Sportstuif is een hele leuke BSO waar de kinderen veel buiten kunnen spelen en bewegen. De locatie leent zich hier prima voor. Sportstuif is gevestigd bij de voetbalvereniging.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstboomestafette, Coppelmans en Monkey Town in Week 51 – 2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten en uitstapjes. Benieuwd naar hoe de week er voor ons uit zag? Lees dan snel verder.

Maandag 18 december

Het was weer maandag en dat betekent nieuwe week, nieuwe kansen en nieuwe spellen! De kerstdagen staan bijna voor de deur en dat betekende dat het vandaag de start was van de kerstmannenjacht. In Asten liggen deze week in kerstmannen verstopt en als je er eentje vindt kan je deze inruilen voor een leuk presentje. Voor de BSO betekende dit verder geen andere dag dan anders. De kinderen kwamen rustig aan op de BSO, kregen een lekker hapje fruit en daarna gingen we van start met de eerste week activiteiten! We hebben drie spellen gedaan waarbij we zijn gaan rouleren zodat ieder kind met ieder spel heeft meegespeeld! We begonnen met “kerstboom” estafette waarbij er twee teams waren die een elkaar moesten versieren als kerstboom! De tweede groep begon met het ABC-renspel waarbij er een tikker in het midden staat en het alfabet opnoemt in zijn/ haar hoofd. Zodra de andere kinderen STOP roepen, moet de tikker stoppen met het alfabet op te noemen en bij de letter waar hij/ zij is gebleven moet de groep vervolgens een woord verzinnen. Weet je niks meer? Dan moet je naar de overkant rennen (natuurlijk zonder getikt te worden).  Het derde spel was kat en muis tikkertje, waarbij je een lintje in je broekzak hebt hangen die de ‘muizen’ moeten proberen te pakken. Het was een gezellige start van de week.

 

 

Dinsdag 19 december

Onze dinsdag is altijd een van de wat drukkere dagen op de BSO. Er zijn dan veel kinderen en iedereen heeft dan altijd lekker veel energie van de schoolweek. Deze week is dat zelfs net ietsjes meer, omdat de kerstvakantie natuurlijk bijna voor de deur staat. Veel kinderen zijn dan nog drukker en enthousiaster, omdat ze hele leuke dingen op de planning hebben staan. Het weer buiten liet vandaag te wensen over en dat betekent dat we de hele dag binnen bleven met zijn allen. Ook vandaag zijn we gaan rouleren tussen drie spellen: fopbal, waarbij iemand in het midden staat en de bal echt of nep gooit naar iemand in de kring. Wil je de bal vangen terwijl deze niet word gegooid óf vang je de bal niet wanneer deze wel word gegooid dan ben je af! Het tweede spel was levend memory in het thema van kerst. Hier maak je tweetallen en verzin je een zelfde beweging. Er zijn twee kinderen die de setjes bij elkaar moeten zien te vinden. Tenslotte hadden we ook nog het categoriespel. De dag vloog voorbij en om 16:30 kregen de kinderen nog een lekker koekje.

 

 

Woensdag 20 december

Vandaag stonden de pedagogische medewerkers weer optijd op de schoolpleinen om de kinderen op te halen. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif Asten NWC hebben we gezamenlijk geluncht. Hier en daar waren er een paar kinderen afgemeld en daarom was het vandaag relatief rustig op de BSO. Dat drukt gelukkig nooit de pret, want we nu hadden we ruimte om op uitstapje te gaan! We zijn met de kinderen naar het tuincentrum Coppelmans geweest in Deurne. Deze was namelijk mooi versierd in de kerstsferen. Na de activiteit zijn we nog door de wasstraat gegaan! De wasstraat kan soms nog spannend zijn voor de kinderen aangezien er natuurlijk van alles gebeurd en tegen de autoramen aankomt waar harde geluiden vanaf komen. Onze stoere kinderen vonden het soms nog wel wat spannend, maar hebben het super goed gedaan! Het was een dag met veel verschillende indrukken en impulsen. Toen we terugkwamen hebben we daarom nog wat fruit gegeten en mochten de kinderen nog even vrijspelen!

 

 

Donderdag 21 december

Kerst staat bijna voor de deur en daarom hebben sommige kinderen vanavond een heerlijk kerstdiner op school met de eigen klas. Alle kinderen nemen een heerlijk gerechtje mee naar school waar ze met zijn allen van mogen genieten. Ook was dat niet het enige speciale aan de dag! Ook stond er weer een storm voor de deur, namelijk storm pia! Het waaide ontzettend hard, maar gelukkig hebben we ondanks de storm wel buiten de activiteiten kunnen doen! Vandaag hebben we afscheid genomen van twee kinderen op de BSO wat betekende dat zij mochten bepalen welk spel we zouden doen. Er werd gekozen voor voetbal en Chinese muur. Bij het voetballen ging het er erg fanatiek aan toe, dit is eigenlijk altijd wel zo. De chinese muur was net wat rustiger, maar hierdoor niet minder leuk! Het was weer gezellig met zijn allen en de dag vloog voorbij. Veel kinderen waren al om 17:00 opgehaald en dat betekende een rustig laatste 1,5 uurtje.

 

 

Vrijdag 22 december

De allerlaatste dag voor de kerstvakantie is aangebroken!!! We waren er vanochtend al vroeg bij want op veel scholen was er studiedag! In de ochtend zijn we daarom naar Monkey Town gegaan, waar we onze collega’s van Sportstuif Helmond Brandevoort en Sportstuif Heeze tegen kwamen. De kinderen hebben hier ook heerlijk gespeeld in de grote binnenspeeltuin. Rond half 12 hebben we de schoenen en de jassen weer aangetrokken en zijn we weer terug gegaan naar NWC, waar we de andere kinderen hebben opgehaald en gezamenlijk de middag in zijn gegaan. Iedereen is heel erg enthousiast voor de vakantie. De plannen van de kinderen zijn lekker divers en daarom raken we maar niet uitgepraat over wat iedereen allemaal gaat doen tijdens de vakantie.Natuurlijk hebben we tijdens deze laatste dag van de week ook nog wat laatste winter- en kerstactiviteiten voor de kinderen in petto. We zijn namelijk in de middag op bezoek geweest bij onze buren van de HCAS en hebben hier lekker koekjes gebakken. Ook hebben we hier nog vrij gespeeld. De kinderen vinden het altijd leuk om ergens anders te spelen, aangezien er bij de buren toch net wat andere spellen in de kast liggen dan op onze locatie! Zodra de koekjes uit de oven konden en nog even de tijd hebben gehad om wat af te koelen, zijn we weer snel terug gegaan naar onze eigen locatie. Ook hier hebben we nog vrij gespeeld waarbij de kinderen weer konden kiezen om binnen of buiten te spelen.  We hebben weer genoten van een deze week en wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Tot volgend jaar!

 

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches