Een hele sportieve BSO waar elk kind zich gehoorzaam voelt

Ted Ted
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kamelenrace, peutergym en de vloer is lava! Week 41 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Benieuwd naar wat we deze week allemaal hebben gedaan? Lees dan de blog!

Maandag 10 oktober

De nieuwe week is van start gegaan. Deze middag hadden we twee toffe activiteiten op de planning staan. Dit waren namelijk kamelenrace en de makers en de krakers. De kinderen van Sportstuif Asten werden verdeeld over de twee spellen. De kamelenrace werd in twee teams gespeeld. Wanneer je in de band gooit mag je, je kameel één pion vooruit zetten. Het team die als eerste de kameel bij de finish heeft gekregen wint! Aan de andere kant van het veld werd de makers en de krakers gespeeld. Dit houdt in dat de makers de pionnen rechtop proberen te zetten en de krakers juist de pionnen neer proberen te leggen. Hoeveel pionnen staan er nog na 45 seconden? Wanneer er meer staan dan liggen winnen de makers en anders de krakers!

Dinsdag 11 oktober

Alle kinderen zijn weer opgehaald met onze blauwe auto's! Vandaag zijn de jongens de strijd aangegaan tegen de meisjes. Over het hele veld werd er trefbal gespeeld. Niet gewoon trefbal maar jongens tegen de meisjes trefbal. Je mocht niet lopen met de bal maar wél mocht je naar een teamgenoot de bal spelen. Zo werd er samengewerkt om de tegenpartij af te laten gaan. Ook alle pedagogisch medewerkers deden mee! Heerlijke middag in de zon en weer lekker actief bezig geweest. Na het trefballen bleef iedereen nog buiten om vrij te spelen. 

Woensdag 12 oktober

De woensdagochtend stond in het teken van Peutergym. We hadden twee hulpjes bij ons van de sportieve BSO. Bij de Peutergym werd er op verschillende manieren gescoord. Dit kon door een bal in een van de goaltjes te gooien of schieten. Er waren goaltjes uitgezet met fietsbanden. Zo hongen er drie in de grote goal en lagen er 3 op de grond, in verschillende afstanden. Daarnaast was er nog een kleiner goaltje op de grond uitgezet en de grote voetbalgoal telde natuurlijk ook! Naast het scoren in de goaltjes konden de peuters een verkeersborden parcour afleggen. Dit kon te voet maar ook met de skippybal. Ook werd er gespeeld met de boksballonnen. En om niet te vergeten hadden we als warming-up en als afsluiter een dansje op ‘even stampen’. Het was een geslaagde ochtend waar de peuters maar ook ouders goed hebben meegedaan! In de middag kwamen de kinderen van de BSO weer. We hebben eerst gezamenlijk de boterhammen opgegeten en wat gedronken, daarna was het tijd om te beginnen met de activiteit namelijk: de vloer is lava! Er waren twee teams die zo snel mogelijk met alle materialen naar de overkant moesten komen zonder de lava te raken. Welk team zou gewonnen zijn? Na afloop werd er nog een potje superbal gedaan. Hier heeft pedagogisch medewerker Judy de kinderen toch eens een poepie laten ruiken!

Donderdag 13 oktober

De pedagogisch medewerkers hebben alle kinderen opgehaald van school en toen hebben we gezamenlijk fruit gegeten en wat gedronken. Hierna was  het tijd om allemaal naar buiten te gaan! Nog even vrij spelen en daarna was het tijd voor de activiteit. De activiteit voor vandaag was: politie, politie hoe laat is het? Hoe dit spelletje gaat lees je hieronder! Na afloop bleef iedereen nog buiten spelen.

Uit alle deelnemers wordt één iemand tot ‘politie’ benoemd. Deze persoon gaat met zijn of haar gezicht naar een muur of boom staan. De andere kinderen nemen plaats achter de beginstreep en roepen tegelijkertijd: ‘Politie, Politie, hoe laat het is?’ Alleen de politie zal antwoorden op deze vraag door een bepaalde tijd te zeggen. Hierbij zijn enkel hele uren toegestaan. Zo kan de Politie ervoor kiezen om bijvoorbeeld twee uur, vier uur of vijf uur te zeggen. Als de politie antwoord heeft gegeven, mogen alle deelnemers het aantal stappen zetten van het hele uur. Heeft de politie bijvoorbeeld drie uur gezegd? Dan mogen alle deelnemers drie stappen zetten. Hierbij mogen zijzelf bepalen hoe groot deze stappen zijn. De deelnemer die de politie als eerste heeft aangetikt mag zich tot winnaar benoemen. Klinkt makkelijk, maar het wordt de spelers lastiger gemaakt! Ook de politie zal proberen om het spel te winnen. In plaats van het zeggen van een tijd, kan de politie ervoor kiezen om ‘AVONDKLOK!’ te schreeuwen. Op dat moment draait de politie zich om en probeert de deelnemers te tikken. Alle spellers zullen dus bij het horen van dit woord zo snel mogelijk moeten wegrennen. Zij zijn pas veilig als zij over de beginstreep zijn gerend.  

Vrijdag 14 oktober

De vrijdag is alweer aangebroken! Wat een regenachtige dag.. De kinderen van de sportieve BSO zijn begonnen met kleuren, spelen met de kapla en andere spelletjes doen. Wanneer het buiten redelijk droog was zijn we toch gestart met de activiteit. Deze werd gekozen door de jarige! Namelijk tikkertje. Wanneer je getikt werd mocht je de tikker helpen, wie bleef er als laatste over? Na tikkertje hebben we nog superbal gedaan. Bij de laatste ronde mocht je naar binnen wanneer je was afgegooid. Eenmaal binnen werden er nog spelletjes gespeeld en gedanst op muziek! De week weer goed afgesloten.



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches