Een super gezellige, sportieve BSO ,waar kinderen zich op sportief gebied helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boksen, museumwachter en een hockeyclinic in week 38 - 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals boksen, museumwachter en een hockeyclinic  ook hadden we een studiedag, waarbij we een leuk uitje hadden. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

 

Maandag 18 september

Het weekend is alweer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Basisschool Voordeldonk had een studiedag waardoor de kinderen een extra dagje naar Sportstuif Asten konden komen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren gearriveerd zijn we met het gezelschap naar het trampolinepark Jumpsquare in Eindhoven gegaan. Hier konden de kinderen genieten van een leeg trampolinepark. Wat een geluk! Ze hebben hier hele mooie en gave trucjes laten zien. De kinderen waren ontzettend blij en hebben hier lekker hun gang kunnen gaan. Toen was het alweer tijd om de andere kinderen van school te gaan halen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren hebben we lekker met iedereen fruit gegeten en daarna zijn we begonnen met drie leuke activiteiten. Vandaag stond er een gezamenlijke warming-up op het programma waar de kinderen squats, jumping jacks en push-ups hebben gedaan. Toen de kinderen eenmaal warm waren hebben we twee groepen gemaakt waarvan een groep begon met boksen. Hier hebben ze een aantal technieken en slagen geleerd. En sloten we af met een afsluitend spelletje. Als je de schouders van je partner raakt heb je een punt verdiend. De andere groep mocht gaan midgetgolven. Er waren een aantal verschillende banen uitgezet en de kinderen konden proberen in zo min mogelijk slagen de baan over te gaan en het balletje in de holes te krijgen! We hebben een leuke eerste dag van de week gehad, op naar dinsdag!

  

Dinsdag 19 september 

Op de dinsdag was het weer gezellig druk bij Sportstuif Asten. We hebben lekker met iedereen wat gedronken en het fruit opgegeten om daarna met de activiteiten te gaan beginnen. Vandaag stonden er drie leuke activiteiten op het programma. Vos kom uit je hol was het eerste spelletje. Een heel erg leuk tikspelletje voor jongere en oudere kinderen. De vos is aan het slapen en de konijntjes willen de vos gaan plagen door te roepen ‘vos kom uit je hol’. Als de vos wakker is geworden mag hij de konijntjes gaan proberen te tikken, ben je getikt gaat er een pion om. Bij vier pionnen die omliggen is er een wissel van de vos. Het ander spelletje wat werd gedaan is Harry Potter tikkertje. Ook vandaag werden de bokshandschoenen weer aangedaan om weer nieuwe technieken te leren. Toen was het alweer tijd dat de kinderen werden opgehaald. Wat hebben we vandaag weer veel blije gezichten gezien.

 

Woensdag 20 september

En dan is het alweer woensdag. De kinderen waren vandaag om 12:30 uit. We hebben toen de kinderen opgehaald om gezellig met zijn alle lekker onze boterhammen op te eten. En we hadden ook wat energie nodig, want we hadden in de middag een hockeyclinic van de hockeyclub HCAS.  We kregen een echte les van een trainster van de hockeyclub. De kinderen vonden het erg leuk om te doen en waren ook lekker fanatiek aan het hockeyen. We hebben geleerd hoe we de hockeystick vast moeten pakken, leren dribbelen en we hebben zelfs nog op het grote doel mogen proberen te scoren. Een leuke ervaring voor de kinderen! Daarna hebben we de dag nog afgesloten met een bekertje ranja en een lekker koekje.

 

Donderdag 21 september

We hebben alle kinderen opgehaald om er een leuke donderdag van te gaan maken. Helaas denkt het weer daar anders over. Het bleef bijna heel de middag regenen. Maar dat maakt helemaal niks uit bij Sportstuif Asten. We hebben drie binnen spelletjes verzonnen om zo toch gewoon een leuke middag ervan te maken. We hadden het welbekende spelletje stoelendans. Lekker dansen op de muziek, stopt de muziek moet je zo snel mogelijk op een lege stoel gaan zitten. Wie blijft er als laatst over? We hebben ook nog het spelletje museumwachter gedaan. Dat vinden kinderen altijd een heel erg leuk spel. We hebben twee bewakers rondlopen en de andere kinderen zijn museumstukken. Je moet proberen als de bewakers niet goed opletten om je eigen te verplaatsen of een beweging te maken. Ziet de bewaker dat toch, dan ben je helaas gesnapt en ben je af. En als laatste hebben we het ketchupspel gedaan. Ondanks het slechte weer hebben we er een super leuke dag van gemaakt bij Sportstuif Asten!

 

Vrijdag 22 september

 En de vrijdag is alweer aangebroken! De laatste dag voor het weekend. De kinderen zijn op vrijdag net zoals op de woensdag om 12:30 uit. Na gezellig het opeten van de boterhammen zijn we met zijn alle vertrokken naar de Speuldries. Dat is een ontzettende leuke speeltuin in Deurne. Hier hebben de kinderen lekker genoten van allerlei dingen. Je hebt namelijk in deze speeltuin een kabelbaan, veel glijbanen en trampolines. Genoeg keuze voor iedereen om zich lekker te vermaken. Rond vier uur zijn we terug naar locatie gegaan. Dat was achteraf een hele goede keuze, want eenmaal toen we terug waren heeft het de hele tijd geregend. We hebben de week afgesloten met lekker kleuren, loombandjes maken en we hebben gebruik gemaakt van de nieuwe tafelvoetbal. We hebben weer een ontzettend leuke week achter de rug. Op naar volgende week!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches