Sportstuif is een hele leuke BSO waar de kinderen veel buiten kunnen spelen en bewegen. De locatie leent zich hier prima voor. Sportstuif is gevestigd bij de voetbalvereniging.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dansen, safarispel en bingo! Week 12 – 2023

De nieuwe week is van start gegaan. We hebben de week dansend doorlopen! Sportstuif zorgt voor diverse activiteiten. Dit varieert onder andere in verschillende balsporten, tikspellen en bewegen op muziek! Zo kunnen de kinderen na school hun energie kwijt.

Lees je met ons mee?

Maandag 20 maart

Het is weer maandag, dit betekend dat we weer een toffe middag gaan beleven bij Sportstuif! Eerst worden de kinderen van onze sportieve BSO opgehaald van de basisscholen in Asten, Ommel en Heusden. Als iedereen bij Sportstuif is, is het tijd om fruit te gaan eten en wat te ranja te drinken. Hierna gaan we allemaal naar buiten voor de activiteiten die gepland staan. De kinderen mochten kiezen tussen dansen en chinese muur tikkertje. Bij het dansen kwamen verschillende Disneyliedjes op. De kinderen rennen en springen enthousiast in het rond! Super leuk om te zien hoeveel plezier ze er in hadden. Ook bij het tikspelletje werd er fanatiek meegedaan. We hebben het hele veld gebruikt van de pannakooi. Dat houdt in dat de oversteek erg groot is! Lekker veel rennen dus. Na afloop hebben we nog vrij gespeeld.

 

Dinsdag 21 maart

Vandaag hadden we een super grote groep kinderen. Op dinsdag zitten wij namelijk ook vol met onze opvang. Ook vandaag hadden we dansen op de planning staan. Hierbij werd het zelfde dansje aangeleerd als de dag ervoor. Dit dansje is namelijk best ingewikkeld maar na een aantal keer oefenen heeft iedereen hem onder de knie! De andere activiteit die gepland stond was het safarispel. Dit spel werkt als volgt: in het midden is de jager/stroper. In drie hoeken staan drie groepen met kinderen, de dieren. Een groep is bijv. de leeuwen, een ander de olifanten en de laatste de giraffen. De jager noemt een van deze dieren. De kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Wanneer ze getikt zijn, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af.

 

Woensdag 22 maart

Op woensdag hadden we weer een studiedag. We zijn in de ochtend naar Kidsplaza gegaan. Hier hebben we de hele ochtend gespeeld. Er is gesprongen op de trampolines en gegleden van de glijbanen. Ook is er verstoppertje gespeeld tussen de toestellen. Na het spelen bij Kidsplaza zijn we terug gegaan naar onze Sportstuif locatie. Hier hebben we gezellig samen geluncht. Met studiedagen en op woensdag en vrijdag in normale schoolweken nemen de kinderen zelf hun lunch mee. In de vakanties verzorgt Sportstuif de lunch! In de middag hebben een aantal kinderen van ons meegedaan aan de Leef!dag met de voetbalactiviteit. De kinderen die dat niet wilden hebben met onze pedagogisch medewerkers gevoetbald en fopbal gespeeld.

 

Donderdag 23 maart

Na het fruit eten zijn we meteen naar buiten gegaan. Het zonnetje scheen namelijk. We hebben met de hele groep eerst gedanst! Dit was super leuk om te doen, na het dansen hebben we nog superbal gedaan. Dit spel is eigenlijk een soort van iemand is hem niemand is hem alleen onthoud je dan wie jou heeft afgegooid. Als diegene af gaat mag jij er weer in. Dit blijft een erg leuk spel voor jongere en oudere kinderen. Na de activiteiten is er nog vrij gespeeld.

 

Vrijdag 24 maart

De laatste dag van de week is aangebroken. Helaas met wat minder weer, het kwam de hele middag met bakken uit de lucht. We hebben eerst gezamenlijk geluncht en toen hebben de kinderen vrij gespeeld. Toen zijn we nog eventjes naar buiten gegaan voor het hard ging regenen. Toen was het tijd om naar binnen te gaan. We hebben wat fruit gegeten en na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Eigenlijk wilden we buiten een activiteit gaan doen maar door de harde regen hebben we binnen bingo gedaan. Hierbij konden de kinderen leuke prijzen winnen! Aan het einde van de middag zijn we nog eventjes naar buiten gegaan, hier hebben we nog gedanst op de muziek.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches