Onze Mees gaat met veel plezier naar de Sportstuif! Elke week weer een gezellige en sportieve middag.

Kristel Kristel
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bowlen, we-jump en zeepjes maken! Week 1 – 2023

Nog één week is het kerstvakantie. Deze week hebben we weer allerlei super leuke activiteiten gepland. Ook hebben we verschillende uitstapjes deze week. We hebben de kerstvakantie goed afgesloten!

Benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben? Lees de blog!

Maandag 2 januari

Wanneer alle kinderen er waren is er eerst even lekker vrij gespeeld. Na het vrij spelen hebben we het fruit klaargemaakt en dit gegeten. Hierna zijn we met zijn allen naar buiten gegaan en werden er drie groepjes gemaakt. Het was namelijk tijd voor voetgolf. Er waren veel verschillende honken. Sommige waren iets makkelijker en sommige best moeilijk! Er was zelfs één honk op de goal. Maar alle groepjes wisten deze te raken. Na het voetgolven werden de boterhammen gesmeerd. Het was tijd om te lunchen. In de middag hebben we nog kraak de code gedaan. Dit is een spel waarbij de groep opdrachten doet om letters te krijgen. Met de verkregen letters gaat de groep zoveel mogelijk woorden maken. De groep mag pas woorden gaan maken als alle opdrachten geweest zijn. De groep krijgt twee minuten de tijd om zoveel mogelijk woorden te maken. De woorden worden goedgekeurd door de spelleider. Per goedgekeurd woord krijg je één punt. Hoeveel punten zouden er behaald zijn?

 

Dinsdag 3 januari

In de ochtend hebben we het kleuren reactie spel gedaan. Na het spel zijn we de boterhammen klaar gaan maken en was het tijd om te lunchen. In de middag stond er een super activiteit gepland namelijk bowlen bij het Wapen van Asten. Eenmaal aangekomen was het tijd om de schoenen te verwisselen voor bowlingschoenen. Ook werden er groepen gemaakt en de namen in het systeem gezet. Zo komt iedereen ook evenveel aan de beurt. Er zijn zelfs een aantal strikes en spares gescoord!

 

Woensdag 4 januari

’s Morgens zijn we begonnen met vrij spelen. Er werd met de kapla gespeeld, met de voetbaltafel, loombandjes en nog meer verschillende spellen. Hierna was het tijd om fruit te eten. Na het fruit eten mocht alles opgeruimd worden aangezien we samen met Sportstuif Someren naar We-Jump  gaan. We hebben hier gespeeld op de verschillende trampolines en hebben we gesprongen in de schuimblokken. Na afloop zijn we naar Sportstuif Someren gegaan. Hier hebben we met zijn allen geluncht en hebben we in de middag Wie is de mol? gedaan.

Wie is de mol? Er worden verschillende opdrachten uitgevoerd door de groep. De Mol gaat proberen de opdrachten te laten mislukken. Lukt de opdracht niet binnen de tijd? Dan heeft de Mol gewonnen. Lukt het wel, dan heeft de groep gewonnen. Er worden in totaal 6 opdrachten gespeeld. Als er meer opdrachten mislukt zijn dan gehaald? Dan heeft de Mol gewonnen. Zijn er meer opdrachten gehaald dan mislukt? Dan heeft de groep gewonnen. Evenveel opdrachten gehaald? Dan gaan we kijken of de Mol nog in het spel is. Is hij/zij nog in het spel? Dan heeft de Mol gewonnen. Zo niet, dan heeft de groep gewonnen

 

Donderdag 5 januari

Op donderdagochtend kwamen The Handmates op bezoek. We hebben weer zeepjes gemaakt! De kinderen mochten zelf aan de slag gaan met het smelten van zeepjes. Wel natuurlijk onder begeleiding. Ook werden er geurtjes en kleurtjes toegevoegd die je zelf mocht kiezen. Daarnaast mochten er zeepjesslingers gemaakt worden die je ergens op kunt hangen en ook bakjes waar je de zeepjes in kunt leggen. De ochtend is voorbij gevlogen! In de middag hebben we heel wat verschillende spelletjes gedaan. We zijn begonnen met slingertikkertje, hierna hebben we superbal gedaan. Toen zijn we naar binnen gegaan en hebben we nog stoelendans gedaan. Om de dag af te sluiten hebben we nog een filmpje gekeken.

 

Vrijdag 6 januari

De laatste dag van de kerstvakantie is alweer aangebroken. Na het fruit eten hebben we de spullen klaargezet om slijm te gaan maken! Ook hierbij konden geurtjes en kleurtjes toegevoegd worden. Ook glitters konden er bij worden gedaan. Wanneer je slijm af was mocht je dit in je bakje doen. Dit bakje mochten de kinderen mee naar huis nemen. Na het lunchen was het tijd voor Expeditie Robinson. We hadden kamp Noord en kamp Zuid. Kamp Noord kreeg de blauwe vlag en kamp Zuid de rode vlag. De eerste proef was een sprint spel. Je moest een tweetal maken en proberen het tweetal van het andere team af te tikken. Hierna kwam een mik- en gooispel hierbij waren verschillende levels die je als team moest behalen. Wanneer je alles hebt behaald pak je de vlag van jou team en leg je deze boven op de goal. Het team wat dit als eerste lukt wint deze proef. Hierna kwam de eetproef. Het was een gelijkspel! Dus kwam er nog een proef aan. De teams mochten tegenover elkaar gaan staan en moesten drie pingpongballetjes in de bekers gooien. Het team wat dit als eerste lukt heeft Expeditie Robinson gewonnen!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches