Gezellige opvang waarbij ze veel buiten kunnen spelen en ook leuke sportactiviteiten hebben. Mijn zoon uit groep 7 gaat er met plezier naar toen

saskia saskia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chaosbal, knotshockey en escaperoom! Week 45 – 2022

Sportstuif Asten staat in het teken van sporten en bewegen. Dus ook deze week hebben we met de kinderen van de sportieve BSO allemaal verschillende sporten en spelletjes gedaan. Deze activiteiten zijn afgestemd op leeftijd en interesses van de kinderen.

Ben jij ook benieuwd naar wat wij allemaal gedaan hebben? Lees de blog!

Maandag 7 november

De nieuwe week is van start gegaan. De pedagogisch medewerkers hebben de blauwe Sportstuif auto’s gepakt en zijn de kinderen gaan ophalen van de verschillende basisscholen. Eenmaal bij Sportstuif Asten stond het fruit en drinken al klaar. Dit hebben we gezellig met z’n allen opgegeten en gedronken. Hierna gingen we naar buiten. Eerst eventjes vrij spelen en toen was het tijd voor de activiteiten. Vandaag stonden chaosbal en jatbal op de planning. De kinderen werden verdeeld over de twee spellen en op de helft van de tijd werd er gewisseld van spel. Bij chaosbal is het de bedoeling om de grote yogabal over de lijn te krijgen van de tegenstander. Dit doe je door andere ballen er tegenaan te gooien of rollen. Jatbal is een soort tikspel. Je probeert het dierenballetje bij de tegenpartij te pakken zonder dat je getikt wordt. Wie zal dit zijn gelukt?

Dinsdag 8 november

Op de tweede dag van de week hadden we weer een grote groep kinderen. We hadden weer toffe activiteiten op de planning namelijk: knotshockey en het safarispel. Knotshockey hebben we over het hele pannaveld gedaan en het safarispel werd op het grote kunstgrasveld gespeeld.

Safarispel: In het midden is de jager/stroper. In drie hoeken staan drie groepen met kinderen, de dieren. Een groep is bijv. de leeuwen, een ander de olifanten en de laatste de giraffen. De jager noemt een van deze dieren. De kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Wanneer ze getikt zijn, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af.

Na afloop van de twee spellen kregen de kinderen nog een koekje en mochten ze vrij spelen. Eerst nog buiten blijven tot het begint te schemeren, dan is het tijd om nog binnen verder te spellen, tekenen of knutselen!

 

Woensdag 9 november

Woensdag hebben de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers geluncht. Wanneer iedereen z’n eten en drinken op heeft was het tijd om eventjes vrij te spelen. In de middag stond een activiteit gepland vanuit Leef Asten. Een escaperoom! Deze werd beneden bij de voetbalclub gedaan. Kinderen die deze middag niet bij Sportstuif waren, waren ook welkom om deel te nemen aan de activiteit. Daarnaast sloot Sportstuif Someren ook aan deze middag. Er waren twee verschillende escaperooms die verdeeld werden over de wat oudere kinderen en de jongere kinderen. Zo kon iedereen op zijn of haar niveau deelnemen aan de activiteit! Zouden alle groepjes de code hebben gekraakt? Wanneer er groepjes klaar waren mochten ze naar buiten komen hier was het nog tijd om te knotshockeyen of te superballen. Het was weer een geslaagde middag!

Donderdag 10 november

De kinderen werden opgehaald door de pedagogisch medewerkers met de blauwe auto’s van Sportstuif of te voet. Eenmaal allemaal aangekomen bij Sportstuif Asten, was het tijd om gezamenlijk fruit te eten en wat ranja te drinken. Hierna hadden we nog iets te vieren! We hadden namelijk een jarige in het midden. Er werd luid gezongen voor de jarige, dus alle kinderen hadden de traktatie wel verdiend. Toen was het tijd om naar buiten te gaan. Hier hebben we knotshockey en pionvoetbal gedaan.

Pionvoetbal: Iedereen krijgt één pion. Deze mogen in het veld worden gezet. Vervolgens wordt er gevoetbald. Wordt jouw pion opgeschoten? Dan mag je die aan een wissel geven & mag jij aan de kant wachten totdat jij weer aan de beurt bent.

 

Vrijdag 11 november

De laatste dag van de week is aangebroken. Samen geluncht en toen mocht iedereen vrij spelen. Zo werd er buiten gevoetbald of geschommeld en binnen nog gekleurd en geknutseld. Om kwart voor drie sloten de andere kinderen nog aan. Met z’n allen fruit gegeten en toen naar buiten! Hier hebben we weer knotshockey gespeeld. Twee teams namen het tegen elkaar op. Binnen werd het voetbaldoek geschilderd. Deze was nog niet helemaal afgekomen in de jubileumweek. Het is alweer weekend, tot volgende week!



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches