Een sfeervolle BSO waar sport en spel volop aan bod komen. Veel activiteiten maar ook een plek waar onze dochter tot rust kan komen na een dag school. Enthousiaste medewerkers die betrokken zijn bij de kinderen en op een fijne laagdrempelige manier te werk gaan

Elke Elke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lingo, Trefbal WMA en kinderdisco in Week 11 – 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 11 maart 2024

We beginnen de week helaas met slecht weer; het heeft namelijk de hele dag geregend. Maar dat betekent niet dat we geen leuke dag gaan hebben. We passen het programma namelijk gewoon aan het weer aan en blijven lekker binnen! De activiteiten zijn dus iets anders dan normaal, maar voordat we daaraan beginnen gaan we eerst even fruit eten en wat drinken.

 

Door de regen konden we dus niet buiten een activiteit doen, dus hebben we de planning aangepast. We hebben binnen drie spellen voorbereid die iedereen gaat doen, al splitsen we de roep wel op en wisselen we twee keer van activiteit. Een van de spellen is de welbekende stoelendans, iets wat de kinderen altijd erg leuk vinden om te doen! Als andere spellen hadden we lingo. Een leuke activiteit die de kinderen op een hele andere manier prikkelt. Tenslotte hadden we ook een pong-spel. Hierbij kunnen de kinderen goed de motoriek oefenen omdat ze de balletjes in de bekertjes moesten gooien.

 

Ondanks dat we niet buiten konden spelen, hebben we wel een leuke dag gehad. En met een beetje geluk hebben we de rest van de week wel lekker weer!

 

 

Dinsdag 12 maart 2024

We hebben vandaag geluk! Het is namelijk grotendeels droog gebleven en we weten wat dat betekent: lekker naar buiten gaan! Aan het begin van de middag is het nog droog, maar er wordt wel wat regen voorspeld later op de middag. We gaan dus snel het fruit eten zodat we zo lang mogelijk naar buiten kunnen gaan voor de activiteit.

 

Vandaag hebben we weer 2 groepen die allebei een activiteit gaan doen en waarbij halverwege wordt gewisseld van spel. Een groep begint vandaag met acrogymen. Iedereen kan hierbij zijn/ haar ding doen. Ook kunnen de kinderen het zo moeilijk of makkelijk maken als ze zelf willen! De andere groep begon met rupsbal.

 

We hebben vandaag weer lekker buiten kunnen spelen en dit was ontzettend fijn! De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt en de dag vloog voorbij!

 

 

Woensdag 13 maart 2024

Het is alweer halverwege de week! De pedagogische medewerkers hebben de kinderen weer opgehaald en op woensdag hebben we ons gezellige lunchclubje. Dit is het rustigste moment van de dag, want iedereen is zo druk bezig met het eten! Toch is het wel fijn om nu even rust te hebben, want dan kunnen we de rest van de dag er lekker tegenaan!

 

En dat was ook wel nodig aangezien we naar de gymzaal zijn gegaan en mee hebben gedaan met de Woensdagmiddag Activiteit! Vandaag stond hier trefbal op de planning. Het spelen buiten de BSO vinden de kinderen altijd erg leuk. Ook vooral een spel als trefbal, waarbij de kinderen hun energie goed kwijt kunnen. We hebben voor de afwisseling verschillende varianten van het spel gedaan en de tijd vloog voorbij.

 

Na de activiteit zijn we terug gegaan naar Asten NWC en was het tijd voor de kinderen om binnen of buiten vrij te spelen. De een kiest er dan voor om buiten te voetballen of andere buitenspellen te doen, terwijl de ander graag binnen gaat tekenen of knutselen. We hebben een fijne dag gehad waarbij we genoeg buiten konden spelen en de kinderen blij naar huis konden!

 

 

Donderdag 14 maart 2024

Het is een prachtige dag vandaag en daar gaan we zeker van genieten! Nadat we de kinderen hebben opgehaald van de scholen, konden we voor het fruitmoment even buiten vrij spelen. Zodra we er allemaal waren, gingen we weer snel fruit eten zodat we daarna snel aan de activiteit konden gaan beginnen.

 

Het was heerlijk weer en daarom hebben we drie leuke activiteiten voor de groep voorbereid. Vandaag hebben we niet gerouleerd tussen de activiteiten. De eerste activiteit was met de parachute. De kinderen vinden dit altijd erg leuk en kan ook wel spannend zijn! Ook hebben we nog een overgooispel op de planning staan en tenslotte nog verschillende trefbalvormen. De activiteiten konden allemaal aangepast worden op moeilijkheidsgraad voor de kinderen om zo voor genoeg uitdaging te zorgen.

 

De spelletjes waren super leuk en we hebben lekker lang de activiteiten gedaan. Na lekker te hebben gesport, sloten we de dag rustig allemaal buiten af!

 

 

Vrijdag 15 maart 2024

Het is bijna weekend, maar we hebben nog een laatste dagje school voordat het zover is! Op vrijdag is het nog steeds rustig met maar een klein clubje kinderen. Maar dat maakt het er niet ongezelliger van; we hebben namelijk nog steeds genoeg plezier!

 

En wanneer we zoveel plezier hebben, komt vaak ook onze activiteit. Vandaag zijn we op bezoek gegaan bij onze buren, Asten HCAS! De kinderen vinden het vaak leuk om bij een andere sportstuiflocatie op bezoek te gaan. Ze hebben op iedere vestiging toch net wat andere spellen en hierdoor worden de kinderen toch op een andere manier geprikkeld. De kinderen hebben zich hier dan ook de hele middag uitstekend vermaakt. Maar toch was het op den duur tijd om weer terug te gaan naar onze eigen locatie!

 

Hier mochten de kinderen vrijspelen tot de ouders kwamen. Ondanks dat de kinderen allemaal op tijd werden opgehaald, betekende dit niet dat we al weekend hadden. We hadden namelijk samen met de Hockey Sportstuif een super gave kinderdisco op de planning! Hier mochten kinderen uit de buurt en uit de omgeving langs komen om zo anderhalf uur, maar al te leuke dansjes te wagen! Hier kwam onverwachts bezoek van SIRIS, die een stukje hebben gefilmd. Benieuwd naar de kinderdisco? Het interview en sfeerbeelden zijn terug te vinden via onderstaande link.

https://www.facebook.com/watch/?v=7275013609280862

 

 

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend allemaal!



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches