Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Asten. Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Nellie Nellie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Curling, Monkeytown en jachtseizoen! Week 4 – 2023

Weer een week vol activiteiten. Deze week zijn we ook nog eens op uitstapje geweest! Het was een drukke boel iedere middag, maar dat maakt het juist extra gezellig bij Sportstuif. Ben jij ook zo benieuwd naar wat we deze week gedaan hebben?

Lees met ons mee!

Maandag 23 januari

Een nieuwe week is aangebroken bij Sportstuif. Vandaag ook weer de eerste dag voor onze pedagogisch medewerker Lex. Hij was een aantal weken in Australië geweest, de kinderen hadden hem gemist! Vandaag hadden we twee spellen op het programma staan. Aan de ene kant van het veld werd het haasje gedaan en aan de andere kant van het veld curling. Bij het haasje is één kind het haasje. Hij/zij krijgt een lintje om en beweegt zich door het afgesproken gebied. Er is één bal in het spel. De overige kinderen moeten proberen het haasje met de bal af te gooien, maar zij mogen niet lopen met de bal. Samenwerken is dus heel belangrijk! Wanneer het haasje is afgegooid komt er een nieuw haasje. Bij curling worden er twee groepen gemaakt. Beide groepen mogen om en om een  bal gooien. Per team worden er 4 ballen gegooid. Wie behaald de hoogste score? Ballen van de tegenstander mogen uiteraard uit het veld gespeeld worden. Op het einde van de middag hebben de kids nog lekker vrij gespeeld zowel binnen als buiten.

 

Dinsdag 24 januari

Onze pedagogisch medewerkers hebben de blauwe Sportstuif auto’s gepakt om de kinderen van onze sportieve BSO op te halen van de verschillende basisscholen in Asten, Heusden en Ommel. Eenmaal terug bij Sportstuif hebben we fruit gesneden en ranja klaar gemaakt. Iedereen komt aan tafel zitten om gezellig wat te eten en te drinken. Hierna zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. Aangezien we met een hele grote groep waren, hebben we deze verdeeld in drie groepen. We hadden dus ook drie spellen op de planning staan. Op het pannaveldje werd mens erger je niet gespeeld en kubbe. En op de stoep hebben we mijnenveger gedaan. De spellen hebben we door gewisseld. Na afloop hebben de kinderen een lekker koekje verdiend!

 

Woensdag 25 januari

Vandaag zijn we na het ophalen van de kinderen meteen doorgereden naar Sportstuif Someren. Hier hebben we eerst gezamenlijk geluncht. Iedereen neemt zijn of haar eigen lunchpakketje mee naar Sportstuif. In de middag krijgen de kinderen nog fruit, ranja en een koekje, hier zorgt Sportstuif voor. Eenmaal klaar met lunchen is er eerst nog vrij gespeeld. Zo gingen de kinderen buiten voetballen of tikkertje spelen en binnen werd er een tafelvoetbaltoernooitje gehouden. Het was tijd om al onze spullen te pakken en naar de auto’s te gaan. We hebben de rest van de middag doorgebracht bij Monkeytown Mierlo. Aan het einde van de middag zijn we weer teruggereden en hebben we de dag afgesloten bij Sportstuif.

 

Donderdag 26 januari

Eenmaal iedereen bij Sportstuif hebben we eerst wat gegeten en gedronken. Wanneer we met een grote groep zijn, splitsen we deze altijd. Om zo echt een rustmomentje te creëren voor de kids. Vaak worden deze groepen gebaseerd op leeftijd. Wanneer een kindje vraagt om bij de andere groep te zitten kan dat natuurlijk ook. Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan. Eerst even vrij spelen en daarna is het tijd voor de activiteit. Ook vandaag hebben we weer drie spellen: iemand is hem, niemand is hem, curling en geluks estafette. We hebben iedere keer door gewisseld, zodat alle kinderen alle spellen hebben gedaan op het einde.

Geluks estafette: Er worden twee teams gemaakt. Er zijn twee identieke rijen met zes blokjes, voor ieder team is er één rij. Tel af van drie naar nul. Het eerste kind van elk groepje start met het gooien van de dobbelsteen. Als je zes gooit ren je naar de zesde blokje en leg je deze om. Hij/zij tikt de volgende aan en die mag dan dobbelen. Gooi je twee naar het tweede blokje enzovoorts. Gooi je een getal dat je al een keer gehad hebt, dan moet je er toch naartoe rennen en het blokje aantikken. Welk team heeft geluk en als eerst al zijn blokjes om?

 

Vrijdag 27 januari

De laatste dag van de week is aangebroken. Eerst geluncht en daarna was het even tijd om lekker vrij te spelen. Na het vrij spelen hebben we ons verzameld bij het pannaveldje. Het was tijd voor de eerste activiteit van de middag. We hebben chinese-muur tikkertje gedaan! Onze stagiaire Dion heeft dit verzorgd. Iedereen deed mee, alle kinderen en alle pedagogisch medewerkers. Ook Dion zelf heeft meegedaan! Na chinese-muur tikkertje zijn we naar binnen gegaan om fruit te eten. Ook de rest van de kinderen, die wat later uit zijn van school, zijn aangesloten. Toen we klaar waren hebben we de groep gesplitst in twee teams. Het was namelijk tijd voor jachtseizoen. Dit hebben we door het dorp gedaan. Eerst mochten de dames ontsnappen en moesten de heren gaan zoeken. Hierna hebben we gewisseld. Aldus een volgeplande middag! Tot volgende week.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches