Onze Mees gaat met veel plezier naar de Sportstuif! Elke week weer een gezellige en sportieve middag.

Kristel Kristel
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Evenement, levend stratego en WMA: wie is de mol in week 23 - 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 13!

 

Maandag 3 juni

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC en dat betekent nieuwe kansen en nieuwe spellen! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Nadat de bordjes op waren, was het meteen tijd om te starten met de activiteiten.

 

We zijn daarom meteen naar buiten gegaan en daar hadden we twee super leuke activiteiten op de planning! We hebben namelijk een evenemt gedaan wat onze stagiaire Jesper heeft voorbereid! De kinderen waren super fanatiek. Na de activiteiten was het tijd om naar binnen te gaan waar we nog vrij hebben gespeeld. Knutselen, bouwen en spelletjes werden gespeeld. Tuurlijk hebben de kinderen nog een koekje gekregen en werden de kinderen om de beurt weer opgehaald. De maandag vloog voorbij.

Het evenement: Tijdens het evenement was de groep opgesplists in vier teams. Alle teams moesten diverse spellen doen:

- Ballonwedstrijd

- Papierenvliegtuigwedstrijd

- Kapla bouwen

- Verstoppertje

 

PS. Wisten jullie dat we ook met diverse obstakels mee hebben gedaan aan de avond vierdaagse?

 

 

Dinsdag 4 juni

Wij als pedagogische medewerkers zijn al wat eerder op de BSO om alles klaar te zetten voor de middag. Daarna is het tijd om de kinderen op te halen, dit doen we te voet of in een van onze blauwe sportstuif auto's! Eenmaal compleet bij Sportstuif is het tijd om lekker wat fruit te eten en een bekertje suikervrije ranja of water te drinken. Na het fruitmoment gaan we over het algemeen altijd meteen naar buiten, dus vandaago ook!

 

Vandaag hebben we twee verschillende spellen gedaan, namelijk levend stratego en super mario trefbal! De spellen werden ingedeeld op leeftijd. Na de activiteiten hebben we nog een koekje gegeten en gingen we vrijspelen tot alle kinderen werden opgehaald. En zo is de dinsdag alweer voorbij.

Levend stratego: Het is de bedoeling dat je 2 teams maakt die ieder zijn eigen vlag verstopt. Iedere speler krijgt een kaartje waar een getal of een bom op staat, hiermee ga je op pad en probeer je zoveel mogelijk tegenstanders te tikken, waarvan je denkt te winnen. Heb je 10 kaartjes veroverd, mag je op zoek naar de vlag

 

 

Woensdag 5 juni

Vandaag hadden we een klein groepje, maar dat mag de pret niet drukken! Zodra alle kinderen uit school waren en we compleet waren bij sportstuif, zijn we natuurlijk begonnen met het opeten van onze boterhammen. Na het eten van de boterhammen zijn we vrij gaan spelen. We hadden daarbij niet heel erg veel tijd, want er stond een hele leuke activiteit op de planning! De Woensdagmiddag activiteit van LeefAsten wordt deze week namelijk op onze BSO gehouden! Dit betekent dat er nog een aantal kinderen kwam, die allemaal zaten te popelen voor de activiteit. Er stond namelijk Wie is de mol? op de planning! 

 

De activiteit was een geslaagd en na de activiteit zijn we nog lekker buiten gebleven. De tijd ging wel heel erg snel voorbij en inmiddels was het alweer vijf uur. De kinderen kregen en koekje en mochten allemaal nog vrij spelen tot ze werden opgehaald. Het was een geslaagde dag!

 

 

Donderdag 6 juni

Op de donderdag hebben we altijd een grote groep en is het altijd super druk. Na het ophalen van de kinderen blijven we daarom tegenwoordig iets langer buiten voordat we fruit gaan eten. Hierdoor kunnen de kinderen hun energie al deels kwijt en is het binnen aan tafel een stukje rustiger. Na het eten van het fruit zijn we weer meteen naar buiten gegaan. Hier stonden drie activiteiten op de planning! We hadden buskruit, hoepelpong en overlooptikkertje. De kinderen vonden de activiteiten weer super leuk. De drie activiteiten waren ook erg divers, waardoor het afwisselend was en het leuk en interessant bleef voor de kinderen. Na de activiteit kregen de kinderen nog een koekje en mochten ze vrij spelen tot ze werden opgehaald!

Buskruit: Er is één zoeker. De bal wordt weggetrapt vanaf de zoekplek. De zoeker moet de bal gaan pakken en daarna met zijn ogen dicht/ naar de grond teruglopen. De zoeker mag niet rennen. Ondertussen probeert iedereen zich te verstoppen. Word je gebuut moet je wachten bij de zoekplek. Wordt de bal door een nog verstopte speler weggeschopt mag iedereen opnieuw verstoppen en moet de zoeker weer de bal ophalen.

 

 

Vrijdag 7 juni

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen op te eten en hebben alle plannen voor het weekend besproken. Er zaten weer super leuke planningen tussen en het kon niet gek genoeg. De kinderen mochten even vrij spelen totdat het tijd was om fruit te eten.

 

Na het fruit eten zijn we met z’n allen naar buiten gegaan en hebben we vrij gespeeld! Rond een uur of vier zijn we samen gekomen zodat de activiteit kon beginnen! Vandaag had onze stagiaire Selina leuke spelactiviteiten voorbereid voor de kinderen! De kinderen waren super enthousiast en hebben erg goed meegedaan! Na de activiteiten zijn we nog vrij gaan spelen tot alle kinderen weer werden opgehaald. De week is alweer voorbij en we wensen iedereen alvast een fijn weekend!

Spelactiviteiten van stagiaire Selina: Selina had diverse spellen voorbereid:

- Tweelingtikkertje

- Superbal

- Slingertikkertje

 

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches