Het leuke aan Sportstuif is dat de kinderen de hele dag lekker actief bezig zijn. Elke dag hebben ze weer een leuke beweegactiviteit op de planning staan!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

XL Games, Ik hou van Holland en buikschuiven! Week 24 - 2023

Afgelopen week is weer voorbij gevlogen! Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals XL Games, ik hou van Holland en buikschuiven. Ben je benieuwd wat voor activiteiten we nog meer hebben gedaan?

Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 12 juni 

Yes! De nieuwe week is weer van start gegaan. Onze pedagogisch medewerkers zijn er weer klaar voor om de kinderen super middagen te laten beleven! Vandaag zijn we de middag gestart met fruit eten en wat ranja drinken zoals gewoonlijk. Daarna was het tijd om lekker naar buiten te gaan. Het weer was top om buiten te spelen. Tijd om te verzamelen op het pannaveldje om de spellen uit te leggen, want vandaag staan er verschillende spellen op het veld uitgezet. Zo liggen de XL Games klaar voor de kinderen. De naam van de spellen zegt het al; verschillende spelletjes in reuze formaat. Denk hierbij aan twister, mikado, 4 op een rij en jenga! Daarnaast staat de buikschuifbaan klaar op het veld, de kinderen kunnen zo tussen het spelen door even afkoeling zoeken in het water. Sjoefff, daar gaan ze! 

  

Dinsdag 13 juni

Ook vandaag zijn we snel na het fruit eten naar buiten gegaan. Er werd heerlijk vrij gespeeld door de kinderen, zo werd er bijvoorbeeld gevoetbald en met de springtouwen gespeeld. Na het vrij spelen gaan we starten met de activiteit. Ook vandaag staan er weer verschillende spellen klaar op het veld om zelfstandig door de kinderen gespeeld te worden. Zo staat er een springkussen. Dit vinden de kinderen altijd leuk, het levert veel blije gezichtjes op! Ook de XL Games werd vandaag weer uitgezet op het veld en flink mee gespeeld. Er werden verschillende potjes twister gespeeld én de Jenga stenen werden meerdere keren weer opgebouwd tot een mooie hoge toren. Daarnaast kan vandaag de buikschuifbaan natuurlijk niet ontbreken, met dit mooie weer is een frisse 'duik' op de buikschuifbaan helemaal geen straf voor de kinderen. Zo kwamen de kinderen meerdere keren voorbij gegleden. Wat een leuke dag hebben we met z'n alle gehad!  

  

Woensdag 14 juni 

Vandaag is de Nationale Buitenspeeldag! Vanuit Leef Asten werd er een leuke activiteit georganiseerd voor de kinderen van de gemeente Asten. Deze activiteiten vinden regelmatig plaats op de sportvelden van NWC Asten. Hierdoor kunnen wij met Sportstuif aansluiten bij de activiteit. Vandaag was er flink uitgepakt met de spellen die klaar stonden op de velden. Er stonden springkussen waar de kinderen op konden springen. Daarnaast lag het touwtrektouw klaar voor de kinderen. Er werden deze middag verschillende potjes touwtrekken gespeeld. Wat een sterke kinderen wonen er in Asten! Ook werden vandaag verschillende potjes Twister, Mikado, Jenga en Vier op een rij gespeeld. Allemaal spellen van de XL games. Bij deze spellen kunnen de kinderen met én tegen elkaar spelen, dit zorgt voor een fijne sfeer in de groep. Omdat ook vandaag de zon weer scheen werd er verkoeling gezocht tijdens een waterspelletje op de buikschuifbaan. Toen de activiteit van Leef Asten voorbij was, zijn we met de kinderen nog heerlijk buiten blijven spelen. Er zijn nog verschillende potjes annemaria koekkoek gespeeld en nog vrij gespeeld totdat het weer tijd was om naar huis te gaan. 

   

Donderdag 15 juni 

Het is vandaag alweer donderdag, de week gaat erg snel. Gelukkig hebben we nog twee dagen voor de boeg! Ook vandaag beginnen we de dag met ons vaste ritueel; het ophalen van de kinderen op school, fruit eten om vervolgens te starten met de activiteit. Het lijkt net een feestweek deze week, ook vandaag staan de springkussens, XL Games, touwtrektouw en de buikschuifbaan weer klaar voor de kinderen. Het is heerlijk om de kinderen te zien spelen op en met de verschillende spellen. Wij als pedagogisch medewekers doen natuurlijk ook graag met de kinderen mee! Zo is de één bezig met een potje twister en schuift de ander mee over de buikschuifbaan. Wat een heerlijke dag! 

    

Vrijdag 16 juni

Op vrijdag zijn de kinderen eerder uit van school, hierdoor gaan we altijd eerst gezellig met z'n alle lunchen bij Sportstuif. Even gezellig samen aan tafel eten! Hierna zijn we naar buiten gegaan want het weer was top. De kinderen en pedagogisch medewerkers hebben eerst lekker vrij gespeeld, zo werden er verschillende spelletjes gedaan, werd er met de kapla gespeeld en mocht het voetballen niet ontbreken. Als activiteit hebben we Ik hou van Holland watereditie gedaan. De kinderen staan in een kring en moeten om de beurt een vraag beantwoorden. Als je de vraag goed hebt beantwoord, mag je de natte spons doorgeven aan je buurman en/of buurvrouw. Zo krijgt iedereen een of meerdere vragen. Maar er zit natuurlijk een addertje onder het gras: er stond een timer. Gaat de timer af op het moment dat jij de spons vast hebt. Oei, dan kun je een nat t-shirt verwachten. Je moet dan de natte spons boven je hoofd uitknijpen! Gelukkig was dit helemaal niet erg, het was prachtig weer dus een beetje verkoeling was wel fijn! Na de activiteit hebben we nog heerlijk vrij gespeeld tot kinderen weer allemaal werden opgehaald om het weekend in te luiden. Het was een geslaagde week bij onze Sportieve BSO, tot volgende week! 

  



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches