Een super leuke BSO, waarbij kinderen veel nieuwe sport en spel activiteiten aangeboden krijgen. Met de begeleiding van het enthousiaste team erbij maakt het een top BSO!

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kamelenrace, sprintwedstrijd en lasergamen! Week 11 – 2023

Yes! Het zonnetje straalt. Zo ook bij onze sportieve BSO. We zijn deze week iedere middag lekker lang buiten gebleven. Zowel tijdens onze toffe activiteiten als tijdens het vrij spelen. Iedere dag hebben we weer iets anders gedaan. Op maandag hadden we ook nog een studiedag!

Ben jij benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben?

Lees dan de blog!

Maandag 13 maart

De nieuwe week is weer gestart! Vandaag hebben we weer een studiedag. Hierbij zijn we in de ochtend samen met Sportstuif Someren naar Kidsplaza gegaan. Hier hebben de kids samen met de pedagogisch medewerkers nog verstoppertje gespeeld. In de middag zijn we weer terug gegaan naar onze eigen Sportstuif locatie aangezien de andere kinderen ook weer kwamen! In de middag hebben we eerst samen fruit gegeten en wat ranja gedronken. Na het fruit eten is het tijd om naar buiten te gaan. Deze keer hebben we drie spelletjes. Het eerste spel is kamelenrace. Dit is een mikspelletje waarbij je, je kameel een stapje vooruit mag zetten als je raak hebt gegooid. Het tweede spel is mikbal. In het midden staan veel pionnen het is de bedoeling dat je de pionnen probeert om te gooien vanaf de lijn. Dit wordt gedaan in twee teams die tegenover elkaar staan. Het laatste spelletje is slingertikkertje. Wanneer je getikt wordt mag je door het handje vast te houden van de tikker samen gaan tikken. Tot iedereen getikt is natuurlijk! We zijn na de spellen nog lekker lang buiten gebleven aangezien het weer top was.

 

Dinsdag 14 maart

De pedagogisch medewerkers hebben de blauwe Sportstuif auto’s weer gepakt om de kinderen van onze sportieve BSO op te gaan halen. Eerst gezamenlijk fruit eten en wat ranja drinken en dan is het tijd om naar buiten te gaan. Hier stonden drie spellen klaar. Sprintwedstrijd, makers en krakers en superbal. Na afloop hebben we nog buiten vrij gespeeld! Wisten jullie al dat wij een paas winactie hebben? Kijk op de socials van Sportstuif Asten voor meer informatie!

Sprintwedstrijd: Zet een vierkant uit, twee teams van twee gaan het tegen elkaar opnemen in een sprintwedstrijd (maak een beetje gelijke teams). De tikkers starten één pion achter de lopers. Krijgen ze de lopers getikt?

Makers en krakers: Er worden twee groepen gemaakt: de makers en de krakers. De makers zetten de pionnen rechtop en de krakers leggen ze allemaal neer. De tijd wordt bijgehouden door de begeleider. Welke groep heeft er gewonnen?

Superbal: Alle kinderen gaan het veld in. Alle kinderen mogen de bal pakken om er iemand anders mee af te gooien. Op het moment dat je afgegooid wordt, onthoudt je wie dit gedaan heeft en ga je aan de kant zitten. Als degene die je heeft afgegooid, zelf af is, mag je weer het veld in.

 

Woensdag 15 maart

Op woensdag halen we de kinderen altijd om half één op van de scholen. Dat betekend dat we gezamenlijk lunchen. De kinderen nemen dan zelf hun lunchpakketje mee. In de vakantie is dit anders dan verzorgd Sportstuif de lunch. Na het lunchen hebben de kinderen de tijd om even vrij te spelen. Ook vandaag was het weer goed, dus zijn we veel buiten geweest. Na het fruit eten hebben we nog een activiteit gedaan namelijk lasergamen. Lasergamen wordt in teams gespeeld en wanneer je af bent kom je naar een pedagogisch medewerker die er voor zorgt dat je weer mee kan doen. Na het lasergamen hebben we nog lekker buiten gespeeld. Er werd gehockeyd, gevoetbald en verstoppertje gespeeld. We hebben weer een heerlijke middag gehad!

  

Donderdag 16 maart

Donderdag hebben we altijd veel kinderen. Op deze dag, en de dinsdag, zitten wij ook vol! Dit maakt het natuurlijk wel extra gezellig. Als activiteit hadden de oudere kinderen nog een keer lasergamen te goed, aangezien de jongere kinderen dit wél al een keer op donderdagmiddag hadden gedaan. De teams werden verdeeld en starten maar! Voor de jongere kinderen stond schipper mag ik overvaren op de planning. Er werd luidt en duidelijk gezongen en er werden creatieve oversteekopdrachten gegeven! Na de activiteit werd er nog lekker vrij gespeeld.

 

Vrijdag 17 maart

Ook op vrijdag lunchen we bij Sportstuif. We wachten altijd tot iedereen aan tafel zit en dan mag iedereen zijn lunch eten. Ook wachten we tot iedereen klaar is met eten tot we van tafel gaan. Hierna hebben de kinderen vrij mogen spelen. Na het fruit moment later in de middag hebben we weer gelasergamed. Als afsluiter van de week kregen de kinderen een waterijsje! We hebben de middag nog buiten afgesloten aangezien het weer heerlijk was! Lezen jullie volgende week weer mee? Tot dan.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches