Een super leuke BSO waar elk kind kennis maakt met allerlei verschillende activiteiten.
Het team zorgt ervoor dat elk kind een lach op zijn/haar gezicht krijgt.

Joris Joris
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Eilandbal, omgekeerd verstoppertje en Kidsplaza in week 43 - 2023

Maandag 23 Oktober

De dag begon met het ophalen van de kinderen, een leuk moment voor ons om de kinderen weer te zien na het weekend. Nadat we alle kinderen hebben opgehaald zijn we begonnen met fruit eten want, gezondheid staat voorop! De kinderen krijgen hier weer wat energie van om aan de leuke activiteiten te gaan beginnen. Na het eten was het tijd voor drie leuke spelletjes. De eerste was Eilandbal. De kinderen werden verdeeld in teams en probeerden elkaar af te gooien om hun eiland veilig te houden. Dit spel wordt altijd erg fanatiek gespeeld omdat de kinderen niet hun eiland willen verliezen. Vervolgens speelden we verlossertikkertje, een leuk spel waarbij alle kinderen rennen om elkaar te redden van de tikker. Dit spel zorgde voor dat de kinderen elkaar gaan helpen om verlost te worden van de tikker. Als laatste spel van de dag speelden we omgekeerd verstoppertje. Hierbij verbergen de kinderen zich niet, maar zoeken ze de persoon die verstopt is. Wie vindt er het kind wat verstopt is, die wint en mag dan zelf gaan verstoppen. Dit was weer een toffe dag om de week mee te starten. We hebben nu al heel veel zin in de rest van de week!

 

Dinsdag 24 oktober

Zoals elke dag beginnen we weer met het ophalen van onze kinderen bij alle scholen in Asten, Heusden en Ommel. Nadat alle kinderen waren gearriveerd bij onze Sportstuif locatie hebben we gezamenlijk wat fruit gegeten om vervolgens te gaan beginnen met een actieve en leuke warming-up met A-Go-Go om ons klaar te stomen voor de rest van de dag. De kinderen werden daarna verdeeld in twee groepen om samen te gaan spelen. In de ene groep speelden ze een het altijd leuke spel genaamd "Buskruit," waarbij strategie cruciaal was. Dit spel bevorderde teamwork om proberen de bal weg te schieten van de zoekers. Dan is namelijk iedereen weer vrij. In de andere groep genoten de kinderen van het spel "Kat en Muis," een spannend spel van achtervolging om elkaars staart te pakken. Daarna was het tijd voor een koekje wat de kinderen zeker hadden verdiend. Het was een geslaagde dag boordevol leuke en actieve activiteiten.

 

Woensdag 25 oktober

Deze dag begon met het ophalen van de kinderen om 12:30 van school, en we keken er allemaal naar uit. Na het ophalen zaten we gezellig samen om onze boterhammen te eten. Helaas dwong het slechte weer ons om binnen te blijven, maar dat weerhield ons er niet van om plezier te hebben. We hebben onze creativiteit laten stromen door met loombandjes te spelen en prachtige creaties te maken. Er werd zelf zo’n groot loombandje gemaakt dat die van de ene kant naar de andere kant kon van de kantine. Daarnaast hebben we ook het spannende spel "Museumpje" gespeeld, waarbij iedereen zijn beste acteertalenten toonde. Als de bewakers zien dat je beweegt dan ben je helaas af. Ondanks het slechte weer hebben de kinderen zich eigen weer ontzettend goed vermaakt bij Sportstuif Asten!

 

Donderdag 26 oktober

We begonnen door de kinderen in de middag van school op te halen, en samen genoten we van een gezonde portie fruit om energie op te doen voor wat nog komen zou. Vervolgens vierden we een feestje om de dag nog specialer te maken, maar het bracht ook gemengde gevoelens met zich mee, want we moesten helaas afscheid nemen van twee kinderen. Nadat de traktaties werden verdeeld zijn we naar buiten gegaan om de activiteiten te gaan spelen. We hebben de groep verdeeld in twee groepen. Eén groep speelde een spannend potje unihockey, op het grote pannaveld hadden we twee teams gemaakt om daar een leuk potje te van gaan maken. Dat was ook zeker gelukt met vol fanatisme en sportiviteit. Terwijl de andere groep genoot van het leuke spel "Chinese muurtikkertje." Deze activiteiten vinden de kinderen altijd erg leuk om te spelen, ben je getikt ga je in het midden met je benen opstaan om vervolgens weer mee te mogen doen als er iemand door heen kruipt. Dit was weer een fantastische dag bij onze mooie Sportstuif locatie!

 

Vrijdag 27 oktober

Op de laatste dag hadden we er veel zin in om er wederom een leuke dag van te gaan maken. Om 12:30 uur haalden we de kinderen op, en samen genoten we van een gezellige lunch, waarbij de kinderen verhalen deelden en lachten terwijl ze aten van hun boterhammen. Na de lunch kregen de kinderen de kans om vrij buiten te spelen, waarbij voetbal de favoriete activiteit was. Terwijl enkele kinderen binnen rustig tekenden en knutselden, waardoor hun creatieve kant tot leven kwam. Maar het hoogtepunt van de dag was ons uitstapje richting Kidsplaza in Helmond, waar we de week op een fantastische manier afsloten. De kinderen hadden de tijd van hun leven met de verschillende glijbanen, klimwanden en er werd zelfs tikkertje gespeeld door de grote binnenspeeltuin. Deze dag was een perfecte afsluiting van een geweldige week vol plezier! Wij hebben genoten van deze week omdat we veel blije gezichtjes hebben gezien van de kinderen! Tot volgende week!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches