Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Asten. Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Nellie Nellie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Allesbal, doeljagerbal en smoothies maken in week 10 - 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 4 maart

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC en dat betekent nieuwe kansen en nieuwe spellen! De carnavalsvakantie staat bijna voor de deur en dat betekende dat er deze week nog meer feest is bij Sportstuif! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Nadat de bordjes op waren, was het meteen tijd om te starten met de activiteiten.

 

We zijn daarom meteen naar buiten gegaan en daar hadden we twee super leuke activiteiten op de planning! We hebben namelijk zeekomkommertikkertje gedaan en figuur zoeken. Het figuur zoeken had iets weg van paaseieren zoeken en de kinderen waren super fanatiek. Na de activiteiten was het tijd om naar binnen te gaan waar we nog vrij hebben gespeeld. Knutselen, bouwen en spelletjes werden gespeeld. Tuurlijk hebben de kinderen nog een koekje gekregen en werden de kinderen om de beurt weer opgehaald. De maandag vloog voorbij

 

 

Dinsdag 5 maart

Het is alweer dinsdag. Vanaf half drie werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals dinsdag gezellig samen groente en fruit te eten en hebben gezellig gekletst. We waren optijd klaar met het fruit eten, waardoor de kinderen nog even fijn mochten buitenspelen tot het tijd was voor de activiteiten.  

 

Als activiteiten besloten we eerst een gezamenlijke warming up te doen door het commando-spel te spelen. Vervolgens hebben we de groep opgesplists en zijn we doeljagerbal en vierdoelenvoetbal gedaan. De kinderen mochten hierbij zelf kiezen welk van de twee spellen ze zouden doen, waardoor ieder  kind het super leuk vond! Fanatiek werden de ballen heen en weer gegooid. Wat waren de kinderen fanatiek! De kinderen hebben allemaal lekker buiten gespeeld de hele middag en na de activiteiten zijn we rustig binnen gaan spelen met z’n allen tot het alweer tijd was om naar huis te gaan.

 

 

Woensdag 6 maart

Het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald van school en hebben allemaal onze boterhammen opgegeten en wat gedronken. Er is altijd veel variatie van wat de kinderen meekrijgen in hun broodtrommel! Na het eten mochten de kinderen vrij spelen en besloten we om weer een keer een dagje weg te gaan! We hebben daarom snel de jassen gepakt en zijn we naar de woensdagmiddag activiteit gegaan, daar werd namelijk allesbal gegeven!

 

Bij de WMA hebben allesbal gedaan! De kinderen vonden het leuk om te sporten in een gymzaal en hierbij even weg te zijn van de BSO. De kinderen hebben dan ook super goed meegespeeld en waren erg enthousiast. Na de activiteit hebben we fruit gegeten. Hierna mochten de kinderen vrij spelen en hebben ze zich allemaal de rest van de middag prima vermaakt. De tijd vloog ook hier voorbij en de eerste kinderen werden al opgehaald!

 

 

Donderdag 7 maart

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Toen de scholen uit waren en alle kinderen op locatie waren, hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten. Op donderdag hebben we altijd een erg volle planning en komen er veel kinderen bij ons spelen, dus willen we altijd zo snel mogelijk naar buiten! Na het fruit eten zijn we daarom dus zo snel mogelijk naar buiten gegaan. Hier mochten de kinderen eerst nog vrij spelen, de meeste kiezen dan op donderdag voor voetballen, of een variant hierop. Ook wordt er altijd tikkertje gedaan of word er in het speeltuintje gespeeld. De pedagogische medewerkers zetten dan ondertussen de activiteiten klaar voor de dag en spelen ondertussen met de kinderen mee.

 

De groep werd willekeurig opgesplitst en we zijn gaan rouleren tussen drie spellen, namelijk stoeivormen, veroveren en vuistbal. het waren veel actieve spellen, waarbij de kinderen hun energie goed kwijt konden. De kinderen waren dan ook mega enthousiast en de tijd vloog voorbij. Voor we er erg in hadden was het alweer tijd voor een koekje en kwame de eerste ouders al.

 

 

Vrijdag 8 maart

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen op te eten en hebben alle plannen voor het weekend besproken. Er zaten weer super leuke planningen tussen en het kon niet gek genoeg. De kinderen mochten even vrij spelen totdat het tijd was om fruit te eten.

 

Na het fruit eten zijn we met z’n allen naar buiten gegaan en hebben hier vrijgespeeld! Na het vrije spel, hebben we smoothies gemaakt en hebben deze toen gezamenlijk opgegeten met een bordje fruit en groente erbij! Vervolgens mochten de kinderen nog vrij spelen. De middag ging super snel voorbij en de kinderen werden allemaal op tijd opgehaald! De dag is weer voorbij gevlogen en we wensen jullie een fijn weekend!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches