Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bijentikkertje, piraten escaperoom & spinnenweb! Week 26 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 26. Bijentikkertje, piraten escaperoom & spinnenweb!

Maandag 27 juni
Vandaag begon de week bij Sportstuif met heel veel regen… Maar wij willen natuurlijk alsnog een leuke middagen met gave activiteiten organiseren. Daarom hebben we binnen twee alternatieve activiteiten gedaan! Namelijk spinnenweb en stoelendans. Bij spinnenweb gaan alle kinderen in een kring op de grond liggen. Zij houden elkaar stevig vast. Twee kinderen staan buiten de kring en moeten proberen de kring te doorbreken door kinderen een hun voeten uit het web proberen te trekken. Wanneer het lukt en het kind komt los van het web dan mag hij de kinderen gaan helpen met kinderen uit het web halen. Nadat we spinnenweb gedaan hadden was het ook nog tijd voor stoelendans! Dit hebben we een aantal rondes gespeeld. Ondanks de regen hebben we toch nog een leuke middag gehad! 



Dinsdag 28 juni
Vandaag hadden we eerst een verjaardag. Een van de kinderen van Sportstuif Asten was namelijk jarig geweest. Wanneer kinderen jarig zijn of zijn geweest mogen ze hun verjaardag ook altijd vieren bij Sportstuif als zij dit leuk vinden. Samen hebben we gezongen en mocht de jarige een kleinigheidje uitkiezen. Daarna was het tijd voor oneindig tikkertje. Het was vandaag erg warm en de zon scheen weer volop, daarom hebben we voor de activiteit de kinderen goed ingesmeerd en hebben we vaker een drinkmoment ingelast. We hebben oneindig tikkertje niet te lang gespeeld, omdat het te warm was. Daarna hebben de kinderen lekker kunnen spelen. 



Woensdag 29 juni
Vandaag hebben we eerst lekker boterhammen gegeten samen met de kinderen van Sportstuif Someren. Vandaag was een leuke dag, want de woensdagmiddag activiteit in Asten stond gepland!! Vandaag was dit een Piraten escaperoom... wauw gaaf he! De kinderen ontvingen een brief van Piraat William, die hulp vroeg bij het zoeken naar de schat! Gelukkig wilde iedereen piraat William wel helpen!Alle kinderen werden omgetoverd tot echte piraatjes met een heus ooglapje en vervolgens kon de escaperoom beginnen. Er werd touwgetrokken, er werden raadsels opgelost, er werd met kogels gegooid en er werd samengewerkt om niet in het water te vallen! Uiteindelijk heeft iedere piraat de schat gevonden en hier heerlijk van kunnen snoepen! Superknap gedaan allemaal! 



Donderdag 30 juni
In de ochtend was onze buitenschoolse sportieve opvang al open! Baisschool het Toverkruid had namelijk een studiedag. In de ochtend hebben maar liefst twee activiteiten gedaan. Eerst hebben we doktertikkertje gedaan en daarna was het tijd voor het geluksspel! Daarnaast hebben de kinderen ook lekker zelf gespeeld, spelletjes gedaan en gebouwd met Knex. In de middag kwamen ook alle andere kinderen naar Sportstuif! Het zonnetje scheen weer lekker. We hebben alle kinderen dan ook eerst goed ingesmeerd. Een van de kinderen had zijn laatste dag bij Sportstuif vandaag. De regel is dat hij of zij dan mag kiezen wat we die middag voor een activiteit gaan doen. Hij koos voor voetballen! Heel veel kinderen vinden dit leuk, dus dat kwam goed uit! Voor de kinderen die het leuk vonden mocht er daarna nog met water gespeeld worden. Het was een leuke middag! 

 

Vrijdag 1 juli
Vandaag alweer de laatste dag van de week bij Sportstuif! Vandaag hebben we bijentikkertje en wie is het sterkst gespeeld! Daarnaast was er bij de korfbalclub naast de locatie van Sportstuif Asten een korfbal toernooi waar ook twee kinderen van Sportstuif aan meededen. Daar moesten wij natuurlijk even een kijkje gaan nemen. Samen zijn we er naartoe gewandeld en hebben we hier een aantal wedstrijden gekeken. Dat was leuk! Daarna hebben de kinderen nog lekker buiten gespeeld en hebben we als afsluiting van de dag samen een spelletje gespeeld! 

 

Tot volgende week!  



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches