Een geweldige plek waar de kinderen zich na school kunnen uitleven door middel van sport en spel!

 

Rachelle Rachelle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend cluedo, jachtseizoen en skippybal race in Week 46 – 2023

Maandag 13 november

Vandaag was het weer de eerste dag van de week bij Sportstuif Asten. We hebben er weer zin in om van iedere dag een feestje te maken! We begonnen de middag met alle kinderen van de basisscholen ophalen en gingen fruit eten en suikervrije limonade drinken. De kinderen hadden veel te vertellen over het weekend! Vandaag was Renee nog niet aanwezig en was ze nog heerlijk aan het genieten van haar vakantie in Marokko, dat betekent dat we vandaag ondersteuning kregen van Carlijn van Sportstuif FC Uden. Vandaag hadden we weer verschillende spellen op de planning staan: ziekenhuistikkertje, slagbal en skippybalrace. Er was een goed gevarieerd aanbod wat de kinderen allemaal erg leuk vonden! De kinderen hebben vol enthousiasme gespeelt. Na de spellen kregen de kinderen een koekje en mochten de kinderen nog vrij spelen. Ook tijdens het vrij spelen hebben de kinderen zich goed vermaakt. Het was weer een geslaagde start van de week vol plezier en leuke activiteiten.

 

Dinsdag 14 november

De dinsdag was alweer aangebroken en het was weer tijd om alle kinderen van de scholen op te halen door onze pedagogische medewerkers. Tijdens het ophalen komen altijd de leukste verhalen wat ze hebben gedaan tijdens school. Eenmaal aangekomen bij NWC Asten was het weer tijd voor fruit. Het bordje met fruit gaat weer rond en de kinderen zijn hier altijd heerlijk van aan het smullen. Na het fruitmoment was het weer tijd voor onze activiteit, vandaag hadden we zes verschillende actieve binnenspellen omdat het wel erg hard regende buiten! Ondanks dat we binnen activiteiten hebben gedaan, hebben de kinderen zich alsnog uitstekend vermaakt! De spellen die we binnen hebben gedaan waren bijvoorbeeld de muziekquiz waarbij de kinderen het nummer moesten raden, pingpong, het onthouden van verschillende voorwerpen en zoveel mogelijk zes gooien in twee minuten. Na de activiteit hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en hebben we nog veel gespeeld. De dinsdag vloog voorbij!

 

Woensdag 15 november

De tijd gaat ongelofelijk snel, want het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald en zijn gezamenlijk gaan lunchen. Tijdens het lunchen hebben we ondertussen lekker gekletst en hebben we weer veel nieuwe moppen gehoord. Nadat iedereen de lunch op had, was het weer tijd om vrij te spelen. Tijdens het vrij spelen worden altijd de spelletjes uit de kast getrokken, worden er weer veel loombandjes gemaakt en ook de tekeningen vliegen om je oren. Hierna was het tijd voor een lekker stukje fruit en was het tijd voor de woensdagmiddag activiteit: levend cluedo! Over het terrein van Sportstuif NWC en Sportstuif HCAS zijn verschillende aanwijzingen verstopt betreft de ‘moord’-locatie,- voorwerp en- persoon. In teams hebben we als echte detectives het terrein afgespeurd opzoek naar aanwijzingen om zo het mysterie op te lossen. Deze activiteit was super leuk en was een opvulling voor de gehele middag! Na al de gezelligheid in de middagactiviteit mochten de kinderen weer iets voor hun zelf doen en was de woensdag alweer voorbij.

 

Donderdag 16 november

De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Ook vandaag hebben de pedagogische medewerkers weer de kinderen van school opgehaald en zijn we de dag gestart met het fruitmoment en suikervrije limonade. Vandaag was er een koude wind buiten, maar ondanks dat zijn we toch lekker naar buiten gegaan! Vandaag hadden we verschillende spellen op de planning, namelijk lummelen, Chinese muur tikkertje en slagbal. De kinderen zaten vol energie en hebben heerlijk buiten gespeeld! Na de activiteit gingen we weer naar binnen en heeft iedereen iets voor zich zelf gedaan. Toch waren er kinderen die buiten bleven spelen en hebben we nog gevoetbald met de kinderen. Na het koekje eten was het tijd om lekker naar huis te gaan en was de donderdag weer voorbij.

 

Vrijdag 17 november

Deze vrijdag begon erg vroeg, het was namelijk studiedag bij Voordeldonk! We zijn gezellig met Sportstuif HCAS naar Monkey Town gegaan. De kinderen hebben hier heerlijk gespeeld en konden kiezen uit tal van attracties en speeltoestellen zoals glijbanen, ballenbakken, trampolines en voetbalkooien. Na deze activiteit zijn  we weer terug gegaan naar Sportstuif NWC om de andere kinderen van school te halen en de middag samen voort te zetten! De pedagogische medewerkers hebben de kinderen weer van alle basisscholen opgehaald en gingen lekker onze boterhammetje opeten en kletsen over de schooldag. De kinderen mochten na de lunch iets voor zichzelf doen, een aantal kinderen zijn lekker naar buiten gegaan en anderen wilden toch liever warm binnen een spelletje doen. Rond een uur of drie hebben we wat fruit gegeten en was het ook weer tijd voor de vrijdagmiddagactiviteit! Vandaag gingen de oudere kinderen het dorp in en hebben hier het jachtseizoen gespeeld. De jongere kinderen bleven bij Sportstuif NWC, waar we verschillende spellen hebben gedaan zoals schipper mag ik overvaren, Annamaria koekoek en fopbal. Na de activiteiten hebben de kinderen nog zelf vrij mogen spelen en hebben we samen gekletst over de plannen in het weekend.

 

 

Dit was onze week weer! Zijn jullie er volgende week weer bij?



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches