Super BSO, zo blij mee. Ze doen zo veel met de kids. Naar binnenspeeltuin, naar andere locaties, Color run maar ook gewoon op eigen locatie spelletjes buiten en binnen. Niets is te gek. Wat ook super is dat er mannen op deze locatie werken, echt top. In overleg zijn ze flexibel betreft uren. Alleen maar lof.

Eliza van der Meijden Eliza van der Meijden
5/5 /5
bij Google reviews

Maandblog september 2024

De maand september stond bij Sportstuif Weert in het teken van een actieve start van het nieuwe schooljaar. Het heerlijke nazomerse weertje liet toe dat we lekker veel buitenactiviteiten hebben kunnen ondernemen. Ben jij benieuwd naar de hoogtepunten van september? Lees snel verder!

Fruit eten en kennismaken

Er zijn een aantal nieuwe kinderen gestart bij Sportstuif, superleuk en we heten jullie allen van harte welkom! Inmiddels hebben we een flinke club kinderen en kunnen er nóg meer vriendjes en vriendinnetjes worden gemaakt. Nadat we alle kinderen van school hebben gehaald en zij even hebben gespeeld, eten we dagelijks gezamenlijk fruit. Door de start van de nieuwe kinderen, stond dit fruitmoment de laatste weken regelmatig in het teken van een voorstelrondje en het vertellen/herhalen van de BSO-regels. Een fijn moment om even kennis te maken met elkaar!

 

De vlag zoeken tijdens 'water, spons, vuur'

Na het fruit eten gaan wij actief aan de slag. In de eerste week van september viel het spel ‘water, spons, vuur’ goed in de smaak bij de kinderen! Dit spel wordt gespeeld met een blauw team en een rood team. Ieder team verstopt een vlag. Deze vlag mag over bijna het hele terrein van MMC verstopt worden. Vervolgens proberen de teams de vlag van het andere team te vinden. Wat een uitdaging op zo’n groot terrein!

Dat is nog niet alles: de uitdaging wordt nog groter, want de kinderen zijn tijdens het zoeken op pad gegaan met een kaartje in hun handen. Op deze kaartjes staat water, spons of vuur. Als je tijdens het zoeken getikt wordt door een kind van het andere team, laat je je kaartje aan elkaar zien. Water verslaat vuur, vuur verslaat spons en spons verslaat water. Ben je verslagen? Dan onderbreek je het zoeken naar de vlag en ren je terug naar de spelleider voor een nieuw kaartje. Daarna mag je weer verder zoeken. Beide teams hebben super fanatiek gespeeld en team blauw had de vlag als eerst gevonden. Toppers!

 

Zeskamp

In de tweede week van september hebben wij een geslaagde woensdagmiddagactiviteit georganiseerd: De ‘zeskamp’. Deze activiteit is niet alleen voor de BSO-kinderen, maar alle basisschoolkinderen uit Weert mogen deelnemen aan onze woensdagmiddagactiviteiten. Er zijn diverse activiteiten uitgezet waar teams tegen elkaar hebben gestreden: een voetbal- en hockeypartijtje, een estafette, penalty’s schieten en een kamelenrace. Wat hebben we plezier gehad!

Door een regenbui hebben we de spellen in de laatste ronde afgebroken en hebben we tijd gemaakt voor wat lekkers: ranja en fruit! Na het fruit eten hebben we binnen nog even ballonnenvolley gespeeld en toen kwamen de papa’s en mama’s alweer. Wij willen alle kinderen bedanken voor het komen! Hou onze socials in de gaten voor de volgende woensdagmiddagactiviteiten.

 

Creativiteit en zelfstandigheid

Naast sporten, bewegen en het ontwikkelen van de grove motoriek, vinden we het bij Sportstuif ook belangrijk om ruimte te maken voor creativiteit en het ontwikkelen van de fijne motoriek. We hebben op een woensdagmiddag ons eigen schilderij gemaakt en een andere middag mochten de kinderen hun eigen houten plankje versieren door erop te kleuren en timmeren. Dit deden we gezellig buiten onder het genot van een muziekje. Een heerlijk momentje om even bij te kletsen!

Wijzelf hebben natuurlijk niet stilgezeten tijdens deze momenten. Want we hebben een wasknijperbord gemaakt. Ieder kind heeft een eigen wasknijper die zij op hun drinkbeker klemmen. Zo weten we welke beker van wie is. Wij vinden het belangrijk om  de zelfstandigheid van de kinderen te bevorderen en doen dat door ze verantwoordelijkheid te geven. Vanaf nu mogen de kinderen zelf hun wasknijper zoeken en op hun beker zetten bij binnenkomst. Wanneer ze naar huis gaan mogen zij eraan denken om hun wasknijper ook weer terug te hangen en de beker op te ruimen. Dit is de afgelopen week al goed gegaan.

 

Activiteiten van de laatste week van september

We hebben de laatste week van deze maand afgesloten met activiteiten als trefbal, een estafette en diverse tikspellen. Donderdag veranderden onze kinderen in muizen en katten tijdens ‘kat- en muistikkertje’! Dit tikspel was favoriet. Alle kinderen kregen een muizenstaartje, behalve één kind: de kat. De kat probeert de staartjes van de muizen te verzamelen. Als je staartje is afgepakt, word je ook een kat en help je mee met staartjes afpakken. Welk muisje blijft als laatste over?

En tot slot hebben we de vrijdag afgesloten met een bezoekje aan Weert Kermis. Wat waren de kinderen onder de indruk van alle gave attracties!



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Ellen Wouters
Ellen Wouters
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches