Super BSO, zo blij mee. Ze doen zo veel met de kids. Naar binnenspeeltuin, naar andere locaties, Color run maar ook gewoon op eigen locatie spelletjes buiten en binnen. Niets is te gek. Wat ook super is dat er mannen op deze locatie werken, echt top. In overleg zijn ze flexibel betreft uren. Alleen maar lof.

Eliza van der Meijden Eliza van der Meijden
5/5 /5
bij Google reviews

Weer sportieve dagen bij Sportstuif Weert - week 24- 2024

Maandag 10 juni

Vandaag was een actieve en zonnige dag bij Sportstuif Weert! Na schooltijd haalden we de kinderen op en terug op locatie begonnen we met ons dagelijkse fruitmoment. De kinderen genieten altijd van dit gezonde tussendoortje en het geeft hen de energie voor de rest van de middag. Na het fruitmoment begonnen we met onze eerste activiteit: één tegen één voetbal. De kinderen waren erg enthousiast en iedereen deed fanatiek mee. Het was geweldig om te zien hoe ze hun skills lieten zien en elkaar aanmoedigden. Daarna was het tijd voor het safarispel, een favoriet bij de kinderen. Bij dit spel heb je vier vakken en drie teams. Elk team verzon een dierenteamnaam en ging in een vak staan, behalve drie kinderen die als tikkers in het midden stonden. Het team in het midden riep een dierennaam van een ander team, en dat team moest dan met het hele team naar het lege vak rennen. De tikkers probeerden hen te tikken, en wie getikt werd, ging langs de kant staan. Dit ging door tot er nog maar één team overbleef. De spanning en vreugde waren duidelijk te zien bij elke ronde. Het was prachtig weer, dus we konden lekker de hele middag buiten blijven. Het was een dag vol plezier. De kinderen hebben enorm genoten en gingen moe maar voldaan naar huis.

 

Dinsdag 11 juni

Vandaag begon de middag met wat vrij spel. De kinderen konden kiezen uit verschillende activiteiten zoals tekenen, bouwen of lekker buiten spelen. Het was heerlijk om te zien hoe iedereen zijn eigen gang ging. Na het vrije spel was het tijd voor ons dagelijkse fruitmoment. Er was weer genoeg keus! Na het fruitmoment begonnen we met het spel Iemand is 'm, niemand is 'm. Dit is een balspel waar alle energie eruit gegooid kan worden! Daarna was het tijd voor de pingpongbal-estafette. De kinderen werden in teams verdeeld en kregen de opdracht om een pingpongbal op een lepel zo snel mogelijk naar de overkant te brengen zonder hem te laten vallen. Om aan de overkant te komen moesten de kinderen eerst wat obstakels trotseren! De strijd was spannend en er werd volop aangemoedigd. Onze derde activiteit was blindemannetje. Eén kind kreeg een blinddoek om en moest proberen de anderen te vinden en te tikken, terwijl de rest zich stilletjes verplaatste. Dit spel bracht veel spanning, en de kinderen hadden enorm veel plezier. Door al deze activiteiten was de middag voorbij gevlogen! Na een welverdiend koekje was de dag alweer voorbij.

 

Woensdag 12 juni

Vandaag was het een rustig dagje bij Sportstuif Weert met een klein groepje kinderen. De kinderen gaven aan dat ze graag bordspelletjes wilden doen, dus we hebben ons aangesloten bij hun behoeften en de middag begon met gezellige spelletjes aan tafel. Er werd veel samengewerkt en gelachen. Na een ontspannen begin van de middag gingen we nog even naar buiten om te voetballen in de pannakooi. Nadat we een frisse neus hadden gehaald, mochten de kinderen gaan vrij spelen. De tekenblaadjes werden uit de kast gehaald om lekker te gaan kleuren. Er werd een octopus en vrachtwagen gemaakt, het waren echte kunstwerken. De rest van de dag hebben we nog meer spelletjes gedaan en gegoocheld met kaarten.

 

Donderdag 13 juni

Vandaag was een heerlijke dag met veel zon bij Sportstuif Weert! De middag begon met lekker kletsen en spelen in de pannakooi. De kinderen genoten van het zonnetje terwijl ze zich vermaakten tijdens het vrij spelen. Na een tijdje was het tijd voor ons dagelijkse fruitmoment. Gezamenlijk aten we ons fruit op en verzamelden we de energie voor de rest van de middag. Vervolgens gingen we allemaal naar buiten om te beginnen aan de activiteiten van vandaag. De eerste activiteit was poortjestikkertje. De kinderen renden enthousiast rond, probeerden elkaar te tikken en natuurlijk ook te bevrijden! Daarna was het tijd voor het geluksspel. Deze activiteit hebben we al vaker gedaan, dus vandaag was het tijd voor een nieuwe twist! Er werden nu voorwerpen gebruikt in plaats van kleuren. Nét weer even iets anders! Ten slotte speelden we hoofd, schouder, knie en hoedje. Bij dit spel werd het reactievermogen van de kinderen weer goed op de proef gesteld. Bij Sportstuif Weert doet het team ook altijd mee met de activiteiten. Dit vinden we belangrijk omdat het de kinderen motiveert en hen laat zien dat meedoen en actief zijn leuk is. Het versterkt ook de band tussen de kinderen en het team, waardoor iedereen zich meer verbonden en op zijn gemak voelt. De hele middag was gevuld met deze leuke activiteiten en tegen het einde van de dag genoten de kinderen van een welverdiend koekje. Daarna was het tijd om alles op te ruimen en werden de kinderen alweer opgehaald om naar huis te gaan.

 

Vrijdag 14 juni

Vandaag was het een lange dag bij Sportstuif Weert vanwege de studiedag, dus we openden onze deuren al vroeg. Sinds deze week hebben we een nieuwe derde auto erbij, wat ons nog flexibeler maakt in het ophalen van de kinderen. Echter, één van onze andere auto's moest nog opgehaald worden bij de garage na een keuring. We begonnen de ochtend dus met een rit naar de garage. Eerst moest er nog even getankt worden, waarna we de auto ophaalden en weer compleet waren. Daarna was het tijd voor een leuk uitstapje: een bezoek aan het Gouden Wout. Hier konden de kinderen goud zoeken in een avontuurlijke speeltuin. De kinderen hadden de hele middag de tijd om te spelen, ontdekken en genieten van deze bijzondere plek. Ze vonden het geweldig om op zoek te gaan naar goud en genoten volop van alle speelmogelijkheden. Na een middag vol avontuur gingen we terug naar onze locatie om de andere kinderen op te halen. Terug bij Sportstuif Weert was het tijd voor ons dagelijkse fruitmoment. Na het fruit eten speelden we "10-tellen in de rimboe", een spannend spel waarbij de kinderen zich verstopten en proberen niet gevonden te worden terwijl de zoeker tot tien telt. De dag vloog voorbij en daarna was het tijd voor weekend!  

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches