Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van MMC Weert! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5/5 /5
bij Google reviews

Meivakantie bij Sportstuif Weert - week 18 - 2024

Maandag 29 april

De eerste week van de vakantie is begonnen! Tijdens de vakantie worden de kinderen door ouders/verzorgers naar Sportstuif Weert gebracht. De dagen beginnen rond 7:30 uur, dus er is genoeg tijd voor leuke activiteiten! De dag begon met het binnenstromen van alle kinderen. Het zonnetje scheen, dus er werd meteen lekker buiten gespeeld. Er werd onder andere gevoetbald en verstoppertje gespeeld. Na het spelen was het tijd voor het fruitmoment. De tafels buiten werden tegen elkaar geschoven om heerlijk buiten te eten. Als het weer lekker is, proberen we zoveel mogelijk buiten te zijn. Het fruit smaakte heerlijk in het zonnetje en was dus snel op. Daarna stond de eerste activiteit al op de planning, namelijk slijm maken. De kinderen kregen allemaal een eigen beker om slijm te maken. Het was een lekkere kliederboel! Nadat de laatste kralen waren toegevoegd, was het tijd om te gaan kneden. Het slijm was goed gelukt, dus de activiteit was geslaagd! Daarna was het tijd om op te ruimen en lekker een boterham te eten. In de vakantie krijgen de kinderen lunch van Sportstuif Weert. Na het dekken van de tafel was het tijd om samen te gaan eten. De kinderen mochten zelf hun boterhammen smeren en opeten. Het was een gezellige boel aan tafel. Na de lunch stond er een uitstapje op de planning. We gingen naar de Houtsberg. In de auto gingen de ramen open en werd er hard meegezongen met de muziek. Eenmaal aangekomen werd er veel gespeeld en grote hutten gebouwd. De kinderen vermaakten zich erg goed. Na een snoeppauze en veel speelplezier was het tijd om terug te gaan. Het einde van de dag was alweer aangebroken na een gezellige eerste vakantiedag.

 

Dinsdag 30 april

De tweede vakantiedag is alweer begonnen. Het was weer heerlijk weer, dus we hebben weer de hele dag buiten doorgebracht. De kinderen begonnen de dag met vrij spelen. Er werd veel samengespeeld en er werden leuke spellen bedacht. Voor het fruiteten werd er nog een potje 10-tellen in de rimboe gespeeld. Daarna was het tijd voor de nodige vitamines. De kinderen hielpen mee met het klaarmaken van het fruit, dus konden we snel aan tafel. Tijdens het fruiteten werd er bijgekletst en meegezongen met de muziek. Een echte lentemiddag! Daarna stond er een creatieve ochtend op de planning, namelijk beeldjes kleien. De kinderen kregen allemaal een stuk klei waarmee ze zelf een beeldje mochten maken. Er werden veel verschillende dingen gemaakt, zoals een eenhoorn, hartjes en zelfs bakjes voor lekkere chips. Nadat alles klaar was, moest het gaan drogen. De zon scheen volop, dus de creaties konden goed drogen. Tijdens het drogen zijn we weer verder gaan spelen buiten met z’n allen. Tussen het spelen door werd er goed in de gaten gehouden of alles goed droogde, want het moest ook nog geverfd worden! De verf werd dus uit de kast getrokken om alle beeldjes af te kunnen maken. Iedereen was erg trots op het eindresultaat. De kinderen hadden inmiddels wel een beetje honger gekregen en dus was het tijd om weer te gaan lunchen. De tafel werd gepoetst en na een verfgevecht met Siem was het dan ook echt tijd voor de boterhammen. Na de lunch stond Speeltuin Zeevershof in Hunsel op de planning. In deze speeltuin hebben de kinderen de hele middag lekker gespeeld. Er werd onder andere gegleden, geschommeld, gespeeld met water en zand en nog veel meer. Op het einde van de middag zijn we teruggegaan naar Sportstuif Weert. Hier was het namelijk nog tijd voor een watergevecht. Even afkoelen van de warme dag!

 

Woensdag 1 mei

De vakantie vliegt voorbij en het is weer tijd voor een nieuwe dag. De muziek werd lekker aangezet, en zo kon de dag meteen goed beginnen. Na het vrij spelen stond er cupcakes bakken op het programma. Alle ingrediënten werden verzameld om de lékkerste cakejes te gaan maken. Eerst moest het deeg gemaakt worden… en daar werd stiekem af en toe ook van gesnoept. Gelukkig was er nog genoeg deeg over om in de vormpjes te doen. Tijd voor de oven! Tijdens het wachten werd er gedanst op de muziek en buiten gespeeld. Gelukkig vloog de tijd voorbij, want door de geur kreeg iedereen zin om te gaan proeven. Nadat ze uit de oven waren gehaald, was het eerst tijd voor de versiering. De kinderen konden daarna niet meer wachten en dus werden de cupcakes meteen geproefd. Ze waren goed gelukt, yes! Toch was het ook nog tijd voor wat boterhammen om écht de buikjes te vullen. Na de lekkere lunch stond er een speeltuinroute op het programma. Er werden meerdere speeltuinen in de buurt bezocht om te kunnen spelen. Na een aantal speeltuinen was de middag alweer voorbij en de route ten einde. De kinderen hebben een smakelijke en sportieve middag gehad.

 

Donderdag 2 mei

Vandaag zijn we even naar Sportstuif Nederweert verhuisd vanwege een voetbaldag op onze eigen locatie. Nadat alle kinderen waren gearriveerd en de spullen waren ingepakt, zijn we meteen de auto ingestapt. Voor de geplande activiteiten moesten we nog even langs de winkel. In de winkel kwamen we een bellenblaaspistool tegen, en dat moest zeker mee! Eenmaal aangekomen bij Sportstuif Nederweert wilden de kinderen graag meteen de bellenblaas uitproberen. Er ontstonden veel grote bellen, dus dit was een enorm succes. Terwijl de kinderen nog meer bellen gingen maken, werd ondertussen het fruit klaargemaakt. We hadden lekker veel fruit meegenomen, dus de bordjes waren goed gevuld. Als activiteit gingen we vandaag dieren knutselen met papieren bordjes. De knutseltafel lag vol met verf, glitterstiften, scheurwatten, papier en nog veel meer. Alles werd gebruikt om de mooiste dieren te maken. De hele ochtend zijn we lekker blijven knutselen. Na de lunch mochten de kinderen vrij gaan spelen. Er werd gekozen om te kleuren en bellen te maken. In de middag zijn we weer de auto ingestapt om terug te gaan naar de Houtsberg. De kinderen kregen een paar opties voor het uitstapje, maar ze wilden graag de hut verder afmaken. Tijd om te gaan! De hut stond gelukkig nog, dus er kon verder worden gebouwd. Ondertussen werd er af en toe een pauze genomen van het bouwen op het klimparcours. Daarna was het tijd om weer terug te gaan naar onze eigen locatie. Hier hebben de kinderen nog gespeeld op de velden tot de eerste ouders weer snel kwamen om hen op te halen.

 

Vrijdag 3 mei

Er hadden vandaag geen kinderen opvang nodig, dus waren we vandaag een dagje gesloten.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches