Een super leuke BSO, waarbij kinderen veel nieuwe sport en spel activiteiten aangeboden krijgen. Met de begeleiding van het enthousiaste team erbij maakt het een top BSO!

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoekenspel, Monkeytown en handbalclinic! Week 49 – 2022

Brr.. het begint koud te worden buiten! Dat houd ons niet tegen om buiten actieve sporten en spellen te gaan doen bij onze sportieve BSO. Ook deze week hebben we weer verschillende activiteiten gedaan en zijn we zelfs op uitstapje geweest! De week is weer voorbij gevlogen.

Lees je met ons mee? Dan zie je wat we zoal hebben gedaan deze week!

Maandag 5 december

Vanavond is het zo ver, pakjesavond voor vele kinderen. Dus vandaag stond sinterklaas ook nog bij Sportstuif Asten in het thema! Door het regenachtige weer zijn we binnen begonnen met de pepernotenbingo. De winnaars kregen leuke prijsjes zoals een chocoladeletter om mee naar huis te nemen. Eerst werd er gespeeld voor een horizontale of verticale bingo, daarna voor een diagonale bingo en als laatste voor een volle kaart. Na afloop van de bingo gingen de kinderen vrij spelen. Zo werd er binnen getafelvoetbald, het spelletje de vloer is lava gespeeld, getekend en geknutseld. Buiten werd er gevoetbald en bij het speeltoestel gespeeld. Toen het begon te schemeren kwam iedereen toch naar binnen en zijn er nog verschillende spelletjes gespeeld.

  

Dinsdag 6 december

Vandaag hebben de basisscholen in Asten, Ommel en Heusden studiedag. Dat betekend een volle dag bij Sportstuif Asten! In de ochtend hebben de kinderen vrij gespeeld. Er werd buiten gevoetbald en binnen werden er diverse spelletjes gedaan zoals: de vloer is lava, tafelvoetbal en met de knex gespeeld. Na het vrijspelen was het tijd voor de ochtendactiviteit. Hier stond pepernotenbingo op het programma. Er konden leuke prijsjes gewonnen worden. De kinderen die gewonnen hadden mochten namelijk een cadeautje uit de verjaardagsbox kiezen. Na de pepernotenbingo werd er weer vrij gespeeld totdat het tijd was om te lunchen. Dit hebben we natuurlijk weer gezamenlijk gedaan. In de middag stond de buitenactiviteit gepland. Voor vandaag was dat het hoekenspel wij noemen het ook wel het geluksspel. Na afloop hebben we nog wat potjes superbal gespeeld.

Hoekenspel: één speler staat in het midden van het veld en telt van één tot tien met zijn of haar ogen dicht. In de tussentijd rennen de andere spelers naar één van de vier hoeken. Wanneer de teller bij tien is wijst hij/zij een hoek aan, degene die in deze hoek staat is af. Wie als laatste over blijft heeft gewonnen!

   

Woensdag 7 december

Vandaag was er een uitje gepland. Dus de kinderen werden weer opgehaald met de blauwe Sportstuif busjes en toen was het meteen tijd om met zijn allen te gaan lunchen. We hebben snel alle boterhammen opgegeten en wat gedronken want hierna was het weer tijd om de busjes in te stappen. We zijn namelijk naar Monkeytown Mierlo gegaan. Dit is een binnenspeeltuin. De kinderen hebben de hele middag geklommen en geklauterd. Ook werd er van de glijbaan afgegaan en op de trampoline gesprongen. In de tussentijd konden de kinderen even wat ranja drinken om daarna weer lekker te gaan spelen. Een super middag.

 

Donderdag 8 december

Een koude middag was  het vandaag maar dat betekend niet dat wij niet naar buiten gaan! Er werd namelijk een handbalclinic gegeven door handbalvereniging Handbal Someren. De grote groep kinderen werd in tweeën gesplitst. De ene helft ging naar de handbalclinic en de andere helft ging het hoekenspel spelen. Na een tijdje werd er gewisseld. Bij de handbalclinic konden de kinderen kennismaken met de diverse aspecten van handbal. Zo werden er diverse mik- en gooispellen gedaan maar ook het voetenwerk van de kinderen werd getest bij de ladder.

 

Vrijdag 9 december

De kinderen van Sportstuif Asten zijn weer opgehaald van de basisscholen. Wanneer iedereen er is worden de lunchpakketjes gepakt en is het tijd om met zijn allen te lunchen. Wanneer iedereen klaar is met eten en drinken kunnen de kinderen vrij gaan spelen. Zowel binnen als buiten. Buiten werd verstoppertje gedaan en binnen werd er bij de tafelvoetbal gespeeld. Om half drie werden ook de rest van de kinderen opgehaald en hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten. Hierna was het tijd voor pepernotenbingo! Ook vandaag weer met leuke prijsjes. Na afloop was het tijd om toch nog even naar buiten te gaan, desondanks het slechte weer. Hier hebben de kinderen nog lekker gevoetbald met de pedagogisch medewerkers. De week is alweer voorbij, tot de volgende week!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches