Een sfeervolle BSO waar sport en spel volop aan bod komen. Veel activiteiten maar ook een plek waar onze dochter tot rust kan komen na een dag school. Enthousiaste medewerkers die betrokken zijn bij de kinderen en op een fijne laagdrempelige manier te werk gaan

Elke Elke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lacrosse, safarispel en waterpret! Week 22 – 2023

Yes de nieuwe week is aangebroken! Na een lang weekend te hebben gehad staan onze pedagogisch medewerkers weer klaar om de kinderen van onze sportieve BSO super toffe middagen te laten beleven. We hebben weer een gevarieerd programma klaar staan voor iedere middag. Daarnaast is het weertje zo goed, dat we ook weer eens wat waterspellen kunnen doen!

Lees je mee?

Maandag 29 mei

Vandaag hebben we nog weekend in verband met Pinksteren. Wij hopen dat jullie er allemaal van genoten hebben!

 

Dinsdag 30 mei

De nieuwe week is nu dan echt aangebroken. En wat voor een! Het weer is top dus we kunnen iedere dag lekker de hele middag buiten doorbrengen. Zo ook vandaag. Na het fruit eten zijn we dus meteen naar buiten gegaan. Eerst even vrij spelen, samen met de pedagogisch medewerkers. Wanneer het fluitsignaal heeft geklonken is het tijd om naar het pannaveldje te komen voor de activiteiten van vandaag. De oudere kinderen gingen lacrosse doen. Hierbij heeft iedere speler een stick met een netje aan. Wij hebben dit in groepjes gedaan waarbij je de bal gooit met de stick en probeert te vangen in het netje. Af en toe was dit nog wel wat lastig! De jongere kinderen hebben twee verschillende spellen gedaan. Namelijk voetballen, aangezien het de laatste dag was van een van onze kinderen en hij nog een spel mocht uitkiezen die hij graag wilde doen. En we hebben nog het safarispel gedaan. Dit valt altijd goed in de smaak bij onze sportieve kinderen! Het safarispel gaat als volgt: In het midden is de jager. In drie hoeken staan drie groepen met kinderen, de dieren. Een groep is bijvoorbeeld de leeuwen, een ander de olifanten en de laatste de giraffen. De jager noemt een van deze dieren. De kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Wanneer ze getikt zijn, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af.

 

Woensdag 31 mei

Een warme zonnige middag was het vandaag. Daar hebben we dan ook onze activiteiten op aangepast! Na het lunchen was het even tijd om lekker vrij te spelen. Als activiteit hebben we vandaag waterspelletjes gedaan! Eerst een sponzenestafette, hierbij moest je een parcours afleggen met een natte spons die je aan het uiteinde moest uitknijpen. Wanneer iedereen geweest is kun je zien hoeveel water er in de emmer zit. Het team met het meeste water in de emmer heeft gewonnen! Het volgende spel moest zittend gedaan worden. Je ging met je team achter elkaar zitten en de voorste haalt de spons uit de emmer en geeft deze door naar achteren. Dit werd gedaan tot iedereen weer achter de lijn zat! Als afsluiter van de dag hebben we nog een van onze Sportstuif auto’s gewassen. Zo kon er nog lekker met water gespeeld worden.

 

Donderdag 1 juni

Ook vandaag scheen het zonnetje weer goed. Na het fruit eten zijn we meteen naar buiten gegaan. Eerst insmeren! Erg belangrijk. Sportstuif zorgt altijd voor een voorraad zonnebrandcrème zodat de kinderen ingesmeerd kunnen worden. We hebben eerst eventjes vrij gespeeld tot het alarm afging en we gingen verzamelen. Vandaag weer drie spellen op het programma. Op het pannaveldje hebben we mikbal en chinese muur gedaan en op het grote veld hebben we lacrosse gedaan. Drie totaal verschillende spellen die bij de kinderen weer goed in de smaak vielen!

Chinese muur: Er beginnen één of twee tikkers. De rest van de kinderen start aan een kant van het vak. Ze proberen over te steken zonder getikt te worden. Worden ze toch getikt gaat de eerste in het midden van het veld tegen de zijkant aan staan. De volgende kinderen die getikt worden sluiten hierbij aan. ze houden de handen vast en staan met de benen wijd. Zo vormen ze een muur. Het speelveld wordt dus kleiner. Aangezien ze met de benen wijd staan is het nog wel mogelijk om hier tussendoor te gaan.

Mikbal: Vanaf de lijn wordt geprobeerd zo snel mogelijk alle pionnen om te gooien. Het team dat de meeste pionnen om heeft wint. De pionnen die team één heeft omgegooid liggen aan de andere kant van de lijn waardoor je kan zien wie er gewonnen heeft.

 

Vrijdag 2 juni

De laatste dag van de week. We zijn de middag gestart met lunchen in de buitenlucht. Het weertje was super waardoor we meteen buiten zijn gaan zitten. Hierna zijn we naar het pannaveldje gegaan. Hier hebben we vrij gespeeld met allerlei verschillende materialen die we bij Sportstuif hebben. Zo is er gespeeld met de hoedjes, de badmintonrackets, het springtouw en alle ballen die op het veld lagen. Na het fruit eten hebben we nog even een spelletje gedaan namelijk het geluksspel. Hierbij zit één iemand in het midden die gaat tellen de overige spelers rennen naar een hoek, nummer 1,2,3 of 4. Wanneer de teller klaar is benoemd hij/zij een hoek als je hierin staat ben je af! Degene die als laatste over blijft mag de teller zijn. Na deze activiteit zijn we nog even naar het korfbalterrein gegaan. Hier was een scholentoernooi en daar hebben we nog een kijkje genomen. Eenmaal terug bij Sportstuif was de middag zo goed als voorbij en werden de kinderen opgehaald. Fijn weekend en tot volgende week!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches