Een sfeervolle BSO waar sport en spel volop aan bod komen. Veel activiteiten maar ook een plek waar onze dochter tot rust kan komen na een dag school. Enthousiaste medewerkers die betrokken zijn bij de kinderen en op een fijne laagdrempelige manier te werk gaan

Elke Elke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Acrogym, unihockey en jachtseizoen! Week 21 – 2023

In onze wekelijkse blog houden wij jullie op de hoogte van de toffe activiteiten, hoe ziet een dag bij Sportstuif Asten eruit en nog veel meer! Met de foto’s die we toevoegen krijg je gelijk een goede indruk van de sfeer bij Sportstuif!

Neem snel een kijkje in de blog van week 21!

Maandag 22 mei

Yes! De nieuwe week is weer gestart. Onze pedagogisch medewerkers zijn er weer klaar voor. De blauwe auto’s worden gepakt om de kinderen op te halen. Bij twee scholen gaan we met de voet heen. Eenmaal bij Sportstuif stonden de bordjes fruit en de ranja klaar. Vandaag hebben we weer drie spellen op het programma. Het eerste spel was acrogym. Hierbij worden groepjes gemaakt en krijgen de groepjes kaartjes met afbeeldingen wat ze mogen uitbeelden. De resultaten mochten er wezen! Ook heeft iedereen veel lol gehad. De volgende spellen die we hebben gedaan heten leeuwenkooi en  de grote oversteek.

De grote oversteek: De groep wordt verdeeld in twee of meer groepen (afhankelijk van de groepsgrootte). Ze starten allemaal achter de afgesproken lijn. Bij het startsignaal moeten de groepen naar de overkant komen zonder de grond te raken. Dit doen ze door hoepels neer te leggen. In de hoepels zijn ze veilig! Door de hoepels van achter naar voren door te geven komen de groepen steeds verder. Stapt er iemand buiten de hoepel? Dan begint de hele groep opnieuw.

Leeuwenkooi: Elke loper pakt een blokje uit de bak. De lopers proberen de blokjes over te brengen naar de hoepel in de overkant. In het middenvak staat een tikker, de leeuw. Als hij een loper tikt, mag hij het voorwerp van de loper pakken en in zijn eigen hoepel neerleggen. Of de loper nu is getikt of niet, als hij het nogmaals gaat proberen, moet hij eerst buiten het veld teruglopen (niet tegendraads i.v.m. botsingen met andere lopers/tikker). Wie heeft er de meeste voorwerpen verzameld als de hoepel met materialen leeg is, de tikker of de lopers?

 

Dinsdag 23 mei

Alle kids van de sportieve BSO zijn weer opgehaald en het is tijd om fruit te eten. Dit doen we altijd in drie groepen op maandag, dinsdag en donderdag. Deze groepen zijn vaak gebaseerd op leeftijd en vriendjes of vriendinnetjes. Na het fruit eten gaan we met zijn allen naar buiten. Eerst even lekker vrij spelen tot het fluitsignaal klinkt en we verzamelen bij het pannaveldje. We hebben unihockey gedaan. Hier hebben de kids wat meer behendigheid gekregen in het unihockeyen. Ze mochten namelijk een parcours afgaan met de unihockeystick en een bal. Daarnaast hebben we ook nog koningstrefbal gedaan. Dit is trefbal maar dan met in ieder veld een koning(in) deze kan niet afgegooid worden. Wel mag deze andere spelers wél afgooien. In het midden staat een grote pion als deze omgegooid wordt dan ben je zelf af. Daarnaast liggen er vijf munten in het midden, als je deze kunt geven aan de koning(in) zonder afgegooid te worden mag iedereen weer terug in het veld. Je hebt gewonnen als je alle spelers van het andere team hebt afgegooid. Als laatste spel hebben we nog pionnenroof gedaan. Twee teams, twee lijnen. Bij een team staan er pionnen op de lijn. Het andere team probeert deze pionnen af te pakken en naar de eigen lijn te brengen. Het team wat op de lijn staat probeert het andere team te tikken zodra ze een pion proberen te pakken. We hebben de dag buiten afgesloten door lekker vrij te spelen.

 

Woensdag 24 mei

Op woensdag lunchen we altijd samen. Dit is een moment dat we lekker kunnen kletsen en de kids ook hun rust kunnen pakken. Hierna hebben we nog kort gespeeld en toen was het tijd om richting de Horizon te gaan. Hier hebben we namelijk samen met Leef Asten een activiteit georganiseerd. De activiteit voor vandaag was Jachtseizoen. Er werden drie teams gemaakt, één team mocht eerder vertrekken en stuurde iedere vijf minuten de locatie door. De andere twee teams moesten zo snel mogelijk het andere team zoeken! Wie lukte dit het snelst? We hebben dit twee potjes gedaan en toen was de tijd helaas weer om. Wij gingen met onze kinderen weer terug naar Sportstuif en de kinderen die hebben deelgenomen aan de activiteit konden lekker weer naar huis gaan. Eenmaal bij Sportstuif hebben we fruit gegeten en wat gedronken. De rest van de middag hebben we nog lekker vrij gespeeld.

 

Donderdag 25 mei

De kinderen zijn weer opgehaald door onze pedagogisch medewerkers. Weer eerst even wat fruit eten en ranja drinken om vervolgens lekker naar buiten te gaan. Het weer was super dus daar gingen we met zijn allen van profiteren! Er werd met de springtouw gespeeld, gevoetbald, met de skelters gespeeld en nog veel meer. Toen was het tijd voor de activiteit van vandaag. Bij Lex hebben de kinderen boter, kaas en eieren gedaan. Dit is een soort estafette waarbij je drie op een rij moet krijgen als team zijnde. Bij Judy hebben we de makers en de krakers gespeeld. Hierbij zijn er twee teams, de makers en de krakers. De makers zetten de pionnen rechtop en de krakers leggen ze neer. Als de tijd voorbij is kijken we wie er heeft gewonnen, staan de meeste hoedjes rechtop dan hebben de makers gewonnen en anders de krakers! Bij Renee en onze stagiaire Mats hebben we drijfbal gedaan. Er ligt een grote bal in het midden en er staan twee teams tegenover elkaar achter de lijn. Je probeert met andere kleinere ballen de grote bal in het midden te raken, zo vaak tot die over de lijn komt van de tegenstander, dan heb je een punt! We zijn deze middag weer lekker bezig geweest!

 

Vrijdag 26 mei

De laatste dag van de week alweer. Het gaat iedere week zo snel! Vandaag hebben we een studiedag. In de ochtend hebben de kids lekker vrij gespeeld en sieraden gemaakt. Om twaalf uur was het tijd om samen de andere kinderen op te gaan halen. De kinderen van de studiedag zijn samen met Renee richting de Ontdekking gelopen om hier de kinderen op te halen. Ondertussen hebben Damon en Judy de andere kinderen opgehaald. Vanmiddag gaan we weer op uitstapje. Het weer is heerlijk dus we zijn naar een buitenspeeltuin gegaan. Na de lunch zijn we in onze blauwe Sportstuif auto’s gestapt en zijn we vertrokken richting Deurne. We gingen namelijk naar de Speuldries! Hier hebben we de hele middag doorgebracht. De kinderen zijn van de kabelbaan gegaan, ze hebben met water en zand gebouwd, op de trampoline gesprongen, van de glijbaan gegaan en nog veel meer! Op de terugweg zijn we nog door de wasstraat gereden, de Sportstuifauto’s mochten wel weer een keer schoongemaakt worden! De kinderen vinden dit altijd super leuk om te doen! Lekker in de auto blijven zitten, terwijl er van alles gebeurd om je heen. Zelfs de discolampen stonden aan! We hebben de middag afgesloten bij Sportstuif met een lekker waterijsje.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches