Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van MMC Weert! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5/5 /5
bij Google reviews

Laatste week van de meivakantie - week 19- 2024

Maandag 6 mei

Week twee van de vakantie is van start gegaan! De kinderen keken uit naar een nieuwe week bij Sportstuif Weert. In de ochtend mochten ze vrij spelen, buiten spelen en bouwen met de blokken stond hoog op het verlanglijstje. Tegelijkertijd arriveerde ook Sportstuif Nederweert voor een dag vol plezier. Daarna was het tijd voor de eerste activiteit: het bouwen van suikerklontjeshuizen. Cement werd gemaakt van poedersuiker en water voor stevigheid, waarbij de poedersuiker vrolijk in het rond vloog! Elk kind kreeg een blad om op te bouwen en al snel ontstonden prachtige villa's en boerderijen. Ondertussen zorgde muziek voor extra bouwtempo. Na het opruimen was het tijd voor het fruitmoment. Daarna werd buiten gespeeld, met de ballen voor een potje trefbal. In de middag stond een uitstapje naar Ballorig in Veldhoven op het programma. De kinderen, samen met Sportstuif Nederweert, waren enthousiast en vertrokken met plezier. Bij aankomst bleek het er rustig en hadden we bijna de hele overdekte speeltuin voor onszelf, wat een geluk! Er werd geklommen, gegleden, gerend en nog veel meer. Na een geslaagde middag keerden we terug naar Weert. Hier mochten de kinderen nog vrij spelen tot ze werden opgehaald.

 

Dinsdag 7 mei

Het was vandaag een heerlijke zonnige dag! In de ochtend genoten de kinderen volop van het buiten spelen. We hadden vandaag een gezamenlijke planning met Sportstuif Nederweert. Zodra alle kinderen compleet waren, vertrokken we naar de buren. We schoven meteen aan tafel voor het fruitmoment. Na het genieten van het fruit was het tijd om het Kabouterpad in Ospel te gaan verkennen. Alle kinderen kregen een echte rode kaboutermuts en opdrachten mee. Tijdens de wandeling moesten ze kabouters vinden en opdrachten uitvoeren. Vanwege het regenachtige weer van de afgelopen tijd waren de paden een beetje modderig. Gelukkig hadden veel kinderen laarsjes mee, waardoor we met wat extra uitdaging toch over de paden konden gaan! Na de wandeling keerden we terug naar Sportstuif Nederweert, waar we heerlijk in de zon lunchten. De kinderen wilden graag buiten blijven spelen met verschillende materialen, dus mochten ze vrij spelen. Er werden onderling spellen bedacht en iedereen had veel plezier. Een heerlijke zonnige middag dus!

 

Woensdag 8 mei

Vandaag was er maar een kleiner groepje, dus waren we snel compleet. De jongens hadden meteen zin in de activiteit, dus zijn we maar meteen begonnen. Het was tijd voor creativiteit, namelijk schilderen op canvas. Iedereen maakte prachtige schilderijen, variërend van landschappen tot abstracte kunstwerken. Terwijl de schilderijen droogden in de zon, speelden de kinderen buiten en bouwden ze met de blokken. Na het fruitmomentje was het tijd voor Bingo! Met zelfgemaakte bingokaarten gingen we op zoek naar winnende nummers. Na één valse bingo (natuurlijk met als straf een liedje zingen) was het eerste rijtje vol. Er werd vol spanning gewacht op bepaalde nummers, wat zorgde voor een spannende strijd. Na de bingo had iedereen wel een tosti verdiend. Na de heerlijke lunch stond er een woensdagmiddagactiviteit op de planning. Kinderen uit de buurt kwamen langs voor De Alleskunner. Er waren verschillende spellen voorbereid om te ontdekken wie de Alleskunner van Weert zou worden. Het was een nek-aan-nek race en iedereen gaf zijn uiterste best. Het werd een zeer geslaagde woensdagmiddagactiviteit. Het einde van de middag naderde en iedereen was toch wel uitgeput. We besloten om ontspannen een film te kijken tot de kinderen werden opgehaald. Tijdens het kijken kregen de kinderen nog een koekje en zo sloten we de dag af.

  

Donderdag 9 mei

Vandaag was Sportstuif Weert gesloten in verband met Hemelvaart.

Vrijdag 10 mei

Alweer de allerlaatste dag van de vakantie. We begonnen de dag met het maken van Loom-bandjes, een grote favoriet bij de kinderen. Toen de zon begon door te komen, wilden de kinderen graag naar buiten. Ze speelden trefbal in teams en werkten goed samen. Daarna was het snel tijd om te lunchen, want er stond een uitje naar Brunssum op het programma: het Blotevoeten pad. Het was een stukje rijden, dus zetten we de muziek lekker hard aan! Eenmaal aangekomen, trokken de kinderen hun schoenen uit en begonnen we aan de route. De kinderen vonden het geweldig. Ze moesten door de modder, over stenen en zelfs door het water. Het was een lange en gevarieerde route met veel leuke elementen. Aan het einde was het tijd om te ontspannen in de hangmatten met vieze voeten. Even bijkomen! Daarna was het alweer tijd om terug te keren naar Weert. De vakantie is dus goed afgesloten!

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches