Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Asten. Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Nellie Nellie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalstikkertje, streetjump en carnavalsquiz in Week 6 - 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 5 februari

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten en dat betekent nieuwe kansen en nieuwe spellen! De carnavalsvakantie staat bijna voor de deur en dat betekende dat er deze week nog meer feest is bij Sportstuif! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogische medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Nadat de bordjes op waren, was het meteen tijd om te starten met de activiteiten. Ondanks de regen besloten we toch naar buiten te gaan voor de activiteiten.

 

Vandaag hadden we een afscheid waardoor hij kon kiezen wat hij wilde doen. Natuurlijk koos hij voor een voetbalpartijtje. Ook hadden we nog twee andere leuke spellen voorbereid, namelijk geluksestafette en broodroostertikkertje. Iedereen mocht zelf een keuze maken wat ze wilde doen, waardoor iedereen iets deed wat ze leuk vonden. Jong en oud hebben goed samen kunnen spelen en ze hebben elkaar goed geholpen.  Fanatiek werd er gegooid, ontweken en gerend door de kinderen. Na de activiteiten was het tijd om naar binnen te gaan waar we nog vrij hebben gespeeld. Knutselen, bouwen en spelletjes werden gespeeld. Tuurlijk hebben de kinderen nog een koekje gekregen en werden de kinderen om de beurt weer opgehaald. De maandag vloog voorbij

 

 

Dinsdag 6 februari

Het is alweer dinsdag. Vanaf half drie werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals dinsdag gezellig samen groente en fruit te eten en hebben al uitgebreide gesprekken over de carnaval. Er zaten weer super leuke planningen tussen en het kon niet gek genoeg. Na het fruit eten zijn we met z’n allen naar buiten gegaan en hebben hier carnavalstikkertje en broodroostertikkertje gedaan.

 

We hebben vandaag de groep niet opgesplitst en jong en oud speelden dus samen. We hadden een grote groep, waardoor tikspelletjes altijd erg leuk zijn. Tijdens carnavalstikkertje kon je getikt worden door de prins, prinses of vorst. Zodra je getikt bent, vorm je een polonaise met alle andere kinderen die ook getikt zijn. Na een paar keer een nieuwe tikker te hebben aangewezen, was het tijd voor een ander tikspelletje, namelijk broodroostertikkertje.

 

De kinderen hebben allemaal lekker buiten gespeeld de hele middag en na de activiteiten zijn we rustig binnen gaan spelen met z’n allen tot het alweer tijd was om naar huis te gaan.

 

 

Woensdag 7 februari

Het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald van school en hebben allemaal onze boterhammen opgegeten en wat gedronken. Het is altijd leuk om te zien wat ieder kind op zijn/ haar brood heeft en je ziet veel variatie! Na het eten mochten de kinderen vrij spelen en besloten we om weer een keer een dagje weg te gaan! We hebben daarom snel de jassen gepakt en zijn we naar rechtsomkeert naar Streetjump gegaan.

 

Eenmaal bij streetjump aangekomen hebben de kinderen heerlijk gespeeld in het trampoline paradijs. De kinderen zijn sowieso al dol op trampoline parken, maar deze was nog groter dan het trampolinepark waar we normaal gesproken heen gaan. De kinderen hebben hier dan ook goed gebruik van gemaakt en maakten verschillende stunts en tricks. De tijd vloog echter wel voorbij en onze tijd was helaas al op! We zijn daarom weer snel teruggegaan naar locatie.

 

Eenmaal terug op locatie hebben we fruit gegeten. Hierna mochten de kinderen vrij spelen en hebben ze zich allemaal de rest van de middag prima vermaakt. De tijd vloog ook hier voorbij en de eerste kinderen werden al opgehaald!

 

 

Donderdag 8 februari

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Toen de scholen uit waren en alle kinderen op locatie waren, hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten. De carnaval komt steeds dichterbij en dat merken we ook aan de drukte op de groep! Op donderdag hebben we altijd een erg volle planning en komen er veel kinderen bij ons spelen. We baalden dan ook als een stekker dat het ontzettend veel regende en we dus niet naar buiten konden met onze activiteiten.

 

Ondanks de regen hebben we toch nog spellen kunnen bedenken in het thema van de carnaval, we hebben namelijk een carnavalsquiz, carnavalsstoelendans en mijnenveger gedaan! De groep werd opgesplitst in drieën en zo zijn we tussen de spellen gaan rouleren. De drie spellen waren alle drie erg verschillend, waardoor er een grote variatie zat tussen de spellen. Gelukkig werd de regen op den duur wat minder en mochten de kinderen (als ze wilden) toch nog naar buiten om echt al hun energie af te blazen! Een deel koos er dan ook voor om lekker naar buiten te gaan, terwijl de andere kinderen lekker binnen bleven. Na de activiteiten was het alweer tijd voor een koekje en was ook de dag alweer zo goed als voorbij!

 

 

Vrijdag 9 februari

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen op te eten en hebben alle plannen voor het weekend besproken. Er zaten weer super leuke planningen tussen en het kon niet gek genoeg. De kinderen mochten even vrij spelen totdat het tijd was om fruit te eten. Na het fruit eten zijn we met z’n allen naar buiten gegaan en hebben hier een carnavalspolonaise quiz  gedaan! Jong en oud door elkaar hebben de kinderen met z’n allen een uitdagende quiz in het thema van carnaval gedaan. Het was een meerkeuze quiz, waarbij de kinderen konden kiezen tussen A, B, C of D. De kinderen moesten in de polonaise naar de juiste hoeken van het veld lopen voor het juiste antwoord.  De kinderen waren super fanatiek en vonden het erg leuk.  De middag ging super snel voorbij en de kinderen werden allemaal op tijd opgehaald! De dag is weer voorbij gevlogen en we wensen jullie een fijn weekend!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches