Een super gezellige, sportieve BSO ,waar kinderen zich op sportief gebied helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Knotshockey, minigames en Kinderdisco! Week 19 – 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif! We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Lees je met ons mee?

Maandag 8 mei

Vandaag hebben we een studiedag! Basisschool de ontdekking is nog de puntjes op de i aan het zetten om vanaf woensdag open te zijn. Dus deze kinderen hebben vandaag en morgen nog vrij. Dat betekend bij ons dat we de hele dag leuke activiteiten gaan doen met de kids. In de ochtend zijn we na het fruit eten vertrokken naar Kidsplaza Helmond. De kinderen hebben zich hier lekker uit kunnen leven. Er werd tikkertje en verstoppertje tussen de speeltoestellen gespeeld. Verder werd er nog gesprongen op de trampolines. Tussendoor hadden wij nog ranja klaarstaan voor de kinderen van onze sportieve BSO. Rond half één zijn we weer teruggegaan naar Sportstuif aangezien het tijd was om te lunchen. Dit hebben we heerlijk buiten kunnen doen! Met studiedagen nemen de kinderen altijd hun eigen lunchpakketjes mee. Het is tijd om ook de rest van de kinderen op te gaan halen. We zijn meteen buiten fruit gaan eten en hebben maar liefst twee verjaardagen gevierd. Daarna hebben we ons verzameld bij het pannaveldje. Hier stonden drie spellen op het programma namelijk: knotshockey, mijnenveger en curling. De groep is vandaag verdeeld op leeftijd zodat het voor alle kinderen uitdagend is! De drie groepen hebben alle spellen een kwartier gedaan. Hierna was het tijd om lekker vrij te spelen buiten.

 

Dinsdag 9 mei

Hoe goed weer het gister was is vandaag het tegenovergestelde helaas. Ook vandaag zijn er weer wat kinderen bij Sportstuif die studiedag hadden. We hebben de ochtend doorgebracht bij Sportstuif en hebben ook nog buiten gespeeld toen het droog was. Na de lunch kwamen de andere kinderen bijna! Toen zij er eenmaal waren hebben we fruit gegeten en de activiteit klaargezet. Vanwege de vele regen hebben we binnen 6 verschillende minigames gedaan in groepjes. Het waren de volgende spelletjes:

  • Papieren vliegtuigje gooien
  • Balletje in beker stuiteren
  • Onthoudspelletje
  • Hoogste kapla toren bouwen
  • Quiz
  • Langste dominoslinger maken

Bij alle spelletjes was het de bedoeling dat je als groep zo veel mogelijk punten gaat verzamelen. Het groepje die de meeste punten heeft aan het einde, heeft gewonnen! Zij hebben nog iets lekkers mogen uitkiezen.

 

Woensdag 10 mei

Op woensdag halen we de kids om half één op van de scholen. Hierna hebben we gezamenlijk geluncht en nog even lekker vrij gespeeld bij Sportstuif Someren. Er werd gekleurd en geknutseld binnen maar ook buiten werd er gespeeld met de ballen. Na het vrij spelen hebben we gezellig met zijn allen fruit gegeten. Dit is weer een rustmomentje waar de kids lekker kunnen kletsen met elkaar en met ons natuurlijk! Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. Vandaag hebben we met de hele groep superbal gedaan. Ook onze pedagogisch medewerkers hebben meegedaan. Er werd veel gelachen tijdens het superballen! We hebben de middag afgesloten bij onze eigen Sportstuif locatie.

 

Donderdag 11 mei

Onze pedagogisch medewerkers hebben de blauwe Sportstuifauto’s weer gepakt en zijn vertrokken richting de basisscholen in Asten, Ommel en Heusden om de kinderen op te halen. Eenmaal bij Sportstuif gaan de kinderen aan tafel zitten bij hun eigen basisgroep. Dit hoeft alleen tijdens de eetmomenten. De basisgroepen zijn met name ingedeeld op leeftijd en vriendjes/ vriendinnetjes. Na het fruit eten is het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteit. Vandaag hebben we weer drie spellen op het programma staan. Op het pannaveldje hebben we knotshockey gedaan. Hier werd partijtje gespeeld in twee teams. Tussen de twee velden hebben we weer het spelletje mijnenveger gedaan. Dit spel blijft een favoriet van de kinderen! Op het grote veld hebben we nog estafette gedaan. Alle kids konden hier hun energie in kwijt. Zo snel mogelijk het parcourtje afleggen en dan sprinten tot de finishlijn! Dit werd gedaan in twee teams. Het team dat als eerste compleet is en zit heeft de ronde gewonnen.

Mijnenveger: Er is een mediakaart waarop 14 cirkels afgebeeld staan. Eén kind heeft samen met de PM'er de mediakaart en samen vullen zij de "bommen" in, in de vorm van kruisjes op de kaart. De andere kinderen staan in een rij achter de hoepels die neergelegd zijn. Eén voor een mogen de kinderen van hoepel naar hoepel springen. Staan ze volgens de mediakaart in een lege cirkel, dan mogen ze doorspringen naar de volgende hoepel in de rij. Staat er een kruis, dan roepen het kind en de PM'er "BOEM!". Het kind sluit achteraan en de volgende mag het proberen. Goed kijken en onthouden is dus heel belangrijk. Degene die heel het parcours weet te springen zonder op de "bommen" te stappen heeft gewonnen en mag de nieuwe kruisjes voor de volgende ronde zetten.

 

Vrijdag 12 mei

We zijn de middag begonnen met de lunch. Dit doen we altijd met zijn allen. Iedereen neemt zijn of haar eigen lunchpakketje mee. Na de lunch is het tijd om buiten te spelen, want het weer is top! Na het vrij spelen hebben we met de hele groep knotshockey gedaan. Twee teams hebben goed gestreden voor de winst. Na de activiteit hebben we wat fruit gegeten en wat ranja gedronken. De rest van de middag zijn we lekker buiten gebleven en is er gespeeld met de ballen en sprintouwen. In de avond hadden we ook nog een leuke activiteit, namelijk de Kinderdisco! Dit heeft Sportstuif Asten georganiseerd en de kinderen in gemeente Asten mochten zich hiervoor aanmelden. Dus niet alleen de kinderen van Sportstuif. Het was een geslaagde eerste editie. Er waren glowsticks en de gezichten van de kinderen waren ook met glow geschminkt! De kinderen hebben flink gedanst op alle muziek. Wat was het een leuke avond! Vanuit Sportstuif organiseren wij vaker activiteiten ook voor kinderen die niet bij Sportstuif zitten. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier!

 

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches