Een hele sportieve BSO waar elk kind zich gehoorzaam voelt

Ted Ted
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Cupidotikkertje, inhaalbal en springkussen! Week 7 – 2023

Wat een heerlijke week was het! Ook het weer hielp een beetje mee want de eerste drie dagen van de week kregen wij al een beetje lentekriebels. Zo hebben we heerlijk de hele middag in de buitenlucht, in het zonnetje door kunnen brengen met zijn allen! Ook konden we de springkussens weer opzetten. Al met al weer een super week gehad.

Lezen jullie met ons mee?

Maandag 13 februari

Onze pedagogisch medewerkers hebben weer zin in de nieuwe week! Ze hebben de blauwe auto’s gepakt en zijn de kinderen op gaan halen van de basisscholen in Asten en omstreken. Eenmaal terug bij Sportstuif werd het fruit en de ranja klaar gemaakt. Na het eet- en drinkmomentje zijn we snel naar buiten gegaan. De zon scheen dus daar moesten we gebruik van maken! Twee spellen stonden op de planning namelijk: inhaalbal en ringentikkertje. Bij inhaalbal speel je in twee teams. De spelers staan in een kring en er worden 2 ballen doorgegeven, startend recht tegenover elkaar. Een bal zal de andere in gaan halen want die wordt gemakkelijker doorgegeven. Welke bal zal dat zijn? Ringentikkertje werkt als volgt: Er zijn drie of vier ringen in het spel die als bevrijding gelden. Ben je getikt ga je in kleermakerszit zitten en kun je bevrijdt worden door degene met een ring. De ring mag tussen de benen gelegd worden en dan mag je weer meedoen. Je bent dan ook gelijk de nieuwe bevrijder. Wordt je getikt met de ring, dan leg je die voor je neer en ga je ook in kleermakerszit zitten. Iemand anders kan dan altijd de ring oppakken om anderen te bevrijden. Ook hebben we nog wat potjes superbal gedaan! Na de spellen hebben we nog zo lang mogelijk buiten gespeeld.

 

Dinsdag 14 februari

Vandaag is het een speciale dag namelijk Valentijnsdag! We hebben de activiteiten dus ook aangepast zodat het passend is bij het thema. Bij het pannaveldje hebben we cupido tikkertje gedaan. Er zijn twee tikkers die eventjes de ogen dichthouden en dan worden er twee cupido’s uitgekozen. Als je getikt bent ga je met de armen over elkaar staan. Je kan bevrijd worden wanneer cupido je op je schouder tikt. Aan het einde van het spel moeten de tikkers raden wie de cupido’s waren. Op het grote veld stond een springkussen en een parcours voor het koppelparcours. Het parcours leg je af met z’n tweetjes. Dit kan ook niet anders want je bent beide met één been aan elkaar vastgebonden. Samenwerken dus! Ook is het spelletje ik hou van Holland nog eens gespeeld.

 

Woensdag 15 februari

Vandaag is het vriendjesdag bij Sportstuif Asten! Dit betekend dat de kinderen van Sportstuif een vriendje of een vriendinnetje mee mogen nemen naar Sportstuif. Zo kunnen we er met zijn allen een super gezellige middag van maken. We hebben eerst met zijn allen geluncht en hierna zijn we lekker buiten gaan spelen. Ook mochten de kinderen zich laten schminken. Zo kwamen we een beetje in de carnavalssferen! Ook de carnavalsmuziek stond al op. De pedagogisch medewerkers hebben het springkussen weer opgezet. Hier hebben we de hele middag plezier van gehad. Tussendoor hebben we buiten nog wat fruit gegeten en ranja gedronken. Zo vloog de middag voorbij!

 

Donderdag 16 februari

Op donderdag hebben we altijd een grote groep kinderen. Deze worden allemaal opgehaald met de voet of met de Sportstuif auto’s of zelfs met de taxi. De pedagogisch medewerkers vangen de kinderen natuurlijk wel op, op de school, maar brengen ze wanneer nodig naar de taxi. Die ze vervolgens afzet bij Sportstuif Asten. Vandaag hadden we drie spellen op het programma. Op het pannaveldje werd het pokémon spel gedaan. Op het pad tussen de twee velden werd kamertje verhuren gedaan en dan op het grote veld stond het springkussen weer klaar!

Pokémon spel: Er worden twee pokémon trainers uitgekozen en iedere trainer heeft zijn eigen pokéball (trefbal)! Iedere trainer moet door middel van de pokéball tegen de pokémons (kinderen) aan te gooien zoveel mogelijk pokémons proberen te vangen. Lukt dit? Dan is de pokémon gevangen en gaat hij direct door naar de pokémon arena van de trainer door wie jij gevangen bent. Welke trainer lukt het om binnen de tijd de meeste pokémons te vangen?

Kamertje verhuren: Er worden twee teams gemaakt. Er wordt gestart in een rij achter de pion. Ieder team krijgt één stuk stoepkrijt (twee verschillende kleuren). Per keer mag er één kind rennen. Hij rent naar het vierkant met pionnen en mag één streep zetten tussen twee pionnen (geen schuine streep). Vervolgens rent hij terug en geeft het stuk stoepkrijt door aan de volgende. Het doel is om een “hokje” te maken.  Wanneer er een hokje ontstaat van 4 strepen (kleur maakt niet uit) mag degene die het hok heeft gesloten een kruis in het hok zetten. Welk team maakt de meeste hokjes dicht?

 

Vrijdag 17 februari

Ook vandaag is het weer vriendjesdag bij Sportstuif! Extra veel gezelligheid zo de laatste dag voor de vakantie. De carnaval staat voor de deur dus hier maken we dan ook gebruik van. Vanmiddag hebben we carnavals hoepeldans gedaan. Dit is een soort stoelendans maar dan met hoepels! En deze keer met carnavalsmuziek natuurlijk. Hierna zijn we even wat fruit gaan eten en wat gaan drinken. De rest van de middag hebben we gespeeld op het springkussen! We hebben weer een geslaagde middag gehad, tot volgende week in de carnavalsvakantie! 

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches