Sportstuif Asten is een mooie sportieve buitenschoolse opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, muziekworkshop en free runnen in de KERSTVAKANTIE - 2023-2024

In de vakantie en tijdens studiedagen is er een ander programma. Naast het sportaanbod is er gelegenheid tot vrij spel, knutselen, bouwen etc. De activiteiten die gedaan worden, worden afgestemd op de interesses en behoeftes van de kinderen. Tijdens de vakantie of studiedagen gaan wij wel eens langs bij andere Sportstuif locaties om samen met de andere kinderen te spelen en leuke activiteiten te doen. Soms is er ook een uitstapje gepland. De kinderen gaan dan naar een nabij gelegen speeltuin bijvoorbeeld speeltuin de Stoere steen, Monkey Town, of Pret inn. Ook op deze dagen lunchen wij tussen de middag samen met de kinderen, wij verzorgen deze dagen voor de lunch. Tijdens studiedagen nemen kinderen hun eigen lunch mee.

 

Ben je benieuwd naar wat we hebben gedaan in de kerstvakantie? Lees dan snel met ons mee!

 

Week 52

Maandag 25 december

Eerste kerstdag

 

Dinsdag 26 december

Tweede kerstdag

 

Woensdag 27 december

De woensdag begon vroeg in de ochtend en alle pedagogische medewerkers stonden klaar om de kinderen op te vangen. Eén voor één kwamen de kinderen binnen en vertelden over de kerstdagen en de leuke cadeaus die hebben gekregen. Tegen het einde van de ochtend hebben we een leuke knutselactiviteit op de planning staan. De kinderen maken hier van crêpepapier en simpele bordjes een mooie ijsbeer! Na het knutselen mochten de kinderen nog even vrij spelen terwijl de pedagogisch medewerkers de lunch hebben voorbereid. Tijdens de vakanties wordt de lunch door Sportstuif zelf geregeld en zetten we bordjes met kaas- en vleeswaren klaar op tafel. Ook liggen er bordjes met groentes op tafel waar de kinderen onbeperkt van mogen eten. Na de twee gezonde boterhammen, mogen de kinderen nog twee ongezonde boterhammen eten (chocoladepasta en jam). In de middag zijn we met de kinderen naar StreetJump gegaan waarbij de kinderen goed hun energie kwijt konden. Hier hebben we dan ook heerlijk de hele middag kunnen vertoeven en kunnen spelen op de trampolines.

 

 

Donderdag 28 december

Op de donderdag hebben we ook iets super leuks op het programma staan wat we weleens vaker hebben gedaan in vakantieperioden. We hebben namelijk de ochtend gevuld door te lasergamen! Lasergamen is een spannende activiteit waarbij er verschillende teams met laserguns de strijd met elkaar aangaan. We hebben verschillende games gespeeld tot het alweer tijd was voor de lunch! Nadat de buikjes weer waren gevuld, was het alweer tijd voor de middag activiteit. We zijn namelijk in de middag wezen bowlen bij Het Wapen van Asten. Het bowlen zorgde voor een leuke en competitieve sfeer, waarbij iedereen zijn best deed om de kegels omver te werpen. De ene na de andere strike en spare werden gegooid door de kinderen. Eenmaal terug van het bowlen hadden de kinderen nog de kans om vrij te spelen tot iedereen weer naar huis ging. Het was weer een geslaagde dag binnen sportstuif NWC!

 

 

Vrijdag 29 december

De allerlaatste BSO dag van het jaar 2023 was aangebroken!! De kinderen kwamen een voor een binnen, pakte van alles uit de kast en gingen hier mee spelen. Na al dat spelen  was het tijd om lekker wat te drinken en fruit te eten, toen dit allemaal in onze buikjes zaten was het tijd voor de activiteit. Vandaag hadden we bezoek van Sportstuif HCAS en zijn we samen met hun weer gaan lasergamen! Helaas kon het door het slechte weer niet volledig afgespeeld worden en zijn we dus na enige tijd weer naar binnen gegaan. Gelukkig konden de kinderen wel hun energie kwijt. De ochtend ging ontzettend snel, want het was alweer lunchtijd! De pedagogische medewerkers gingen de lunch voorbereiden en ranja en groente klaarmaken voor de kinderen. De lunch vinden de kinderen altijd erg lekker en ze eten dan ook altijd erg goed. Nadat de buikjes waren gevuld, hebben de kinderen nog vrij gespeeld en was het daarna alweer tijd voor de middagactiviteit! In de middag was er een muziekworkshop waarbij de kinderen in de ene groep een ritme konden leren met emmers en stokjes en in de andere groep leerden de kinderen een liedje zingen. Ondanks dat een aantal kinderen voor de activiteit zo hun bedenken hadden over de workshop, vonden ze het uiteindelijk allemaal super leuk! Iedereen heeft enthousiast meegedaan en vooral het oefenen en maken van een ritme vonden de kinderen ontzettend leuk. Na de middagactiviteit konden de kinderen nog vrij spelen en werden de meeste kinderen al op tijd opgehaald. Zo was de allerlaatste BSO dag van het jaar alweer voorbij!

 

 

Namens team Asten NWC wensen we iedereen een fijne jaarwisseling!!

 

Week 1

Deze week stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals boksen, free runnen en een fotospeurtocht.

 

Maandag 1 januari

Nieuwjaarsdag

 

Dinsdag 2 januari

De allereerste BSO dag van het jaar 2024 was aangebroken! In de ochtend waren de kinderen heerlijk vrij aan het spelen tot het tijd was voor het fruitmoment en de eerste activiteit! We zouden eigenlijk met de kinderen gaan boksen, maar helaas liet het weer het niet toe om deze activiteit door te laten gaan. We zijn toch even naar buiten gegaan en hebben hier verschillende tikspelletjes gedaan. De kinderen konden zo toch nog even lekker buiten zijn en hun energie kwijt. Na een tijdje begon het toch wel erg hard te regenen en zijn we toch maar weer met z’n allen naar binnen gegaan en zijn we binnen gaan spelen. Na al het vrije spelen was het tijd om te gaan lunchen. Na de lunch was het weer tijd voor tweede activiteit van de dag. We gaan namelijk iets bakken vandaag! De kinderen mochten zelf kiezen wat ze maakten van hun stukje deeg en de mooiste vormen koekjes kwamen voor de dag. De koekjes zijn de oven in gegaan en het duurde best wel even voordat de koekjes goed gebakken waren en ze waren afgekoeld om ze op te eten. We hebben daarom de koekjes met de kinderen mee naar huis gegeven, zodat ze thuis hun lekkere creaties op konden eten!

 

 

Woensdag 3 januari

De pedagogische medewerkers waren er vandaag weer vroeg bij, evenals de kinderen die vanaf 7:30 uur een voor een binnen stroomden. We hebben lekker gespeeld tot het tijd was om fruit te eten. In de vakantie eten we altijd twee keer fruit. In de ochtend en in de middag en ook wordt de lunch door ons geregeld. Na het vrij spelen hebben we lekker ons fruit gegeten en wat gedronken. Hierna hebben de kinderen even voor zichzelf kunnen spelen tot de ochtendactiviteit begon. Als activiteit gingen we boksen!  We begonnen met een warming-up waarbij we allerlei soorten stoten uitgelegd kregen. Daarna mochten we in tweetallen aan de slag om die stoten te oefenen. Om de beurt mochten ze de stoten oefenen. We hebben flink veel geoefend de kinderen vonden het super leuk, maar helaas was het alweer tijd om te gaan lunchen. De kinderen hadden veel honger door de sportieve ochtend en dus hebben we met z’n allen gezellig gegeten. Na de lunch was het tijd voor de middagactiviteit! Hier hebben we een fotospeurtocht gespeeld die door heel Asten liep. Zo konden de kinderen lekker hun energie kwijt. Na de middagactiviteit waren de kinderen toch wel erg moe door de twee sportieve activiteiten van de dag en hebben we nog lekker rustig binnen vrij gespeeld tot de kinderen weer werden opgehaald.

 

 

Donderdag 4 januari

De ene laatste dag van de week is alweer aangebroken. Nadat alle kinderen op locatie waren, was het alweer tijd voor de het fruitmoment. Met z’n allen hebben we lekker wat groenten en fruit gegeten en was het daarna alweer klaar voor de eerste activiteit. Vandaag stond shirt pimpen op de planning, waarbij de kinderen allemaal een wit shirt helemaal mochten pimpen en versieren naar eigen smaak en wens. Er kwamen veel verschillende creaties voorbij: zo werden er voetbalshirtjes gemaakt, maar ook kwamen er hele mooie tekeningen voorbij. Na deze creatieve ochtend hebben we tijd gemaakt om te gaan lunchen. Tijdens de lunch kwamen er allemaal leuke verhalen voorbij over de plannen aankomend weekend en werden er ontzettend veel grapjes gemaakt. Nadat iedereen de boterhammen op had, mochten de kinderen vrij spelen. De kinderen hadden ontzettend veel energie, dus we konden niet wachten tot het tijd was voor de tweede activiteit van de dag: namelijk free runnen. Met z’n allen hebben we ons verplaatst naar een gymzaal in de buurt. Er stonden verschillende obstakels in de gymzaal waarbij de kinderen konden oefenen met free runnen. Als kers op de taart hebben de kinderen onder begeleiding zelfs geleerd een backflip te maken!! Na deze vette activiteit zijn we weer terug gegaan naar de voetbalclub en hebben de kinderen nog vrij mogen spelen tot de kinderen werden opgehaald.

 

 

Vrijdag 5 januari

Alweer de allerlaatste dag van de kerstvakantie. Volgende week mogen de kinderen weer naar school en gaat het ‘normale’ leven weer beginnen. De kinderen waren al vroeg aanwezig bij Sportstuif dus zodra het een beetje droog was, zijn we lekker naar buiten gegaan. De kinderen konden zo alvast een deel van hun energie kwijt, want als ochtendactiviteit stond er iets creatiefs op de planning! We zijn met z’n allen even wat fruit en groenten gaan eten, toen daar de activiteit al aankwam: the handmates kwamen aan met spaarpotten die de kinderen zelf mochten gaan versieren. De mooiste creaties kwamen voorbij en wat waren de kinderen geconcentreerd bezig! Zodra iedereen klaar was, was de ochtend alweer voorbij en zijn we gaan lunchen. Na de lunch kregen we bezoek van sportstuif HCAS en zijn we met z’n allen naar buiten gegaan. We hebben hier drie potjes levend stratego gedaan waarbij de kinderen in twee teams werden opgedeeld. Dit is een spel waarbij de kinderen kaartjes krijgen waarop staat wie zij kunnen verslaan met het kaartje wat ze gekregen hebben! De kinderen moeten elkaar tikken en dan op het kaartje kijken. Het kind dat wint krijgt het kaartje en moest het inleveren bij de teamleider. Ondertussen moeten ze de vlag van de tegenstander zoeken. Wanneer deze gevonden was had het team die de vlag gevonden had gewonnen. Doordat we het spel met wat vereenvoudigde kaartjes speelden konden alle leeftijden goed meespelen. De kinderen hebben heel erg fanatiek mee gespeeld!  Helaas begon het weer erg hard te regenen en hebben we ook deze activiteit wat eerder moeten stoppen. De kinderen vonden het erg jammer, want het liefst speelden ze dit de hele dag! In plaats daarvan zijn we naar binnen gegaan en mochten de kinderen vrij spelen. De dag is alweer voorbij gevlogen en de vakantie zit er helaas alweer op.

 

 

Dit was onze kerstvakantie weer! Zijn jullie er volgende week weer bij?



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches