Het leuke aan Sportstuif is dat de kinderen de hele dag lekker actief bezig zijn. Elke dag hebben ze weer een leuke beweegactiviteit op de planning staan!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kidsplaza, diamantenroof en chaosbal in Week 4 – 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Asten NWC! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Kidsplaza, diamantenroof en chaosbal. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

 

Maandag 22 januari

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Anders dan andere weken staan onze pedagogische medewerkers deze maandagochtend vroeg paraat, het is namelijk studiedag voor sommige kinderen! De kinderen stroomden vanaf 7:30 uur één voor één binnen op de groep. Toen we eenmaal compleet waren, hebben  we snel wat fruit gegeten en zijn we naar direct naar MonkeyTown gegaan! Hier hebben de kinderen de ochtend heerlijk kunnen spelen en konden ze goed hun energie kwijt. Rond een uur of 12 zijn we terug gegaan naar onze locatie om boterhammen te eten en nog even vrij te spelen tot de andere kinderen zouden komen!

 

De andere pedagogische medewerkers stonden weer op tijd op de schoolpleinen en hebben alle andere kinderen opgehaald voor een leuke middag vol sport- en spelactiviteiten! We hebben tijdens het ophalen veel gekletst over het weekend en dit trokken we door tot het fruitmoment. Na het fruitmoment zijn we naar buiten gegaan en hebben we eerst even vrij mogen spelen! Vervolgens zijn we de activiteiten gestart! Op de planning stonden vandaag chaosbal, waarbij een grote bal in het midden van het veld ligt en de kinderen met kleine ballen deze grote bal bij de tegenstander moeten zien te krijgen. Ook hadden we vandaag diamantenroof en rekenspelletjes op de planning staan. Bij alle drie de spellen waren de kinderen fanatiek bezig en konden al hun energie kwijt. Na al dat geren was het alweer tijd voor een koekje. De kinderen mochten nog even vrij spelen totdat ze werden opgehaald. Wat ging de dag snel voorbij.  

 

 

Dinsdag 23 januari

Er is weer een nieuwe dag aangebroken bij Sportstuif Asten! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Nadat de bordjes op waren, was het meteen tijd om te starten met de activiteiten. Ondanks de regen besloten we toch naar buiten te gaan voor de activiteiten.

 

Het veld was uitgezet en we konden beginnen safari spel, reactie-verovertje en categoriespel. We hebben de groep hierbij opgesplitst in drie gemixte groepen. Jong en oud hebben goed samen kunnen spelen en ze hebben elkaar goed geholpen.  Fanatiek werd er gegooid, ontweken en gerend door de kinderen. Na de activiteiten was het tijd om naar binnen te gaan waar we nog vrij hebben gespeeld. Knutselen, bouwen en spelletjes werden gespeeld. Tuurlijk hebben de kinderen nog een koekje gekregen en werden de kinderen om de beurt weer opgehaald. De dinsdag vloog voorbij!

 

 

Woensdag 24 januari

Het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald van school en hebben allemaal onze boterhammen opgegeten en wat gedronken. De kinderen mochten nog even vrij spelen, er werd gevoetbald, getekend en er werden weer loom bandjes gemaakt. Rond een uur of drie hebben we alle kinderen weer blij gemaakt met een bordje fruit en groente en hebben we wat ranja gedronken.

 

Na het fruit  hebben we de kinderen een leuke buitenactiviteit laten kiezen! De kinderen wilden allemaal graag verstoppertje spelen, dus hebben we dat gedaan! Na twee potjes hebben we een variatie in het spel gegooid en hebben we één of twee voetballen verstopt over het terrein die de kinderen dan moesten zoeken. De kinderen gingen als echte speurders het gehele terrein over om de ballen te zoeken. De kinderen vonden het super leuk om te doen en de tijd ging ook erg snel voorbij!

 

Na de activiteit was het namelijk alweer tijd om binnen een koekje op te halen en vervolgens nog vrij te mogen spelen. De kinderen werden allemaal weer op tijd opgehaald en zo hebben we de woensdag weer fijn kunnen afsluiten.

 

 

Donderdag 25 januari

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Ook deze donderdag waren we er alweer vroeg bij, aangezien er vandaag weer een school was die studiedag hadden! We hadden maar één kindje op de planning deze ochtend en daarom hebben we met Sportstuif Geldrop afgesproken om met hun kindjes samen te gaan spelen bij MonkeyTown.  De kinderen hebben hier weer de hele ochtend super fijn gespeeld en hebben allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Na al dat spelen hadden we toch wel erge honger gekregen en zijn we helemaal uitgeput terug gegaan naar onze locatie om hier onze boterhammen op te eten. We hebben daarna nog even vrij gespeeld tot het alweer tijd was om de andere kinderen op te halen!

 

Toen de scholen uitwaren en alle kinderen op locatie waren, hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten.  Na het fruit eten hebben we de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag! De kinderen konden kiezen uit parachutespel gecombineerd met tikkertje of kwartetten en  tikkertje. De tikspelletjes hebben we nog lekker buiten konden doen, maar helaas begon het toch wel erg hard te regenen. We zijn erg snel naar binnen gerend en hebben hier de activiteiten voortgezet. Kwartetten maakte plaats voor moordenaartje. Gelukkig vonden de kinderen dit ook erg leuk en hebben we zo toch nog allemaal heerlijk kunnen spelen. Na al dat sporten was het nog tijd voor een koekje om vervolgens lekker vrij te gaan spelen.

 

                                            

Vrijdag 26 januari

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. We begonnen vandaag wéér erg op tijd met een studiedag! Vandaag zijn we voor de afwisseling naar KidsPlaza gegaan. Deze binnenspeeltuid heeft ook erg leuke speeltoestellen. De kinderen kunnen klimmen, springen op de trampolines en nog veel meer. Zodra we binnen kwamen en een plek hadden gevonden om de spullen neer te leggen, waren de kinderen vervolgens direct weg gegaan om te spelen. Zó enthousiast! We hebben ons hier de hele ochtend vermaakt en zijn vervolgens terug gegaan, want er zouden nog meer kinderen komen!

 

Nadat alle kinderen op de groep waren, hebben we zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen opgegeten. Na de lunch hebben we getekend, want er waren nieuwe kleurplaten! De tekeningen werden mooi ingekleurd. Een deel van de groep was toch liever buiten om te voetballen en ook dat was helemaal goed! We hebben wat fruit gegeten en daarna was het tijd voor de middagactiviteit! We hebben vandaag de vloer is lava –estafette gedaan! Hierbij werd de groep opgesplitst en hadden ze verschillende voorwerpen om daarmee naar de overkant te komen. De kinderen moesten via de voorwerpen lopen en mochten de grond niet raken. Als de kinderen de grond raakten, moesten ze terug naar de start en moesten ze dus opnieuw beginnen. De kinderen waren super fanatiek en vonden het erg leuk.  De middag ging super snel voorbij en de kinderen werden allemaal op tijd opgehaald! De dag is weer voorbij gevlogen en we wensen jullie een fijn weekend!

 

 

Dit was onze week weer! Zijn jullie er volgende week weer bij!



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches