Een hele sportieve BSO waar elk kind zich gehoorzaam voelt

Ted Ted
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kidsplaza, stoelendans en weerwolven in Week 50 – 2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten en uitstapjes. Benieuwd naar hoe de week er voor ons uit zag? Lees dan snel verder.

 

Maandag 11 december

De week begon net zoals alle andere weken met het ophalen van de kinderen van school. Als wij alle kinderen van school hebben opgehaald gaan wij gezamenlijk fruit eten en ranja drinken. Tijdens het fruit eten en het ranja drinken is er voldoende tijd om gezellig bij te kletsen over het weekend. Wanneer alle kinderen de ranja op hebben is het tijd om ons te gaan verplaatsen naar het pannaveldje voor de activiteit. Helaas begon het wel erg hard te regenen en zag het ernaar uit dat er nog een behoorlijke piek aan zat te komen. Hierdoor hebben we even moeten schakelen en hebben we binnen twee andere leuke actieve spellen gedaan, namelijk stoelendans en levend memory! De activiteit is gekozen door twee kinderen die helaas bij ons vandaag hun laatste dag hadden. We houden altijd ruimte over om te kijken naar wat onze kinderen leuk vinden om te doen en zijn flexibel om hierin te schakelen. We willen graag dat ieder kind het bij ons naar zijn/ haar zin heeft! Ondanks dat we binnen hebben gespeeld, hebben de kinderen toch de ruimte gekregen om hun energie kwijt te kunnen. De spellen waren geslaagd en na de activiteit konden de kinderen nog even vrij spelen en was de middag alweer voorbij.

 

 

Dinsdag 12 december

De dinsdag was alweer aangebroken en het was weer tijd om alle kinderen van de scholen op te halen door onze pedagogische medewerkers. Net zoals op de andere dagen mogen de kinderen vrij spelen totdat alle kinderen opgehaald zijn van school. Zodra alle kinderen onze buitenschoolse sportieve opvang zijn, is het weer tijd voor fruit en limonade. Na het eten was het alweer tijd voor onze activiteiten van de dag: weerwolven en levend baseball. Helaas sloeg ook vandaag het herfstweer toe en hebben we ons moeten verplaatsen naar binnen. Het alternatieve spel wat we binnen hebben gespeeld was splash. Ondanks dat we ook vandaag snel moesten schakelen, vonden de kinderen het toch hartstikke leuk. Bij splash worden de kinderen geprikkeld om hun reflexen te trainen. Het hebben van goede reflexen helpt bij het verbeteren van de prestaties tijdens sporten en andere dagelijkse fysieke activiteiten. Na de activiteit hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en hebben we nog veel gespeeld. De dinsdag vloog voorbij!

 

 

Woensdag 13 december

De tijd gaat ongelofelijk snel, want het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald en zijn gezamenlijk gaan lunchen. Tijdens het lunchen hebben we ondertussen lekker gekletst en hebben we weer veel nieuwe moppen gehoord. Nadat iedereen de lunch op had, was het weer tijd om vrij te spelen. Tijdens het vrij spelen worden altijd de spelletjes uit de kast getrokken, worden er weer veel loombandjes gemaakt en ook de tekeningen vliegen om je oren. Vandaag was het een rustige dag bij Sportstuif Asten NWC en dat kwam eigenlijk heel erg goed uit! Vandaag was namelijk de Repair Cafe bij ons op locatie, waardoor wij heerlijk naar Kidsplaza zijn gegaan zodat we elkaar niet in de weg zouden lopen. Bij Kidsplaza hebben we ons de hele middag vermaakt. Deze leuke binnenspeeltuin heeft een speciale peuterzone met een ballenbak, extra leuk voor de kleintjes! Daarnaast hebben ze een avonturenkooi, een klimvulkaan en KidsDance. We hebben een hele gezellige middag met z’n allen gehad. Bij terugkomst op locatie stond er een heerlijk bordje fruit op de kinderen te wachten en hebben we nog even wat later op de middag gesmuld. Na het fruiteten mochten de kinderen nog vrijspelen, maar al vrij snel werden alle kinderen opgehaald.

 

 

Donderdag 14 december

Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij nog een verjaardag gevierd! Na de verjaardag hebben we direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteiten van vandaag waren mastermind, kwartetten en voetbal lummel! De grote groep werd opgesplitst op basis van de leeftijden van de kinderen. Op basis van de leeftijdsgroepen konden de universele spellen zo moeilijk of makkelijk gemaakt worden voor de kinderen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het voor iedereen uitdagend gemaakt kan worden, maar ook dat iedereen mee kon spelen! Wat waren onze kinderen weer goed in het samenwerken tijdens de spellen en wat hadden we een lol! Naderhand hebben we een lekker koekje gegeten en mochten de kinderen nog vrij spelen totdat ze werden opgehaald! Wat ging de dag toch weer snel voorbij.                                             

 

 

Vrijdag 15 december

Deze vrijdag begon met het ophalen van de kinderen op de schoolpleinen. De pedagogische medewerkers hebben de kinderen weer opgehaald. Eenmaal aangekomen bij sportstuif zijn we lekker onze boterhammetje gaan opeten en hebben gekletst over de schooldag en het weekend. De kinderen mochten na de lunch iets voor zichzelf doen, een aantal kinderen zijn lekker naar buiten gegaan en anderen wilden toch liever warm binnen een spelletje doen. Rond een uur of drie hebben we wat fruit gegeten en was het ook weer tijd voor de vrijdagmiddagactiviteit! Vandaag kregen we ook bezoek van Sportstuif HCAS en hebben we samen met hun kinderen een activiteit gedaan! We hebben de groep opgesplitst in jong en oud. De jongere kinderen hebben een tikspelletje  gedaan. De kinderen konden heerlijk hun energie kwijt en hebben heel de middag rondgerend. Met de oudere kinderen werd er trefbal gespeeld. Eén team begon hier in het veld met de taak om natuurlijk de bal zo snel mogelijk te vangen van degene die slaat en om de bal vervolgens te ‘branden’.  Het andere team begon langs de kant en moesten om de beurt de bal zo ver mogelijk het veld inslaan. Wanneer je geslagen hebt is het de bedoeling dat je door de hoepels loopt, voordat de bal bij de brander is. Op tijd stoppen met rennen dus en goed kijken waar de bal is! Bij 3 strafpunten werd er vervolgens gewisseld en een homerun telt uiteraard voor 2 punten. De kinderen vonden het een erg leuk spel en iedereen deed vol enthousiasme mee! De dag én de week zijn wederom voorbij gevlogen!

 

 

Dit was onze week weer! Zijn jullie er volgende week weer bij?



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches