Het leuke aan Sportstuif is dat de kinderen de hele dag lekker actief bezig zijn. Elke dag hebben ze weer een leuke beweegactiviteit op de planning staan!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buikschuiven, mierentikkertje en bowlen in week 36 - 2023

Deze week hebben we niet alleen sport- en beweegspelletjes gedaan. We hebben ook veel waterspelletjes gedaan en we hebben een uitstapje gehad! Deze mogelijkheden zijn er namelijk ook bij Sportstuif.

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan met ons mee!

 

Maandag 4 september

Op deze zonnige maandag hebben de pedagogische medewerkers de auto’s gepakt om de kids op te gaan halen op school. We halen de kinderen op bij alle scholen in Asten, Ommel en Heusden. Toen alle kinderen bij Sportstuif Asten waren gearriveerd hebben we met z’n alle lekker fruit gegeten. Nadat we iedereen hebben ingesmeerd met zonnebrand zijn we lekker van het zonnetje gaan genieten. We hebben 3 activiteiten gedaan: Superbal met Sponzen, mierentikkertje en een conditiecircuit. Door de warmte hebben we een variant van superbal gedaan. Normaal is dat met ballen alleen nu hebben we dat vervangen met natte sponzen. Word je geraakt door een spons, mag je even langs de kant gaan zitten. Is degene af die jou af heeft gegooid mag je er weer in. Bij het spelletje mierentikkertje waren de kinderen fanatiek en vonden ze het erg leuk. Ben je getikt? Ga je op de grond liggen met je handen en voeten de lucht in en kan je bevrijd worden door andere kinderen die je voorzichtig optillen. En als laatste spel deden we nog een conditiecircuit. Lekker rennen, klimmen en springen om de conditie te verbeteren. Zo ging de middag snel voorbij en voordat we het door hadden waren de kinderen met een blij gezichtje allemaal naar huis!

  

Dinsdag 5 september

Vandaag was het weer lekker druk op de Sportstuif in Asten. Door het warme weer hebben we lekker 2 activiteiten gedaan. Er stond vandaag Buikschuiven en een waterestafette op de planning. De buikschuifbaan is altijd een groot succes! Lekker glijden en zover mogelijk komen over de baan. De kinderen genoten erg enorm van. Ook de waterestafette vonden ze erg leuk. Probeer een estafette te lopen met een spons in je hand die nat is en dan zoveel mogelijk water in de bak te krijgen die aan het einde van de estafette staat. Wie krijgt er het meeste water in de bak na een bepaalde tijd? Na de activiteiten mochten de kinderen nog vrij spelen met water en kwam het spelletje superbal met water er weer in voor. Ook veel kinderen kozen de buikschuifbaan om daar nog een paar keer overheen te glijden. Alle spulletjes hebben we allemaal opgeruimd en nadat de buikschuifbaan weer gedroogd was konden we de warme dag afsluiten. De kinderen hebben erg genoten van de het mooie weer en de leuke water activiteiten!

 

Woensdag 6 september

Het was weer een warme dag. We hebben de kinderen opgehaald en de boterhammen opgegeten zijn we met z’n alle naar HUP gegaan om daar paar mooie strikes te gaan gooien. Bij de bowlingbaan was het lekker een verkoelende middag. In de airco hebben de kinderen lekker kunnen bowlen. De kinderen vonden het erg leuk en waren ook fanatiek. Er werden spares en ook een aantal strikes gegooid. Nadat we weer terug waren bij Sportstuif Asten. Hebben de kinderen nog lekker vrij kunnen spelen en sloten we de dag af met een lekker ijsje.

 

Donderdag 7 september

Het is weer tijd om de kinderen op te halen. Het was weer een drukke dag en er waren veel kinderen bij Sportstuif Asten. Nadat de kinderen het fruit hadden opgegeten. Hebben we de buikschuifbaan neergelegd. De emmers werden gevuld met water waardoor we de baan nat konden maken. Eenmaal nat genoeg konden de kinderen lekker glijden. Wat hebben ze er weer van genoten. Voor de kinderen die niet in de zon wilden staan hebben we het spelletje; ik hou van Holland gedaan. Hierbij krijg je vragen en als je het antwoord weet mag je de spons doorgeven. Gaat de bom af bij jou mag je de spons over je heen gooien. Dat kan over je handen, voeten of over je hoofd. En toen was de dag alweer voorbij. Het is fijn om te zien dat de kinderen ook vandaag, Sportstuif met een lach op hun gezicht verlaten.

 

Vrijdag 8 september

Het is alweer vrijdag! De week is voorbij gevlogen. Op de laatste dag van de week staat er weer een leuke activiteit op het programma. De kinderen zijn altijd op vrijdag wat eerder uit. Om half 1 hebben we alle kinderen opgehaald om een super leuke middag ervan te maken. We hebben samen met Sportstuif HCAS de buikschuifbaan opgezet en de kinderen hebben zich eigen erg vermaakt. Er kwamen zelfs kinderen tot het einde van de baan. Dat is erg knap! Nadat we de baan hebben opgeruimd hebben we de week afgesloten met een verkoelend ijsje.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches