Sportstuif is een hele leuke BSO waar de kinderen veel buiten kunnen spelen en bewegen. De locatie leent zich hier prima voor. Sportstuif is gevestigd bij de voetbalvereniging.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie week 2 bij Sportstuif Asten! Week 18 – 2023

De tweede week van de meivakantie is alweer aangebroken! Ook deze week hebben we weer allerlei activiteiten gedaan. The Handmates waren weer op bezoek gekomen om samen met ons te knutselen. Verder is de Politie Asten nog naast gekomen en de woensdag stond in het teken van het circus met een special act! Al met al weer een top week gehad!

Ben je ook zo benieuwd naar alle activiteiten? Lees dan met ons mee!

Maandag 1 mei

Het is alweer de tweede week van de meivakantie, en wat zijn wij deze week begonnen met heerlijk weer! The Handmates zijn langs gekomen om samen met de kinderen stenen te verven. Buiten op de picknick tafels was het een groot kleurenspektakel. Van logo's, monstertjes tot aan regenbogen wat een mooie creaties zijn er weer gemaakt. In de middag hebben wij het casino-spel gedaan. Wat een fanatieke kinderen, die allemaal het uitgekozen mini-game graag wilden winnen! 

De kinderen krijgen allemaal vijf fiches in het begin van het spel. Er zijn een aantal mini-games (sprinten, bottleflip, balanceren etc.) die de kinderen tegen elkaar kunnen spelen. De kinderen moeten elkaar uitdagen voor een mini-game. Je moet een uitdaging altijd accepteren, tenzij je nog in een spel zit of je al uitgedaagd bent door iemand anders. Je moet wel samen met jouw tegenstander bepalen welk spel je gaat spelen. Dus SAMEN beslissen en niet één iemand bepaald.

Bij het spel zet je allebei één fiche in. De winnaar van het spelletje krijgt de fiches. Dus je krijgt je eigen fiche terug + die van de ander (dus één fiche winst).

Als al jouw fiches op zijn, ga je naar de spelbegeleider en die verzint een opdracht die je moet uitvoeren. Heb je dat gedaan? Dan krijg je weer vijf nieuwe fiches om mee te doen met het spel.

 

Dinsdag 2 mei

In de ochtend hebben we vandaag sieraden gemaakt. De kinderen krijgen dan een stukje elastiek en kunnen hier allerlei verschillende kralen aan maken. De ene maakt een ketting de ander een armband en sommige kinderen maken een slinger die ze dan op kunnen hangen. Na het sieraden maken was het tijd om te lunchen. In de middag zijn we met zijn allen naar buiten gegaan voor de Oud-Hollandse spelen! Ineens kwam de Politie Asten met loeiende sirenes aanrijden. De politie kwam namelijk op bezoek bij ons. De kinderen vonden het super interessant wat de politie allemaal te vertellen had. De kinderen mochten het kogelvrijvest aan doen en ze mochten de handboeien omdoen! Daarnaast hebben de kinderen ook in de politieauto mogen zitten. De politie heeft ook nog mee gedaan met de spelletjes bij Sportstuif. We hebben een sprintwedstrijd gedaan en nog levend twister! Het was een grote verassing voor de kids dat de politie was gekomen. We hebben de middag afgesloten met vrij spelen buiten.

 

Woensdag 3 mei

Wanneer alle kinderen er zijn stappen we de blauwe Sportstuif auto in. We vertrekken namelijk richting Sportstuif Deurne Vlieger. De hele dag heeft in het teken gestaan van het Circus. De kinderen hebben acrogym gedaan met de pedagogisch medewerkers en nog kunnen zwaaien aan de rekken! Als kerst op de taart kwam Bertus de Goochelaar. Hij heeft zijn goocheltrucs laten zien en trok hiermee alle aandacht van de kids! Ook heeft hij ons nog een aantal trucs aangeleerd. Zo konden de kinderen thuis ook nog wat trucjes laten zien. Rond vier uur zijn we weer terug gegaan naar Sportstuif Asten en hier hebben we de dag afgesloten.

 

Donderdag 4 mei

Vandaag hebben we in de ochtend rustig aan gedaan. De kids mochten zelf kiezen wat ze wilden gaan doen of sieraden maken of buiten spelen. Buiten werd er met het springtouw gespeeld en er werd gevoetbald. Na de lunch is het tijd om naar gymzaal De Schoolstraat te gaan. De jongere kinderen zijn  als eerste aan de slag gegaan met freerunnen en de grotere kinderen hebben buiten Kingen gedaan. Op de helft van de tijd hebben we gewisseld van spel. De jongere kinderen hebben dan Annamaria koekkoek gespeeld. Bij het freerunnen werden salto’s aangeleerd en de wallflip. Daarnaast werd er over kasten gesprongen en op de trampolines gespeeld. Na een paar uurtjes bij de gymzaal te zijn geweest zijn we weer teruggegaan naar Sportstuif. Hier hebben de kids nog lekker vrij gespeeld.

 

Vrijdag 5 mei

De laatste dag van de meivakantie is alweer aangebroken. Wanneer alle kinderen er zijn vertrekken we met zijn allen naar Sportstuif Someren. Hier hebben we de ochtend doorgebracht. We zijn begonnen met vrij spelen en hierna hebben we levend stratego gedaan. Er waren twee teams die de vlag mochten gaan verstoppen buiten bij Sportstuif Someren. Iedereen krijgt een kaartje waar op staat van welke tegenstander je van zou winnen, zo snappen ook de wat jongere kinderen het! In de middag zijn we weer teruggegaan naar onze eigen Sportstuif. We hebben de laatste middag van de meivakantie lekker rustig aan gedaan. Zo hebben we buiten gespeeld en nog met zijn allen verstoppertje gedaan. Dat was het dan, de meivakantie, volgende week is het weer een normale schoolweek. Tot dan!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches