Een hele leuke BSO waarbij kinderen veel van en over elkaar leren middels een divers sport en spel aanbod.

Lex Lex
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsoptocht, stopdans en knotshockey in Week 7 – 2024

In de vakantie en tijdens studiedagen is er een ander programma. Naast het sportaanbod is er gelegenheid tot vrij spel, knutselen, bouwen etc. De activiteiten die gedaan worden, worden afgestemd op de interesses en behoeftes van de kinderen. Tijdens de vakantie of studiedagen gaan wij wel eens langs bij andere Sportstuif locaties om samen met de andere kinderen te spelen en leuke activiteiten te doen. Soms is er ook een uitstapje gepland. De kinderen gaan dan naar bijvoorbeeld  een nabij gelegen speeltuin of een ander actief speelpark.

 

Ben je benieuwd naar wat we hebben gedaan in de carnavalsvakantie? Lees dan snel met ons mee!

 

Maandag 12 februari

De week van de carnavalsvakantie is aangebroken! Deze week deden wij allerlei leuke activiteiten in het thema van carnaval en iedereen was mooi verkleed! Er waren piraten, prinsessen, superhelden en nog meer verschillende vette carnavals outfits! We zijn de ochtend rustig begonnen met wat vrij spelen en zijn om 10:00 uur gezamenlijk fruit gegeten. Na het fruitmoment zijn we ons allemaal gaan voorbereiden voor de eerste activiteit: carnavalsstopdans! Op allerlei verschillende carnavalsnummers gingen de kinderen los om zo de winnaar te worden van de carnavalsstopdans. Wat hadden de kinderen veel energie!

 

Na de activiteit van de ochtend zijn we gaan lunchen en daarna mochten de kinderen nog even vrij spelen. Sommige kinderen zijn lekker naar buiten gegaan, terwijl anderen toch liever binnen bleven. We zijn op den duur ons gaan voorbereiden op de tweede activiteit. We hebben daarom allemaal onze jassen aangedaan en zijn we naar de carnavalsoptocht in het dorp wezen kijken! Tijdens de optocht kwamen er veel verschillende groepen voorbij met prachtige carnavalswagens en te gekke carnavalsmuziek. Wat was dit een feest!

 

 

Dinsdag 13 februari

De carnaval is alweer bijna voorbij, daarom mochten de kinderen nog voor het laatst in hun prachtige kostuums op de BSO verschijnen! Alle kinderen mochten zelf kiezen wat ze deze ochtend zouden doen. Zodra alle kinderen op de bso waren, zijn we met z’n allen fruit gaan eten en was het daarna alweer tijd voor de eerste activiteit van de dag! Deze ochtend stond er een carnavalsquiz op de planning. Alle kennis werd op tafel gegooid en het was een spannende quiz! Na deze inspanning in de ochtend, hadden we toch allemaal honger gekregen en zijn we gezamenlijk gaan lunchen. Tijdens de vakanties wordt de lunch door Sportstuif Asten NWC geregeld en krijgen de kinderen vier boterhammen die ze eerst moeten beleggen met gezond beleg en de laatste twee mogen wat ongezonder zijn. Ook hebben de kinderen toegang tot verschillende soorten groenten die over de hele tafel verspreid liggen.

 

Na de lunch was het alweer tijd voor de middagsactiviteit! In de middag zijn we met z’n allen naar buiten gegaan en mochten de kinderen een carnavalsoptocht maken! Er werden verschillende wagens gebouwd met skelters en deze werden enorm versierd. De kinderen vonden dit super leuk om te doen! En ook de pedagogische medewerkers hebben genoten van alle mooie creaties die voorbij kwamen! Volgend jaar kunnen ze zo meedoen met de echte optocht! Na het bouwen van de optocht, was het alweer tijd en mochten de kinderen allemaal vrij spelen. Er was veel vraag naar de stopdans en daarom zijn we met een groep gaan stopdansen, terwijl anderen lekker gingen voetballen of buitenspelen. De dag is voorbij gevlogen!

 

 

Woensdag 14 februari

De woensdag begon weer vroeg in de ochtend en alle pedagogische medewerkers stonden klaar om de kinderen op te vangen. Eén voor één kwamen de kinderen binnen en vertelden over de leuke carnavalsdagen die ze allemaal hebben gehad. Na het fruitmoment in de ochtend was het alweer tijd voor de eerste activiteit van de dag: namelijk de skippyballenrace. Een leuke activiteit die toegankelijk is voor alle kinderen en hierdoor iedereen enthousiast heeft meegedaan! De kinderen waren mega fanatiek en sommige races waren nek aan nek! Na deze sportieve ochtend zijn we snel met z’n allen gaan lunchen.

 

In de middag hadden we een andere activiteit op de planning. Maar voor het zover was, mochten de kinderen eerst nog iets doen voor zichzelf om zo weer op te laden voor de volgende activiteit. Na het eten van wat fruit, hebben we daarna meteen de jassen aangedaan en zijn we klaar gaan staan voor de tweede activiteit. Voor de tweede activiteit moesten we namelijk weg van locatie! We zijn namelijk gaan bowlen!  Ook deze activiteit was voor alle kinderen erg toegankelijk. De kinderen vonden het allemaal super leuk. De ene spare na de andere spare werd gegooid en ook was er zelfs geregeld een strike gegooid!

 

 

Donderdag 15 februari

De carnavalsvakantie zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer de vierde dag van de vakantie bij Sportstuif!! Ook vandaag hadden we weer een leuke en actieve planning voorbereid voor de kinderen. In de ochtend kregen we namelijk bezoek van the handmates en hebben we mooie droomvangers gemaakt! Alle creativiteit kwam tot uiting bij de kinderen en er werden hele mooie creaties gemaakt. In de vakanties krijgen we vaker bezoek van the handmates. Tijdens een creatieve activiteit leren de kinderen verschillende materialen kennen op een veilige manier. Ze werken met bijvoorbeeld vilt, kralen, draad, touw en lint. Hiermee kunnen de kinderen onder begeleiding de mooiste creaties maken!

 

Na de lunch was het ook weer tijd voor de tweede activiteit! Na een creatieve ochtend, vinden we het altijd belangrijk om ’s middags iets lekker actiefs te doen. Hierdoor kunnen de kinderen hun energie kwijt! We hebben daarom in de middag ruimte gemaakt voor een potje knotshockey. Doordat de sticks zijn voorzien met een schuimrubberen kop en het spel wordt gespeeld met een zachte bal, is het leuk voor jong en oud! Alle kinderen barstten van de energie en speelden dus allemaal erg fanatiek mee. Wat een leuke actieve middag! De dag vloog voorbij en het was weer een geslaagde dag binnen sportstuif NWC!

 

 

Vrijdag 16 februari

Alweer de allerlaatste dag van de carnavalsvakantie. Volgende week mogen de kinderen weer naar school en gaat het ‘normale’ leven weer beginnen. De kinderen waren al vroeg aanwezig bij Sportstuif dus zijn we lekker naar buiten gegaan. De kinderen konden zo alvast een deel van hun energie kwijt, want als ochtendactiviteit stond levend cluedo op de planning! Levend cluedo is een super gaaf en spannend spel om met een groep te doen. De kinderen zijn dan ook altijd mega enthousiast tijdens deze activiteit en het was dan ook niet zo gek dat we waren uitgelopen! Toch moesten we er helaas een eind aan breien want het was alweer tijd om lekker te lunchen.

 

Nadat de boterhammen op waren en de groep weer een beetje recht getrokken was, was het tijd voor de middagactiviteit. Ook vandaag zijn we weer gaan knots hockeyen.  De kinderen hebben heel erg fanatiek mee gespeeld!  Na de activiteit hebben we nog fruit gegeten en sloten we de vakantie af met nog wat vrij spelen. Wat hadden we een leuke dag en een leuke carnavalsvakantie!

 

 

Dit was onze carnavalsvakantie weer! Zijn jullie er volgende week weer bij?



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches