Super BSO, zo blij mee. Ze doen zo veel met de kids. Naar binnenspeeltuin, naar andere locaties, Color run maar ook gewoon op eigen locatie spelletjes buiten en binnen. Niets is te gek. Wat ook super is dat er mannen op deze locatie werken, echt top. In overleg zijn ze flexibel betreft uren. Alleen maar lof.

Eliza van der Meijden Eliza van der Meijden
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol nieuw speelgoed bij Sportstuif Weert - week 20 -2024

Maandag 13 mei

De vakantie is weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Vanaf vandaag worden de kinderen weer opgehaald met onze Sportstuif-auto’s. In de ochtend stond er voor ons team eerst een overleg op de planning. In de middag begonnen we met de routes om alle kinderen van school op te halen. In de auto's werd flink bijgekletst en meegezongen met de muziek. Op locatie stonden de bekertjes suikervrije ranja al klaar, want het was een warme dag. Eenmaal aangekomen gingen de kinderen meteen lekker buitenspelen. Sportstuif Weert heeft veel nieuw buitenspeelgoed aangeschaft, wat zorgde voor veel plezier! Na het dagelijkse fruitmoment begonnen we met de activiteiten. Vandaag stond er een reactiespel op het programma. De kinderen namen plaats op de lijn van het voetbalveld. Siem riep een kleur en de kinderen moesten naar de juiste kant van de lijn springen. Het tempo werd steeds sneller opgevoerd en het reactievermogen werd goed op de proef gesteld. Helaas begon het hard te regenen, dus we renden snel naar binnen. Binnen speelden we nog een potje Weerwolven met een paar kinderen. Na de activiteiten werden de nieuwe puzzels geopend en andere spelletjes gespeeld. Na een lekker koekje was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Dinsdag 14 mei

Vandaag was een heerlijke zonnige dag! Al het buitenspeelgoed werd weer uit de kast getrokken en iedereen speelde lekker buiten. De ballen en springtouwen vlogen ons om de oren! De kinderen speelden leuk samen en hadden veel plezier. De zomerhitjes klonken ondertussen uit de muziekbox. Na het snijden van het fruit was het tijd om aan tafel te gaan. De kinderen vertelden over hun dag op school terwijl ze aten van een goed gevuld bord fruit. Na het fruit eten mochten de kinderen zich verzamelen op het voetbalveld, waar een estafette klaarstond. De groep werd opgesplitst in twee teams die onderling de strijd aangingen. De kinderen moesten over banken lopen, door hoepels kruipen en nog veel meer. Er werd goed aangemoedigd om het parcours zo snel mogelijk af te leggen. Na de estafette was het tijd voor het spel spons-water-vuur. Dit spel hebben de kinderen al vaker gedaan, dus we konden meteen van start gaan. Na de activiteiten mocht er vrij gespeeld worden. Iedereen bleef lekker buiten en er werd volop gespeeld met al het speelgoed. De kinderen waren goed uitgeput van vandaag.

 

Woensdag 15 mei

De dag begon voor ons team met een ochtend peutergym in de Bibliotheek van Weert. Er waren tientallen kinderen aanwezig voor een sportief ochtendje gekoppeld aan een leuk boek. De peutergym begon met een dansje, gevolgd door drie activiteiten. Iedereen deed enthousiast mee en de peuters genoten volop. Het was een groot succes! In de middag was het tijd om de kinderen weer op te halen. Het weer zat niet helemaal mee vandaag, dus er is voornamelijk binnen gespeeld. Na het lunchen met boterhammen was het tijd voor de activiteiten. We hadden erg veel geluk: op ons terrein staat namelijk voor enkele dagen een grote overdekte tent. Hier hebben we dus zeker gebruik van gemaakt met het regenachtige weer. De kinderen hebben lekker gerend in de tent om even alle energie eruit te gooien. Daarna zijn er spelletjes gedaan, zoals Annamaria Koekoek. Eenmaal binnen kregen de kinderen een koekje en werden er nog verschillende spelletjes gespeeld, zoals Dino Memory. De dag vloog voorbij.

 

Donderdag 16 mei

Alweer donderdag! Het was weer een regenachtige dag, dus we bleven vandaag in de kantine. De kinderen begonnen met vrij spelen; er werd blik geworpen, gespeeld met de schietende olifant engeknutseld. Ondanks dat we niet naar buiten konden, vermaakten de kinderen zich goed. Ondertussen werd er fruit gesneden voor de dagelijkse vitamientjes. We hebben altijd veel verschillende soorten fruit waaruit de kinderen kunnen kiezen, zodat er voor iedereen iets lekkers is. Als activiteiten werd er vandaag gesjoeld en gepingpongd. De sjoelbak werd op tafel gezet, waarna iedereen lekker mocht gaan sjoelen. Er werden veel punten gescoord en ook de jongere kinderen hadden al snel de smaak te pakken. Ondertussen werden er ook potjes gepingpongd aan de andere kant van de kantine. Het was een echte spelletjesmiddag.

 

Vrijdag 17 mei

Alweer de laatste schooldag, bijna tijd voor het weekend! Ondanks dat het bijna weekend is, stond er toch nog een leerzame middag op het programma. Na de dorst en honger te hebben gestild, mochten de kinderen keersommen gaan zoeken. Over het hele terrein lagen keersommen verstopt die de kinderen mochten zoeken en oplossen. We ontdekten dat Sportstuif Weert echte rekenwonders heeft! Na al het rekenen was het tijd voor het spel Spoorzoeken. Dit is een actief puzzelspel waarbij de kinderen goed in beweging komen. Op elk kaartje stond een opdracht die uitgevoerd moest worden om zo het einde van de route te behalen. Een voorbeeld van zo’n opdracht is bijvoorbeeld een aantal keer opdrukken, klimmen over een bank, en nog veel meer. Er werd enthousiast meegedaan en de conditie werd goed getraind. Na al het harde werken en denken was het tijd voor een koekje en vrij spel. Daarna werden de eerste kinderen alweer opgehaald voor een welverdiend weekend.

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches