Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van MMC Weert! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol gezellige spellen bij Sportstuif Weert- week 21-2024

Maandag 20 mei

Vandaag was Sportstuif gesloten in verband met Tweede Pinksterdag.

Dinsdag 21 mei

Na een lang weekend was het tijd om de dag te starten met peutergym. Vandaag gingen we bij kinderopvang het vrolijke “Noo(r)tje” op bezoek. We hadden weer leuke activiteiten bedacht om de ochtend sportief te beginnen. Er waren tientallen kinderen bij elkaar gekomen om mee te doen! We hebben gedanst, een parcours afgelegd, blik gegooid en nog veel meer. Het was een geslaagde ochtend met veel lachende gezichtjes. Na de peutergym was het tijd om terug te keren naar de BSO. We zijn eerst samen boodschappen gaan doen om lekker vers fruit en andere benodigdheden te halen. Twee kinderen hadden namelijk een studiedag vandaag, dus was het tijd voor een lekkere lunch. Nadat de boterhammen op waren, mochten de kinderen even vrij spelen tot we aan de routes gingen beginnen. Nadat alle kinderen van school waren opgehaald, ging iedereen lekker buiten spelen. De nieuwe bak met buitenspeelgoed is een groot succes en wordt goed gebruikt door de kinderen. Natuurlijk werd er ook weer gevoetbald in de pannakooi. Na het fruitmoment werd de groep opgesplitst om aan de activiteiten te beginnen. Vandaag stonden er verschillende tikspelletjes en pionnentrefbal op het programma. Door de groep op te splitsen op leeftijd kunnen alle kinderen goed meedoen. Dit zorgt voor nog meer motivatie bij de kinderen. Na de activiteiten werden er nog welverdiende koekjes uitgedeeld en zo sloten we de dag af.

 

Woensdag 22 mei

Alweer op de helft van de week. De kinderen met een kortere schooldag begonnen met het eten van boterhammen bij Sportstuif Weert. Daarna werden de auto's uit de kast getrokken om lekker mee te spelen op de mat. Ondertussen werden de andere kinderen ook opgehaald van school. Nadat iedereen aanwezig was, was het tijd voor de carwash! Onze Sportstuif-auto's worden dagelijks ingezet om kinderen op te halen en hebben dus regelmatig een goede wasbeurt nodig. De ramen konden lekker open in de auto omdat het zonnetje scheen. De kinderen waren helemaal enthousiast in de carwash; er werd zelfs stiekem even een raampje opengedaan. De binnenkant was dus ook meteen gepoetst! Er werd goed opgelet hoe alles werkte en of de auto écht goed schoon was. Eenmaal terug bij Sportstuif Weert was het tijd voor wat fruit. Het was lekker weer, dus we besloten om buiten te eten. Na het fruitmoment stond er nog een toneelstukje op het programma dat een kindje had geleerd bij de scouting. Het is altijd leuk om het enthousiasme van de kinderen te zien over hun hobby’s en bezigheden. Aan het einde van de middag werden Memory-estafette en kwartet gespeeld in de pannakooi. De kinderen moesten rennen en zorgen voor de juiste combinaties van de kaartjes. Iedereen deed fanatiek mee! Het was een drukke dag, dus de kinderen mochten daarna nog lekker vrij spelen.

 

Donderdag 23 mei

Nadat alle kinderen waren opgehaald, was het eerst tijd voor het fruitmoment. Tijdens het fruitmoment werd er gezellig bijgekletst over de dag. De kinderen mogen zelf fruit kiezen en pakken van de bordjes, zodat ze zelf kunnen bepalen wat ze lekker vinden of eventueel willen proeven. Na het fruit stonden er drie activiteiten op het programma: Pingpongbal-estafette, poorttikkertje en de stopdans. Deze spellen hebben we al vaker gedaan met de kinderen en zijn vooral bij de jongere kinderen erg populair. Voor de oudere kinderen werden de activiteiten daarom iets moeilijker gemaakt, zodat iedereen een uitdaging krijgt. Na de activiteiten mochten de kinderen zelf kiezen wat ze wilden doen. Sommigen gingen tekenen, anderen puzzelen, en er werd ook gevoetbald. Rond 17:00 was het tijd voor een koekje, en toen kwamen de eerste ouders alweer om de kinderen op te halen.

Vrijdag 24 mei

De laatste schooldag van de week is weer van start gegaan. Helaas zat het weer niet mee vandaag en was het een regenachtige dag. Daarom was het tijd voor wat binnenpret! De kinderen mochten hun eigen mini-games verzinnen. Alle materialen werden uit de kast getrokken om de leukste spelletjes te bedenken. Er waren mini-games zoals blikgooien, springtouwen, zo lang mogelijk op een bal blijven zitten zonder de grond aan te raken, bowlen en nog veel meer. De dobbelsteen bepaalde welk spel er gespeeld moest worden. De kinderen gaven vol trots uitleg over hun zelfbedachte spelletjes. Alle spellen werden meerdere keren gespeeld en het was een groot succes. Na het spelen van de mini-games was het tijd voor een pauze met wat drinken en een tussendoortje. De kinderen konden even bijkomen voordat het tijd was voor weekend!

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches