Sportief bezig zijn is een fijne uitlaatklep na school. De (mannelijke) begeleiding is uniek in de bso wereld waar vrouwen meestal in de meerderheid zijn. Een bso waar je wordt gezien én gehoord, waar je jezelf kan en mag zijn.

Christa Christa
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Colorrun, geluksestafette en commandospel in week 21 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Asten NWC! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals De brandweer, Springkussens en Koningsspelen! Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

 

Maandag 20 mei

Het is een korte week bij Sportstuif, want vandaag zijn we gesloten i.v.m. Tweede Pinksterdag!

  


Dinsdag 21 mei

Het is alweer dinsdag. Vanaf half drie werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals dinsdag gezellig samen groente en fruit te eten en hebben gezellig gekletst. We waren optijd klaar met het fruit eten, waardoor de kinderen nog even fijn mochten buitenspelen tot het tijd was voor de activiteiten.  

 

Als activiteiten besloten we groep op te splitsen en hebben we drie activiteiten gedaan: commando-spel, categorie spel en EHBO-tikkertje.

EHBO-tikkertje: Op de plek waar je getikt bent, moet je één hand houden en dan proberen iemand anders te tikken.

De kinderen hebben allemaal lekker buiten gespeeld de hele middag en na de activiteiten zijn we rustig binenn gaan spelen met z'n allen tot het alweer tijd was om naar huis te gaan 

 

 

Woensdag 22 mei

Het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald van school en hebben allemaal onze boterhammen opgegeten en wat gedronken. Er is altijd veel variatie van wat de kinderen meekrijgen in hun broodtrommel! Na het eten mochten de kinderen vrij spelen en besloten we om weer een keer een dagje naar Sportstuif HCAS te gaan! We hebben daarom snel de jassen gepakt en zijn we naar de buren gegaan. 

 

Hier mochten de kinderen eerst vrij spelen. De pedagogische medewerkers hebben toen het een en ander voorbereid en opnieuw zouden we de jassen aantrekken en vertrekken. We gingen namelijk weer op uitstapje! Dit keer naadr de Somerse Vennen. Hier konden de kinderen zich goed vermaken. Het zandkasteel viel als meest favoriete in de smaak. We hadden niet verwacht dat het zo'n succes zou zijn, dus deze gaan we zeker onthouden voor een volgende keer! De tijd vloog ook hier voorbij en de eerste kinderen werden al opgehaald!

 

 

Donderdag 23 mei

 

 

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Toen de scholen uit waren en alle kinderen op locatie waren, hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten. Op donderdag hebben we altijd een erg volle planning en komen er veel kinderen bij ons spelen, dus willen we altijd zo snel mogelijk naar buiten! Na het fruit eten zijn we daarom dus zo snel mogelijk naar buiten gegaan. Hier mochten de kinderen eerst nog vrij spelen, de meeste kiezen dan op donderdag voor voetballen, of een variant hierop. Ook wordt er altijd tikkertje gedaan of word er in het speeltuintje gespeeld. De pedagogische medewerkers zetten dan ondertussen de activiteiten klaar voor de dag en spelen ondertussen met de kinderen mee.

 

De groep werd willekeurig opgesplitst en we zijn gaan rouleren tussen drie spellen, namelijk hoepeldanscarré bal en geluksestafette

Carré bal: De tikkers proberen de lopers af te gooien. Als een loper is afgegooid, moet hij in het middenvak gaan staan. Hij mag pas terug het veld in als hij een tikker afgooit. Een andere loper moet dus proberen de bal naar de afgegooide spelers in het middenvak te gooien. Hoe lang duurt het voordat de tikkers alle lopers gevangen hebben in het middenvak?

Het waren veel actieve spellen, waarbij de kinderen hun energie goed kwijt konden. De kinderen waren dan ook mega enthousiast en de tijd vloog voorbij. Voor we er erg in hadden was het alweer tijd voor een koekje en kwamen de eerste ouders al.

 


Vrijdag 24 mei
Vandaag is er een studiedag en dat betekent dat de dag vroeg begint bij Sportstuif! Eén voor één komen de kinderen binnen. In de ochtend hebben de kinderen een leuk uitstapje gemaakt naar de colorrun die is georganiseerd door LeefAsten voor alle scholen in Asten en omgeving. Bij de colorrun is een route van circa drie kilometer uitgezet waarbij op verschillende punten gekleurd poeder wordt gegooid. Deze poeder is biologisch afbreekbaar en vormt daardoor geen gevaar voor de kinderen. De kinderen van de studiedag besloten om niet mee te rennen, maar wilden wel op een colorpunt staan om het gekleurde poeder te kunnen gooien! Het was een hele gave ervaring! De ochtend was snel voorbij gegaan toen het alweer tijd was voor het eten van onze boterhammen.

 

Nadat de andere kinderen van school zijn opgehaald, hebben we gezamenlijk onze boterhammen opgegeten. Na het eten van de boterhammen hebben de kinderen lekker zelfstandig gespeeld. Een aantal gingen voetballen, weer anderen wilden tekenen of met de Kapla spelen. Zo is er voor een ieder wat wils! Helaas was het vandaag heel erg slecht weer en konden we niet naar buiten voor de activiteit. Zo af en toe vinden we dan ook dat we de kinderen (en onszelf) mogen verwennen door simpel een film te kijken! De kinderen zaten met volle aandacht de film te kijken. De dag was snel voorbij gegaan toen het alweer tijd was om naar huis te gaan.

 

 

Alvast een fijn weekend en tot volgende week!!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches