Een Sportieve BSO waar veel bewegingsvrijheid is voor ieder kind. Veel aanbod van sport en spel.

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

30 seconds, midgetgolf en rond de tafel! Week 23 – 2023

Een nieuwe zonnige week is weer aangebroken bij Sportstuif. We hebben veel verschillende activiteiten gedaan en hebben natuurlijk even extra genoten van de zon. Wil jij weten wat wij deze week allemaal gedaan hebben met het mooie weer? Lees dan snel verder!

Maandag 5 juni

Vandaag zijn wij begonnen met een studiedag! Met het kleine groepje kinderen van basisschool Antonius uit Heusden zijn wij naar Monkey Town geweest. Ook vandaag was dit weer een groot succes! De hele ochtend hebben ze hier kunnen klimmen, springen en lekker kunnen glijden van de glijbaan. In de middag met de rest van de kinderen van Sportstuif Asten NWC was het tijd om eerst lekker fruit te eten. Tijdens het fruit eten werden alle weekendverhalen met elkaar uitgewisseld. Hierna werden alle kinderen goed ingesmeerd, zodat ze helemaal klaar waren om weer drie verschillende activiteiten te spelen. Vandaag hebben ze sponzen superbal, 30 seconds en midgetgolf gespeeld.    

 

Dinsdag 6 juni

De dag begon weer met de kinderen ophalen van school. Dat blijft toch wel een van de leukste momenten, al die blije snoetjes weer zien. Er werden voor vandaag weer drie leuke activiteiten klaargezet. Namelijk voor de oudere kinderen rond de tafel en voor de jongere kinderen object verstoppertje en vos kom uit je hol met sponzen. Bij het spel rond de tafel maak je een rechthoekig vak dat verdeeld is in twee vakken. Aan elke kant staat een rijtje kinderen, alleen de eerste in de rij staat in het vak. Eén rijtje heeft de bal en neemt deze uit, bij uitnemen moet de bal eerst in je eigen vak stuiteren daarna in het andere vak. De speler aan de andere kant speelt de bal weer terug door deze te duwen of slaan. De bal moet dan weer stuiteren in het vak aan de overkant. Heb je de bal gespeeld naar de andere kant dan moet je zelf ook aan de andere kant in het rijtje aansluiten. Speel je de bal buiten het veld of stuitert hij twee keer in je eigen vak dan ben je af en ga je even aan de kant staan. Zijn er nog twee spelers over, deze spelen dan een partijtje tot de drie (zonder van kant te wisselen).

 

Woensdag 7 juni

Vandaag zijn wij begonnen met het geven van peutergym. Peutergym is een beweegactiviteit waarin allerlei grondvormen van bewegen aan bod komen, zoals rollen, duikelen, gooien, vangen, springen, rennen en balanceren. Deze grondvormen van bewegen, verwerkt in een speelse, muzikale beweegles, dragen bij aan de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek, het zelfvertrouwen en het leren samen spelen. Ook kwam Rob Fritsen van SIRIS nog langs om weer prachtige foto’s van de kinderen en ouders te maken. In de middag stond er voor de kinderen van onze Buitenschoolse Sportieve Opvang een voetbal activiteit op de planning. Van penalty’s schieten, rennen door de SmartGoals tot aan een partijtje wat een fanatieke kinderen hebben wij bij Sportstuif.

 

Donderdag 8 juni

Ook vandaag laat de zon zich veel zien, wat ervoor zorgt dat de kinderen allemaal lekker veel aan het buiten spelen zijn. De kinderen zijn lekker aan het spelen en wij als pedagogische medewerkers kunnen meespelen waar we willen. Vandaag staat hoepeldans, pionvoetbal en kamertje verhuren op de planning. Wij hebben ervoor gekozen om gemixte groepen te maken zodat de oudere kinderen de jongere kinderen kunnen helpen en de jongere kinderen weer veel van de oudere kinderen kunnen leren. Want naast het actief bezig zijn is het belangrijk om leren samen te spelen, omgaan met winst en verlies en leren omgaan met andere kinderen in competitie verband.

 

Vrijdag 9 juni

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Ook vandaag hebben we super goed weer! Na het halen van de kinderen op de basisscholen in Asten en omstreken zijn we gestart met lunchen. Dit hebben we toch nog binnen gedaan omdat het hier lekker koel is! Na het lunchen was het tijd om even vrij te spelen. Om half drie halen we de laatste kinderen op en eten we gezamenlijk fruit. Hierna is het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteit. Vandaag stonden er waterspelletjes op het programma! We hebben jongens tegen de meisjes gedaan met een parcours waar ze de emmer moeten vullen door middel van de spons uit te knijpen en we hebben nog een route gelopen met een dienblad vol bekertjes! Heb je de route behaald mag je iemand naar keuze nat gooien. De rest van de middag hebben de kinderen lekker vrij gespeeld, zo zijn er nog hutten gemaakt van kussens! Dit was alweer de blog van deze week, lees je volgende week weer mee?

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches