Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van MMC Weert! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5/5 /5
bij Google reviews

Laatste week voor de zomervakantie bij Sportstuif Weert- Week 27-2024

Maandag 1 juli

Het was een zonnige dag vandaag, wat een goed begin van de week! We begonnen met vrij spel en goochelen met kaarten. De kinderen waren gefascineerd door de trucs en probeerden ze zelf ook uit. Daarna gingen we fruit eten, met weer gevarieerde bordjes vol aardbeien, appels, bananen en druiven. Na het fruit eten was het tijd om de groep op te splitsen voor de activiteiten. We doen dit zodat de kinderen kunnen sporten en spelen op hun eigen niveau en met passende regels. Dit bevalt goed onder de kinderen omdat iedereen zo optimaal kan meedoen en plezier kan beleven. De oudere kinderen gingen superbal spelen, waarbij ze fanatiek streden om de bal en veel plezier hadden. De jongere kinderen deden verschillende spelletjes in de pannakooi, zoals schipper mag ik overvaren en tikkertje. Door al het enthousiasme waren we lang buiten en vloog de tijd voorbij. Voordat we het wisten, was het tijd om snel een koekje te eten voordat iedereen weer werd opgehaald.

Dinsdag 2 juli

Tijd voor een nieuwe dag bij Sportstuif! De kinderen werden weer opgehaald met de Sportstuif-auto's. Het zijn de laatste dagen voor de vakantie, en iedereen is al in een feestelijke stemming. Vandaag was het weer wat minder; het regende een beetje, dus de meeste kinderen speelden binnen. Er werden allerlei spelletjes gedaan onderling, en er werd druk getekend en geloomd. De creatieve ideeën vlogen door de ruimte en iedereen was druk bezig. Toen het eindelijk droog werd, gingen enkele kinderen meteen naar buiten om daar te spelen. Er werd enthousiast gevoetbald en gestept, en de frisse lucht deed iedereen goed. Het was heerlijk om even te kunnen rennen en springen. Na het buiten spelen was het tijd om binnen fruit te eten. Het was een fijn moment om even samen te zitten en te genieten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteiten. Vandaag stonden diamantenroof en het reactiespel op het programma, bekende en geliefde spellen die we vaker hebben gedaan. Bij het reactiespel moesten de kinderen snel naar de juiste kleur springen. Het tempo werd steeds verder opgevoerd, wat het extra spannend maakte. De kinderen deden hun uiterste best om snel te reageren en de juiste kleuren te bereiken. Daarna speelden we diamantenroof. De kinderen speelden als echte dieven die probeerden de politie te ontwijken en diamanten te stelen. Er werd gerend en geslopen, en iedereen was vol overgave bezig met het spel. De spanning en opwinding waren duidelijk voelbaar en iedereen genoot met volle teugen.

Woensdag 3 juli

Vandaag stond er eigenlijk een woensdagmiddagactiviteit op het programma, namelijk de waterspelen. Helaas was het hier te fris voor en hebben we het moeten annuleren. Maar geen zorgen, we hebben besloten om de dag alsnog gezellig en actief te maken! We begonnen de middag met lekker vrij spelen. De kinderen hadden de vrijheid om te kiezen wat ze wilden doen, en er werden verschillende spellen gespeeld en getekend. Iedereen had het naar zijn zin en er hing een ontspannen sfeer. Om de dag een beetje extra spannend te maken, organiseerden we een sjoelwedstrijd. De kinderen vonden het geweldig! De punten werden zorgvuldig bijgehouden om de competitie spannend te houden. Iedereen moedigde elkaar goed aan en er werd veel gelachen en gejuicht. Het was mooi om te zien hoe de kinderen elkaar steunden en plezier hadden, zelfs tijdens een competitie. Na de sjoelwedstrijd besloten we om een frisse neus te halen buiten. Daar werden verschillende potjes gevoetbald en de buitenspeelbak werd volop gebruikt. De kinderen genoten van de frisse lucht en het buiten spelen, zelfs al was het wat frisser dan we hadden gehoopt. Het was een lekkere rustige en relaxte dag.

Donderdag 4 juli

Nu komt de vakantie echt dichtbij en de sfeer was vandaag extra uitgelaten. Het was lekker weer, dus we hebben de hele middag buiten doorgebracht. De kinderen waren leuk aan het spelen met elkaar, vol energie en vrolijkheid. Terwijl de kinderen zich vermaakten, waren wij nog bezig met de laatste voorbereidingen voor de vakantie. Het activiteitendraaiboek is verstuurd naar alle ouders, zodat iedereen weet wat er te wachten staat tijdens de vakantie. Er zijn veel leuke en spannende activiteiten gepland waar de kinderen zeker van zullen genieten. Vandaag besloten we om in ons speeltuintje te spelen. De kinderen genoten van de schommels, glijbanen en klimrekken. We hadden de muziekbox aangezet en er stond gezellige muziek op, wat de sfeer nog leuker maakte. Iedereen kon lekker zijn of haar ding doen; sommigen gingen voetballen, anderen zaten in het speelhuisje en er werden zelfs een paar spelletjes verstoppertje gespeeld. Het was een heerlijke middag waarin iedereen kon ontspannen en genieten van het mooie weer. De kinderen waren blij en actief, en het team genoot mee van de vrolijke sfeer. Aan het einde van de dag hadden we allemaal een grote glimlach op ons gezicht. We kunnen niet wachten tot de vakantie begint en we samen nog meer leuke dingen kunnen doen!

Vrijdag 5 juli

Laatste dag voor de vakantie! De sfeer was vrolijk en opgewonden. De bordjes met fruit stonden al klaar, dus de kinderen konden meteen aanschuiven voor een gezonde snack. Er was weer een kleurrijke mix van appels, druiven, aardbeien en bananen en nog veel meer waar de kinderen van smulden. De kinderen waren goed uitgelaten en vol energie, klaar om te beginnen met leuke activiteiten. Ze wilden graag tikspelletjes doen, dus besloten we verschillende vormen van tikkertje te spelen. De kinderen renden, en hun energie kon er goed uit. Na al dat rennen en springen was het tijd om even op adem te komen, dus besloten we om verstoppertje te spelen. De kinderen verspreidden zich en zochten de beste verstopplekken. Er werd gegiecheld en gefluisterd terwijl de zoeker zijn of haar best deed om iedereen te vinden. Het spel bracht een mooie balans tussen spanning en ontspanning, en iedereen had veel plezier. Met grote glimlachen en vol enthousiasme gingen de kinderen naar huis, klaar om te genieten van hun welverdiende vakantie.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches