Hele prettige buitenschoolse opvang. Mijn kinderen vinden het er heel fijn. Ze kunnen lekker buitenspelen en hebben er alle ruimte zowel om zich letterlijk fysiek uit te leven na een dag school als om te doen wat ze leuk vinden.

Goed contact met de pedagogisch medewerkers.

Erg leuk is dat ik tijdens mijn werk regelmatig een foto krijg via Whatsapp van wat de kinderen aan het doen zijn.

Saskia Saskia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een voetbalwedstrijd, verstoppertje en acrogym in week 40 - 2023

Maandag 2 oktober

Een gloednieuwe week is weer aangebroken. Dat betekent een week vol leuke activiteiten en veel blije gezichtjes van de kinderen. Alle pedagogische medewerkers hebben de kinderen opgehaald om een leuke middag ervan te maken. Toen eenmaal alle kinderen bij Sportstuif Asten waren zijn we begonnen met het eten van fruit en het drinken van een bekertje ranja. Toen de energie weer was aangevuld hebben we ons klaar gemaakt voor drie toffe activiteiten. Er stond vandaag hoepelpong op het programma. Hiervan is de bedoeling dat de bal in de hoepels worden gegooid. Welk team gooit als eerste in elke hoepel van de tegenpartij? Daarnaast hebben we ook blinddoek tikkertje gedaan. De tikker kreeg een blinddoek om en de andere kinderen mochten op een plek gaan staan in het veld. Daarna mogen ze niet meer bewegen, anders is het spel wel erg lastig voor de tikker. Heeft de tikker drie kinderen getikt dan wisselen we van tikker. En als laatste spel hebben we het spelletje Kingen gedaan. Dit is voor de oudere kinderen een erg leuk spel om te spelen. Hierna was het nog tijd voor een koekje die alle kinderen hadden verdiend. Zo snel ging de dag alweer voorbij. Wat was het weer een fantastische dag bij Sportstuif Asten!

 

Dinsdag 3 oktober

Een nieuwe dag is alweer van start! De kinderen werden allemaal weer opgehaald om een toffe middag ervan te gaan maken. We zijn na het fruit eten begonnen met twee activiteiten. De eerste activiteit was de stopdans. Als de muziek aan gaat dan mogen de kinderen bewegen, springen en natuurlijk lekker dansen op de muziek. Zodra de muziek stopt moeten de kinderen zo snel mogelijk stoppen met bewegen en heel erg stil blijven staan. Beweeg je toch als de muziek uit is, dan verzinnen we een opdracht die je moet uitvoeren. Doe een kikker na of ren een rondje om het veld heen. Bij pedagogisch medewerker Lex hebben we een spelletje gedaan dat je met een groepje in een cirkel moest staan en dat je een kaart kreeg met een cijfer erop. Wat het cijfer was, zoveel keer moest je de bal met je groepje overgooien. Heb je het aantal gehaald, krijg je dat aantal punten. Wie krijgt de meeste punten in twee minuten tijd? Na de leuke activiteiten hebben de kinderen nog wat lekkers gekregen en hebben we de dag weer goed afgesloten!

 

Woensdag 4 oktober

En toen was het alweer woensdag. Altijd een wat rustigere dag maar ook altijd heel gezellig. De kinderen werden in de middag opgehaald van school waar we toen samen met elkaar hebben geluncht. Na het eten hebben de kinderen wat vrije tijd gehad. Er werd geknutseld, getekend en er werd ook buiten gevoetbald. Voor iedereen is er wat leuks te doen bij Sportstuif. Daarna hebben we met iedereen verstoppertje gespeeld over heel het terrein. Wie heeft de beste verstopplaats en wordt als laatste gevonden? Dat hebben we paar potjes gedaan omdat de kinderen het erg leuk vonden om  te spelen. Hierna was het alweer tijd voor wat lekkers en sloten we de dag goed af!

 

Donderdag 5 oktober

De pedagogische medewerkers hebben alle kinderen opgehaald van school om er een leuke middag van te gaan maken. We zijn na het fruit eten naar buiten gegaan om drie leuke activiteiten te gaan doen. We hadden vandaag een echte voetbalwedstrijd op de planning staan. Voor degene die wilden voetballen mochten daarvoor kiezen om te gaan voetballen. Dit ging er heel erg fanatiek aan toen maar ook heel sportief. Bij de andere activiteiten had je het overlooptrefbal spel. Dat vinden de kinderen altijd leuk om te doen. Daar zit veel beleving in waardoor het spel nog leuker is. En bij de laatste activiteit hadden we acrogym. Samen mooie standjes doen, op elkaar klimmen en elkaar goed vast houden dat hoort er allemaal bij. Samen werken is dan ook erg van toepassing, maar dat hebben de kinderen erg goed gedaan. Dit was echt een hele toffe middag vol met plezier en vermaak. We hebben nu al zin in morgen!

  

Vrijdag 6 oktober

Het is alweer vrijdag, wat betekend de laatste dag van de school en dus de laatste dag van de week bij de BSO.  Vandaag zijn de kinderen al om half 1 uit, dus tijd om te kinderen op te halen! Op woensdag en vrijdag nemen de kinderen altijd zelf lunch mee, dus ook vandaag. De boterhammen werden lekker opgegeten en daarna was het tijd voor een leuk uitstapje! We zijn samen met Sportstuif HCAS naar de grote binnenspeeltuin kidsplaza geweest. Dat is voor de kinderen altijd een plezier. Lekker met iedereen klimmen, spelen en zelfs werd er verstoppertje gedaan in de speeltuin. De kinderen hebben erg genoten van de middag, helaas was het om half vijf weer tijd om terug te keren naar de locatie. Hier hebben we nog gevoetbald, gebouwd en ook hebben we met de loom bandjes gespeeld. Wat een goede en lekkere afsluiting van de week.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches