Kinderen kunnen zich bij Sportstuif na school uitleven door middel van sport en spel. Een hele leuke BSO met aandacht voor elk kind!

Marijn Marijn
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, sneeuwpret en estafette in Week 3 – 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 15 januari

We zijn de sportmiddag gestart met het ophalen van de kinderen op de schoolpleinen. We hebben onderweg naar de buitenschoolse sportieve opvang weer lekker gekletst over het weekend. Op de BSO begonnen we zoals altijd met het eten van wat fruit en groenten. Vandaag hebben we drie binnen spellen gedaan met de kinderen: steen-papier-schaar estafette, moordenaartje en splash. Op maandag zijn er altijd erg veel kindjes op de bso dus is het altijd lekker druk! Het doel van de sportstuifmiddag is dat de kinderen een onvergetelijke tijd hebben na school. We spelen daarom ook vaak in op wat de kinderen aangeven leuk te vinden en zo inspraak te geven aan de invulling van het programma. Door het opdelen van de groep hebben we ook wat persoonlijker contact met de kinderen en zorgen we dat ieder kind leuk en vrolijk mee kan spelen! Ondanks dat we niet buiten konden spelen door het weer, konden de kinderen toch hun energie kwijt. Voornamelijk bij de steen papier schaar estafette konden de kinderen lekker rondspringen en toch lekker in beweging zijn. Na de spellen kregen de kinderen een koekje en mochten ze nog even vrij spelen tot de papa’s en mama’s zouden komen. De dag ging weer erg snel voorbij en de maandag zit er weer op.

 

 

Dinsdag 16 januari

Er is weer een nieuwe dag aangebroken bij Sportstuif Asten NWC! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogische medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groenten op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Na het fruit eten was het alweer tijd om lekker naar buiten te gaan. Vandaag hebben we de kinderen wat meer vrijheid gegeven. We zijn eerst gezamenlijk naar buiten gegaan om vrij te spelen en daarna mochten de kinderen kiezen om naar binnen te gaan en te gaan knutselen, of ze mochten buiten blijven om met de sneeuw te spelen. De groep verdeelde zich op natuurlijke wijze. Buiten hebben de kinderen van alles gedaan met de sneeuw: van het bouwen van een sneeuwpop tot aan het houden van een sneeuwballen gevecht. Binnen werd er geknutseld in het thema carnaval, want ook dat staat alweer om de hoek! De kinderen hebben zich super goed vermaakt met de vrije activiteiten en waren allemaal erg vrolijk en enthousiast. Na de activiteiten hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en hebben we nog veel gespeeld. De dinsdag vloog voorbij!

 

 

Woensdag 17 januari

Het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald van school en hebben allemaal onze boterhammen opgegeten en wat gedronken. De kinderen mochten nog even vrij spelen, er werd getekend en er werden weer loom bandjes gemaakt. Vandaag zijn we naar een speeltuintje gegaan achter de Schop, hier hebben de kinderen zich de gehele middag vermaakt! Ook hier hebben de kinderen zich voornamelijk vermaakt met de sneeuw. Het gebeurd dan ook niet super vaak dat er zoveel sneeuw blijft liggen! De kinderen vonden het zelfs zo leuk, dat ze eigenlijk niet meer terug wilden naar Sportstuif! Toch was het alweer tijd om te gaan want de middag vloog voorbij en we hebben nog geen fruit en ranja gehad! Toen de buikjes opnieuw waren gevuld, mochten de kinderen nog vrij spelen en was de woensdag alweer voorbij.

Op de woensdag heeft Sportstuif NWC nog plek voor nieuwe kinderen!  Wil je jouw kind graag bij sportstuif aanmelden? Meld je dan snel aan via: Contact | BSO Asten | Sport BSO Asten | Buitenschoolse opvang Asten | Kinderopvang Asten (sportstuif.nl). Je kan ook altijd een rondleiding aanvragen. Stuur dan een mailtje naar: Asten@sportstuif.nl of bel 06-16619546

 

 

Donderdag 18 januari

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! En vandaag waren we er eerder bij dan normaal! Vandaag had basisschool ’t Lover namelijk een studiemiddag, waardoor de BSO wat eerder begon! De pedagogische medewerkers hebben de kinderen opgehaald van school. Zodra we aangekomen waren op de BSO hebben we samen geluncht en hebben we gekletst en grapjes uitgehaald. Al snel was het al tijd om de andere kinderen van de school op te halen. Eenmaal terug en compleet op de BSO werd er weer goed veel groente en fruit gegeten. Ook was het vandaag feest qua traktaties! Helaas hebben we afscheid moeten nemen van één van onze kinderen. Hij had een lekkere traktatie voor alle kinderen en begeleiders meegenomen. Daarbij waren er nog twee verjaardagen die we hebben gevierd! We hebben ervoor gekozen om één van de traktaties op te eten en de andere twee in de tas te stoppen voor thuis. We zijn vervolgens naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag! De groep werd opgedeeld in jong en oud om zo beide activiteiten op niveau te kunnen spelen. Dit was ook wel nodig want één van de activiteiten was lasergamen!!! De kinderen vinden dit altijd super leuk en spelen ook allemaal erg enthousiast en fanatiek mee. In de tussentijd hebben we met de andere groep hoepeldans  gedaan, dit is eigenlijk hetzelfde als stoelendans maar dan met hoepels! Ook dit vonden de kinderen erg leuk, omdat er leuke motiverende muziek aanstond. Na dit alles was het inmiddels al best wel laat en mochten de kinderen daarom zelf kiezen wat ze wilden gaan doen. Een aantal van de kinderen zijn buiten gebleven om te voetballen. De andere kinderen zijn naar binnen gegaan en hebben hier getekend, met de nerf gun gespeeld of iets voor zichzelf gedaan. De dag is ontzettend snel voorbij gevlogen en voor we er erg in hadden waren de eerste ouders er al om hun kinderen op te halen.  

                                         

 

Vrijdag 19 januari

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen op te eten en hebben de plannen voor het weekend besproken. Ook hadden de kinderen weer de leukste verhalen en grapjes op tafel gegooid. Na de boterhammen mochten de kinderen even vrijspelen. Rond een uur of drie zijn we samen gaan zitten en hebben we wat fruit gegeten. Na het fruit was het tijd voor een heerlijke tractatie want we hadden een jarige in ons midden! We kregen heerlijke wafels en hebben er goed van gesmuld. Na de traktatie was het tijd voor de activiteit van vandaag! We zijn lekker binnen gebleven, omdat de grasvelden bevroren waren, en hebben verschillende groepsspelletjes gedaan: dans memory en museumpje. Na de activiteit mochten de kinderen weer voor zichzelf spelen en konden ze kiezen om naar buiten te gaan of binnen te blijven. De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt zo de dag voor het weekend! De dag én de week zijn voorbij gevlogen!

 

 

Dit was onze week weer! Zijn jullie er volgende week weer bij?



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches