Onze kindjes gaan sinds kort 2x in de week met veel plezier naar de sportstuif.

Gezellig met andere kinderen buiten spelen, maar als ze willen is er binnen ook lekker een plekje om te spelen of tot rust te komen, na een dag school.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De chinese muur, escape-room en wafels versieren! Week 38 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Benieuwd naar wat we deze week hebben gedaan? Lees de blog!

Maandag 19 september

De nieuwe week is weer van start gegaan. Nadat de kinderen zijn opgehaald en we gezamenlijk fruit hebben gegeten hadden we nog een jarige in ons midden! Hij mocht kiezen welke activiteit we buiten gingen doen. Dit was… VERSTOPPERTJE! Alle kinderen mochten zich gaan verstoppen rondom Sportstuif Asten. Wie zal zich nog vrij hebben gebuut? En wie was er gevonden door de teller? Na afloop van verstoppertje zijn we nog lekker een potje gaan voetballen. Hier werd over gepasst en op goal geschoten. Na afloop van het voetballen hebben de kinderen nog vrij gespeeld buiten. Zo zaten er kinderen te schommelen, van de glijbaan af te gaan én nog steeds te voetballen.

Dinsdag 20 september

Op deze zonnige dinsdagmiddag zijn we weer met alle kinderen van de sportieve bso naar buiten gegaan. Hier hebben we met iedereen de chinese muur gespeeld. Dit hebben we gedaan op het pannaveldje. De kinderen waren erg fanatiek in dit tikspelletje. Na de chinese muur is er nog vrij gespeeld in het zonnetje! Een geslaagde middag met een toffe activiteit.

Chinese muur: alle kinderen gaan aan één kant van het veld staan. Er is een tikker die de kinderen mag tikken wanneer ze oversteken. Ben je getikt? Dan ga je in het midden op het veld staan met gespreide benen. Wanneer er meerdere kinderen getikt zijn, sluiten deze aan en zo ontstaat er een chinese muur. Je kan bevrijd worden als iemand anders onder je benen door kruipt.



Woensdag 21 september

Op woensdag staat er iets anders op het programma: een super leuke escaperoom bij Sportstuif Someren. We hebben in totaal 21 kinderen die we verdelen in 3 groepen. Als groep probeer je alle opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren, om vervolgens de verdwenen sleutels van de dierentuin terug te vinden! Alle opdrachten hebben met dieren te maken. Zo is er een speurtocht waarbij je 10 dierennamen moet zoeken. Als je ze alle 10 weet te vinden, dan kom je terug en krijg je een letter. Er is een parcour die ze moeten afleggen, zijn er raadsels die ze moeten oplossen en zijn er dieren die ze moeten uitbeelden waarbij de anderen moeten raden wat voor dier het is. Een erg leuke middag waarbij iedereen heel goed mee heeft gedaan. Uiteindelijk raadt ieder team het sleutelwoord en worden de dieren bevrijdt. Het sleutelwoord was namelijk dierentuin! 

Donderdag 22 september

Het thema Voetbal stond vandaag centraal! Aangezien we vandaag een grote groep kinderen hebben met veel verschillende leeftijden delen we de groep op in tweeën. Één groep start met penalty schieten en de andere groep start met een wedstrijdje! Wat een fanatieke kinderen hebben we vandaag! 

Vrijdag 23 september  

Vrijdag, de laatste dag van de week is al weer aangebroken. Deze middag kwamen de kinderen van Sportstuif Someren op bezoek. Na het fruit eten zijn we gezamenlijk naar buiten gegaan. Hier hebben we levend memorie en superbal gedaan. Ook vandaag viel er aan het einde van de middag regen en hebben we de week afgesloten met wafels versieren! Met smarties, slagroom of snoepjes. Smullen maar dus! 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches