Sportstuif Asten is een mooie sportieve buitenschoolse opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Crazy88, estafettes en mens erger je niet in week 14 – 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 1 april
Vandaag was onze BSO gesloten in verband met tweede paasdag. Wij genoten allemaal van een lekker lang weekend. Jullie ook?

 

Dinsdag 2 april

De dinsdag begon erg vroeg bij Sportstuif NWC! Er was namelijk een studiedag! Vanaf 7:30 stonden onze pedagogische medewerkers klaar om de kinderen op te vangen die nog een extra dagje vrij hadden. Eén voor één komen er kinderen binnen gelopen. De kinderen hadden een fijn weekend gehad en vertelde wat ze allemaal hadden gedaan. Ze hadden allemaal lekker gegeten, waren bij familie op bezoek geweest en hebben heel veel paaseitjes gevonden die ze daarna ook lekker mochten op eten. Na het vrije speelmoment zijn we met de kinderen fruit gaan eten. We hadden een bord vol lekker fruit en groentes. Vervolgens zijn we lekker naar buiten gegaan en hebben hier vrij gespeeld. Veel van de kinderen wilden graag voetballen, maar anderen wilden liever tikspelletjes doen of in het speeltuintje spelen. Rond een uur of 12 zijn we naar binnen gegaan en hebben we ons klaargemaakt voor de lunch.

 

Na de lunch gingen we de andere kinderen van school ophalen. We hebben eerst vrij gespeeld, en aantal kinderen gingen buiten voetballen en de andere waren binnen aan het knutselen. Daarna was het weer tijd om een lekker stukje fruit en groentes te eten. Vervolgens was het weer tijd voor de activiteiten van de dag! Vandaag stonden er drie activiteiten op het programma. De groep werd weer opgedeeld en tussen de drie activiteiten zijn we gaan rouleren. Het eerste spel was steen-papier-schaar estafette. Ook deden we geheime verlosserstikkertje en sloten we af met kaartenestafette. 

Met de kaartenestafette worden er groepen gemaakt, ieder groepje heeft op 10 meter een hoepel liggen met kaarten erin van nummer 2 t/m 10. Ze moeten eerst 2 vinden, daarna 3 en zo door tot nummer 10 is gevonden. Om de beurt.

 

Wat ging de middag weer snel voorbij!

 

 

Woensdag 3 april

Vandaag hadden we een klein groepje, maar dat mag de pret niet drukken! Zodra alle kinderen uit school waren en we compleet waren bij sportstuif, zijn we natuurlijk begonnen met het opeten van onze boterhammen. Na het eten van de boterhammen zijn we vrij gaan spelen. We hadden daarbij niet heel erg veel tijd, want er stond een hele leuke activiteit op de planning! De Woensdagmiddag activiteit van LeefAsten wordt deze week namelijk op onze BSO gehouden! Dit betekent dat er nog een dertigtal kinderen kwam, die allemaal zaten te popelen voor de activiteit. Er stond namelijk een Crazy88 op de planning! Hierbij werd de groep opgedeeld in kleinere groepjes en kregen de groepjes een lijst met 88 opdrachten die ze moesten uitvoeren. Op het einde werd er gekeken welk groepje de meeste opdrachten heeft voltooid en zij hebben dan gewonnen!

 

De activiteit was een groot succes en na de activiteit zijn we nog lekker buiten gebleven. De tijd ging wel heel erg snel voorbij en daarom zijn we rond vijf uur naar binnen gegaan. De kinderen kregen en koekje en mochten allemaal nog vrij spelen tot ze werden opgehaald. Het was een geslaagde dag!

 

 

Donderdag 4 april

Op de donderdag hebben we altijd een mega grote groep en is het altijd super druk. Na het ophalen van de kinderen blijven we daarom tegenwoordig iets langer buiten voordat we fruit gaan eten. Hierdoor kunnen de kinderen hun energie al deels kwijt en is het binnen aan tafel een stukje rustiger. Na het eten van het fruit zijn we weer meteen naar buiten gegaan. Hier stonden drie activiteiten op de planning! We hadden poortjesvoetbal, vakjagerbal en mens erger je niet. 

Er wordt een veld met middenlijn gemaakt. Aan beide uiteinden van het veld staan X aantal poortjes, gemaakt met pionnen (afhankelijk van de groepsgrootte meer poortjes, maar er moeten ook voldoende kinderen zijn als wissel). In elk poortje staat een kind. Dat poortje moeten ze verdedigen. Er zijn verschillende (zachte) ballen in het veld. Met deze ballen mogen ze gooien of schoppen naar een willekeurig poortje aan de overkant. Je mag met alles tegenhouden. Gaat de bal door je poortje, dan ben je af en sluit je achteraan in de wisselrij. Gaat er een pion om die je deelt met een buurman/vrouw, zijn jullie allebei af!

 

De kinderen vonden de spellen alledrie erg leuk en deden fanatiek mee. Helaas moesten we wat eerder stoppen met de activiteiten omdat het ineens toch wel erg hard begon te regenen. Gelukkig waren we toch al bijna klaar! Binnen mochten de kinderen vrij spelen, dit vinden ze ook altijd erg leuk. De donderdag vloog voorbij!

 

 

Vrijdag 5 april

De laatste dag van de week is alweer aangebroken! We haalden eerst de kinderen van school op en hebben daarna gezamenlijk geluncht. Na de lunch was het tijd om buiten te spelen. We oefende met voetbal en speelden samen andere spelletjes. Daarna was het alweer tijd om lekker wat groentes en fruit te eten. Na het fruitmoment zijn we met ze alle naar buiten gegaan om daar een leuke activiteit te doen.

 

Met de oude kinderen deden we een soort balpong. En met de kleinere kinderen deden we kat-en-muis tikkertje. Hierbij deden de kinderen een lintje in hun broek (de staart van de muis) en hadden we één tot twee tikkers (de kat). We hebben verschillende rondes gedaan en vrijwel iedereen is een keer de tikker geweest. De kinderen konden er maar geen genoeg van krijgen en op een gegeven moment hebben de oudere kinderen ook meegedaan. 

 

Na de activiteiten zijn we nog vrij gaan spelen tot alle kinderen weer werden opgehaald. De week is alweer voorbij en we wensen iedereen alvast een fijn weekend!

 

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches