif Weert, voornamelijk bij de oudere kinderen. Zij hebben dus ook nog wat extra rondes gespeeld. Na alle sportiviteit was het tijd voor een koekje en vrij spel. De kinderen hebben weer enthousiast meegedaan!

 

Vrijdag 31 mei

Vandaag hadden we een studiedag van OBS de Graswinkel, dus Sportstuif Weert opende al vroeg de deuren. De ochtend begon met een puzzelmarathon. Er waren vier niveaus van puzzels die moesten worden opgelost. Wat een werk! Na het harde puzzelen waren alle niveaus voltooid. Vervolgens was het tijd om te gaan spelen bij Sportstuif Nederweert. De kinderen vermaken zich altijd goed bij ‘de buren’. Er werden verschillende spelletjes gedaan en gespeeld op de mat met de dinosaurussen. In de middag keerden we terug naar Sportstuif Weert. Hier werden nog twee activiteiten gedaan: kat-en-muis tikkertje en pionnenvoetbal. Bij het kat-en-muis tikkertje moest de kat de staarten van alle muizen zien af te pakken. De muizen ontsnapten soms maar net. De kinderen wilden ook graag pionnenvoetbal spelen. De staarten werden ingeruild voor pionnen en voetballen. Het was een lange maar zeker sportieve dag!

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches