Onze kinderen gaan heel graag naar Sportstuif. Veel verschillende activiteiten. En in de vakanties leuke uitjes. Er is altijd iets te doen.

Michelle Michelle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De stopdans, museumpje en WeJump in week 45 - 2023

Maandag 6 november

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten. Met veel zin zijn de pedagogische medewerkers de kinderen gaan ophalen. De eerste scholen waren om 14:30 uit. En daarna volgde de andere scholen. Nadat iedereen was gearriveerd bij Sportstuif Asten hebben we de energie weer aangevuld met het eten van heerlijk fruit. Daarna zijn we begonnen met de activiteiten die we gewend zijn bij ons sportieve BSO! Vandaag stonden er weer drie leuke activiteiten op de planning; Sociaalbal, Stopdans en drie op een rij. We hebben de kinderen in drie verschillende groepen ingedeeld en zijn daarna begonnen met de spelletjes. We hebben veel blije gezichtjes gezien en de spelletjes verliepen erg goed en de kinderen vonden het erg leuk. Natuurlijk hebben we de dag afgesloten met een heerlijk koekje en daarna was het alweer tijd dat de kinderen werden opgehaald!

 

Dinsdag 7 november

Op deze dinsdag gingen we net zoals altijd onze leuke kinderen van school ophalen. De kinderen en ook de pedagogische medewerkers hadden er weer veel zin in om er een leuke dag van te gaan maken. De buikjes waren weer gevuld met het gezonde fruit om daarna weer lekker te gaan beginnen met de activiteiten. Vandaag stonden er twee spelletjes op het programma. Pylonenvoetbal en boer  & haas. Allebei de spelletjes vielen erg goed in de smaak. Het proberen omschieten van een anders man pylon vonden ze erg leuk. Als je eigen pylon werd omgeschoten kreeg je een opdracht. Er werd opgedrukt, rondjes om het veld gelopen en er werden koprollen gemaakt. Bij Boer & Haas moesten de boeren hun wortels beschermen en de hazen gingen proberen de wortels te stelen. Tijdens de spelletjes zag je heel goed dat de kinderen aan het genieten waren. Dat vonden wij fantastisch om te zien. Daarom hadden de kinderen ook een lekker koekje verdiend. Toen was de dag helaas alweer afgelopen!

 

Woensdag 8 november

Op woensdag halen we de kinderen al om 12:30 op. We waren vandaag met een wat kleinere groep. Nadat we de boterhammen lekker hadden opgegeten zijn we naar Sportstuif HCAS gegaan om daar de middag door te brengen. Hier hebben de kinderen lekker gebruik kunnen maken van het grote hockeyveld. En de materialen die we bij onze Sportstuif locatie niet hebben. De kinderen hebben zich eigen goed vermaakt. We hebben ook als activiteit museumpje gedaan. dat is een spel wat altijd goed in de smaak ligt. Daarna hebben ze nog lekker buiten gevoetbald en werd er veel gespeeld met de loom bandjes.

 

Donderdag 9 november

En dan is het alweer donderdag. Een dag waar veel kinderen naar onze leuke Sportstuif locatie komen. Het was daarom ook een hele drukke dag. Maar hoe meer kinderen hoe meer gezelligheid er is. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald hebben we gezamenlijk fruit gegeten om daarna te gaan beginnen met drie activiteiten. Als eerst stond er op het programma volleybal. Dat was voor de kinderen een redelijk nieuwe sport waar ze aan moesten wennen. Toch vonden de meeste het wel leuk om te doen. We hebben ook het spelletje overlooptrefbal gespeeld en als laatste hebben we het spelletje vertel het verhaal gedaan. Er was een klein verhaaltje verzonnen en die werd tegen iemand vertelt en die moest het dan perfect doorvertellen tot de laatste aan de beurt was. Is het de bedoeling om het verhaaltje perfect door te vertellen. De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Hierna was de dag alweer bijna afgelopen en werden de kinderen alweer opgehaald!

 

Vrijdag 10 november

Dan is alweer de laatste dag van de week aangebroken, vrijdag! Nog één dagje en dan is het weer weekend. Maar voordat het weekend is maken we er nog een leuke laatste dag van bij Sportstuif Asten. We hadden een wat kleiner groepje vandaag en dat bracht ons mooi in gelegenheid om een uitstapje te maken naar WeJump! Dat is een mooi trampolinepark waar de kinderen zich een heel uur uit kunnen leven en gave en mooie tricks te laten zien. Ook werd er gespeeld in het mooie park. En er werd zelfs verstoppertje gedaan. De kinderen hebben zich eigen goed kunnen vermaken. Daarna bij terugkomst was het alweer tijd voor een welverdiend koekje en kon het weekend beginnen!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches