Een super leuke opvang voor de kinderen. Niet alleen na school, maar ook voor studiedagen en vakanties. Wanneer er voor de kinderen een studiedag is, wordt er gekeken of er een leuk uitstapje georganiseerd kan worden. Er is op locatie, bij NWC, genoeg ruimte om sport en spel te kunnen organiseren.

Moniek Moniek
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Diamantenroof, voetbalestafette en levend stratego! Week 16 – 2023

Het is alweer bijna meivakantie. Dat valt vaak te merken aan de kids! Ze zijn dan extra enthousiast. Ook deze week hebben we weer allerlei sportieve activiteiten. Naast de activiteiten op de BSO hebben we op woensdag ook nog deelgenomen aan de woensdagmiddagactiviteit die georganiseerd is door Leef! Asten!

Lees je met ons mee?

Maandag 17 april

Een nieuwe week, een nieuwe start! De kids worden weer opgehaald door onze pedagogisch medewerkers. Wanneer alle kinderen er zijn, starten we met fruit eten en wat ranja drinken. Hierna is het tijd om naar buiten te gaan. We hebben drie spellen op het programma staan. Op het pannaveldje werd steen/papier/schaar estafette en superbal gedaan. Op het grote kunstgrasveld hebben we diamantenroof gedaan. Voor we gaan starten zitten we eerst op de middencirkel. Hier worden de groepen gemaakt. Vandaag hadden we drie groepen die helemaal gemixt werden. Dat betekend alle leeftijden door elkaar! De kinderen kunnen hier veel van leren. De oudere kinderen leren rekening te houden met de wat jongere kinderen en kunnen ze helpen waar nodig. We proberen hier vaak in af te wisselen. Soms worden de spellen juist wel op leeftijd ingedeeld zodat het voor iedereen uitdagend is. Dit ligt een beetje aan welke spellen het zijn!

 

Dinsdag 18 april

De kids van onze sportieve BSO worden opgehaald van de basisscholen in Asten, Heusden en Ommel. Eenmaal bij Sportstuif is het tijd om weer wat fruit te eten en wat te drinken. Daarna gaan we met zijn allen naar buiten! Ook vandaag staan er weer drie activiteiten op de planning. Bij onze pedagogisch medewerker Damon hebben we een voetbalestafette gedaan. Het was de bedoeling om eerst te slalommen om de pionnen en dan te scoren in het doel! De kinderen waren super fanatiek! Bij onze pedagogisch medewerker Judy hebben we een tikspel gedaan wat agenten en boeven heet. Het is de bedoeling dat de agenten de boeven gaan vangen alleen is er een vak gemaakt in het veld wat een huis is, hier kun je niet doorheen! Ook de agenten niet. Dit maakt het wat uitdagender voor beide partijen. Als derde spel hebben we fopbal gedaan bij onze pedagogisch medewerker Dennis. Dit spelletje blijft altijd leuk! We hebben de middag afgesloten met vrij spelen.

 

Woensdag 19 april

We zijn de middag gestart met gezamenlijk lunchen. Iedereen neemt zijn eigen lunchpakketje mee naar Sportstuif. Na de lunch hebben de kinderen even de tijd om vrij te spelen, totdat de woensdagmiddagactiviteit is aangebroken! Dit is georganiseerd door Leef! Asten. Wat betekend dat kinderen die niet bij Sportstuif komen zich hier ook voor mogen aanmelden! We hebben levend stratego gedaan, met dierenkaartjes. Zo is het ook voor de jongere kinderen duidelijk! Er werden twee teams gemaakt en ze mochten beide in hun eigen gebied de vlag verstoppen. Wanneer er werd afgeteld konden de teams starten. Na de eerste ronde hebben we eventjes een pauze gedaan waar iedereen wat ranja kon drinken. Hierna was het weer tijd voor de tweede ronde. De middag vloog voorbij zo!

 

Donderdag 20 april

We merkten vandaag dat de kinderen veel zin hadden in morgen. Koningsspelen en meivakantie zat eraan te komen dus de kinderen waren super enthousiast. Daarom zijn we snel naar buiten gegaan zodat de kids hun energie kwijt konden. Eerst eventjes vrij spelen. We hebben de skelters naar buiten gebracht, de badmintonrackets, het springtouw en heel wat ballen. Na het vrij spelen zijn we gestart met de activiteiten. Ook vandaag hebben we weer drie spellen gedaan. Drijfbal, kreeftentikkertje en acrogym. Bij acrogym gaan de kinderen de afbeeldingen op de kaarten na proberen te doen. Er kwamen super leuke resultaten uit!

Drijfbal: Als eerste maak je twee teams. Het ene team gaat achter de lijn links staan en het andere team achter de lijn rechts. Per team krijg je meerdere ballen en probeer je de grote bal in het midden van het veld te raken. Het is de bedoeling dat de grote bal over de lijn van het andere team komt. Wanneer de bal over de lijn gaat is er een winnaar bekend

Kreeftentikkertje: De kinderen die getikt worden bij dit spel, gaan als een kreeft lopen. Dit doe je op handen en voeten met je rug naar de grond gericht. De kreeften gaan mee tikken. Wie blijft er het langst over?

 

Vrijdag 21 april

De meeste kids kwamen vandaag in het oranje, aangezien ze in de ochtend Koningsspelen hebben gehad! Super leuk natuurlijk. We gaan er vanmiddag dan ook nog een super middag van maken. Eerst even rustig lunchen. Een momentje om even de dag bij te kletsen. Hierna is het tijd om vrij te spelen. Veel kinderen zijn naar buiten gegaan om te voetballen. Na het vrij spelen hebben we even wat fruit gegeten en ranja gedronken om vervolgens met zijn allen een spel te gaan spelen. We hebben Annamaria koekoek gedaan. Wij zien de kinderen volgende week gewoon weer! Verder wensen wij iedereen nog een fijne meivakantie!

 

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches