Hele fijne opvang met een sportief tintje. Wil je even niks actief doen dan kan dat ook... mogelijkheden genoeg.

Lucie Lucie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kubben, mini-games en naar de bioscoop! Week 2 – 2023

De eerste schoolweek in 2023 is aangebroken voor de kids van de sportieve BSO. Dat betekend dat we de kinderen op maandag, dinsdag en donderdag vanaf half drie mogen gaan ophalen en op de woensdag en vrijdag vanaf half één. We hebben iedere middag weer een leuk programma staan. Een paar middagen hebben we afgeweken van onze planning en zijn we creatief geweest voor het bedenken van een alternatieve activiteit. Dit kwam omdat we binnen zijn gebleven in verband met de vele regen die is gevallen.

Lees je met ons mee?

Maandag 9 januari

De allereerste schooldag in 2023 is aangebroken. Vanaf half drie zijn we de kinderen op gaan halen bij de verschillende basisscholen in Asten, Ommel en Heusden. Dit doen we altijd te voet of met onze blauwe Sportstuifauto’s. Eenmaal terug bij Sportstuif gaan we het fruit klaarmaken en mag iedereen aan tafel gaan zitten. Eventjes een rust momentje en hierna is het tijd om naar buiten te gaan. Hier stonden twee activiteiten op de planning. Aan de ene kant van het veld gingen we kubben en aan de andere kant van het veld hebben we archery tag gedaan. Archery tag is eigenlijk een soort van pijl en boog schieten. Hier konden de kinderen mikken op verschillende pylonnen die in het veld stonden.

Kubben: Spel waarbij de teams bij elkaar de blokjes om moeten gooien. Het team wat dit als eerste doet mag daarna op de koning in het midden gooien. Degene die als eerste de vijf blokjes en daarna de koning omgooit wint!

 

Dinsdag 10 januari

Wat een weertje! Het kwam met bakken uit de lucht. We hebben nog gekeken of er een momentje wat minder regen kwam zodat we naar buiten konden. Helaas was dit niet zo. Maar dat mag de pret niet drukken! Wij als Sportstuif zijnde zorgen dan voor een super activiteit binnen. Even snel schakelen en een alternatief bedenken om binnen te gaan doen. Het was tijd voor de Sportstuif mini-games! Er werden zes teams gemaakt die iedere keer van spel naar spel gingen. Zo hadden we de spellen: woordzoeker, domino, liedjes raden, memory, 30-seconds en dobbelen. Het team dat de meeste punten heeft behaald bij alle spellen heeft gewonnen!

 

Woensdag 11 januari

Vandaag moesten we een beetje tempo maken. Toen we bij Sportstuif waren, na het halen van alle kinderen, hebben we meteen onze broodtrommels gepakt en hebben we geluncht. Hierna meteen opgeruimd en de auto’s ingestapt. We zijn namelijk naar Pathé Helmond gegaan! We hebben de gelaarsde kat II gekeken. De kinderen vonden het een erg leuke film! Ook hadden ze dit nog nooit gedaan bij Sportstuif en om die reden vonden ze het een super leuk uitstapje. Terug bij Sportstuif hebben we nog even vrij kunnen spelen.

 

Donderdag 12 januari

Vandaag was het weer een regenachtige dag dus hebben we weer activiteiten voor binnen gepland. Eerst alle kinderen ophalen van de basisscholen. Toen met zijn allen fruit eten en wat ranja drinken. Hierna was het tijd voor de activiteit. De jongere kinderen hebben sieraden gemaakt en de oudere kinderen hebben een escape room gedaan. Na de spellen is er nog vrij gespeeld. Zo werd er verstoppertje gedaan, de vloer is lava, met de kapla gespeeld, getekend en nog vele andere spelletjes gespeeld. De middag is voorbij gevlogen!

 

Vrijdag 13 januari

Vandaag is het weertje weer een stuk beter! Dat betekend dat we lekker naar buiten kunnen. Eerst samen lunchen daarna was het tijd om vrij te spelen. Zo hebben de kinderen gevoetbald samen met de pedagogisch medewerkers. Ook werd er geschommeld en van de glijbaan afgegaan. Om half drie waren de rest van de kinderen uit van school. Samen fruit gegeten en toen was het tijd voor de activiteit. We hebben eerst slingertikkertje gedaan en daarna afgesloten met superbal. De pedagogisch medewerkers en stagiaire hebben natuurlijk ook meegedaan! In de avond hebben we de eerste editie van de Ouder-kind Quiz gehouden! Verschillende teams hebben meegedaan. Ook zijn er toffe prijzen gevallen! Het was een super geslaagde avond.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches