Sportstuif Weert is een mooie Sportieve Buitenschoolse Opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden. 

Review Review
5 /5 /5
bij Google reviews

Een zomerse spetterende week bij Sportstuif Weert - week 26 - 2024

Maandag 24 juni

Vandaag begon een warme week bij Sportstuif Weert, en we hebben er een spetterende dag van gemaakt! De kinderen werden opgehaald met de ramen open van de auto, zodat we konden genieten van de frisse lucht. Eenmaal aangekomen op locatie, zetten we meteen het drinken klaar en smeerden we iedereen goed in met zonnebrandcrème. We zetten bakken en emmers met water buiten om mee te spelen en af te koelen. De waterpistolen werden gevuld voor een groot watergevecht, wat voor veel plezier en verkoeling zorgde. Daarna was het tijd om fruit te eten onder de overkapping in de schaduw. Er waren aardbeien, appels, bananen en nog veel meer lekkers. Na goed gedronken te hebben, begonnen we met de activiteiten. De oudere kinderen gingen in de pannakooi flessenvoetbal spelen. Ze moesten elkaars fles omschieten en zorgen dat er zo min mogelijk water uit ontsnapte. De jongere kinderen speelden water-obertje. Hierbij moesten ze een dienblad met bekertjes water balanceren, terwijl andere kinderen probeerden de bekertjes eraf te gooien. Het was een waar waterspektakel! Na al dat spelen was het tijd voor een koekje, en daarna mochten de kinderen nog vrij spelen. De rest van de middag werd gevuld met meer waterpret tot ze werden opgehaald.

 

Dinsdag 25 juni

Weer een warme middag bij Sportstuif Weert! De airco in de auto konden we goed gebruiken tijdens het ophalen van de kinderen. Eenmaal aangekomen stonden de kannen met water en suikervrije ranja al klaar om af te koelen. Door de warmte besloten we vandaag lekker vrij te spelen met water. Eerst was het tijd voor fruit en het vieren van een verjaardag. Als traktatie kregen we een heerlijk ijsje, wat we goed konden gebruiken op zo’n warme dag. Daarna werd al het waterspeelgoed uit de kast getrokken. De waterballen en waterpistolen werden goed gebruikt en iedereen was goed gewapend om de strijd aan te gaan. Rennend over het terrein vloog het water uit de emmers door de lucht. Iedereen was goed doorweekt en afgekoeld. Nadat iedereen lekker was opgedroogd in het zonnetje, werd er nog buiten gekleurd en een koekje gegeten. Het was een heerlijke en verfrissende dag vol plezier en waterpret!

 

Woensdag 26 juni

Vandaag werden de kinderen weer opgehaald en de middag begon met het eten van de lunch. Het was maar een korte dag vandaag, dus we gingen gezellig aan tafel een boterham eten samen. Na het lunchen hadden we nog een uurtje om lekker buiten te spelen. De waterpistolen zorgden weer voor een verkoelend watergevecht. Daarna was het tijd om naar Sportstuif Nederweert te gaan voor een woensdagmiddagactiviteit, namelijk de waterspelen. Eenmaal aangekomen werden de kinderen in groepjes verdeeld om leuke waterspellen te gaan spelen. We begonnen met een waterballonnengevecht, daarna een sponzen-estafette, buikschuiven, een waterpistolenrace en nog veel meer. De kinderen deden enthousiast mee. Op het einde kreeg iedereen een lekker waterijsje. Daarna mochten de kinderen nog vrij spelen. Vooral het buikschuiven was favoriet. Daarna was het tijd om terug te gaan met de Sportstuif auto. Eenmaal terug op de locatie mochten de kinderen nog vrij spelen tot iedereen was opgehaald. Het was een fantastische middag vol plezier en verkoeling, precies wat we nodig hadden op zo'n warme dag!

 

Donderdag 27 juni

Vandaag hebben we weer lekker vrij gespeeld met water, want dat vinden de kinderen het allerleukst om te doen in dit warme weer. Het team speelde natuurlijk ook gezellig mee. Met lekkere zomerse muziek op de box was de sfeer helemaal compleet. We hebben weer bakken en emmers met water klaargezet, de waterpistolen gevuld en de waterballonnen klaargemaakt voor een dag vol spetterend plezier. Op ons Instagram-verhaal kun je meekijken met onze gezellige middagen en al het waterpret dat we beleven. De kinderen renden rond, schoten met waterpistolen en gooiden waterballonnen naar elkaar, terwijl het team enthousiast meedeed.

 

Vrijdag 28 juni

Laatste dag van de week en vandaag was het tijd om ons waterspeelgoed te upgraden! We hebben nieuwe waterpistolen gekocht en een tuinslang voor de buikschuifbaan. De middag begon zoals altijd met het eten van fruit en het insmeren met zonnebrand. Na het fruit eten was het tijd om onze nieuwe aankopen te testen. Het grote zeil werd tevoorschijn gehaald en ingesmeerd met zeep om een perfecte buikschuifbaan te maken. De kinderen renden en gleden over het zeil. Sommigen maakten zelfs een wedstrijdje van wie het verste kon glijden. Ondertussen werden de nieuwe, grote waterpistolen gevuld en het watergevecht begon al snel. De buikschuifbaan was een groot succes. Het glijden over het zeepachtige zeil zorgde voor veel lachende gezichten. De combinatie van snelheid en waterpret maakte het tot een favoriete activiteit van de dag. Na al dat spelen was het tijd om even uit te rusten in de zon met een lekker koekje. Het was een perfecte afsluiting van een geweldige, zomerse week bij Sportstuif Weert. Nu kunnen we allemaal opgeladen het weekend in!



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches