Sportief bezig zijn is een fijne uitlaatklep na school. De (mannelijke) begeleiding is uniek in de bso wereld waar vrouwen meestal in de meerderheid zijn. Een bso waar je wordt gezien én gehoord, waar je jezelf kan en mag zijn.

Christa Christa
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Masterminds, makers en de krakers en slingertikkertje in Week 47 – 2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 20 november

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten. Net als alle andere schoolweken staan onze pedagogische medewerkers op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag kletsen we altijd even bij over het weekend, dit doen we dan ook tijdens het fruit eten. Na het fruit eten hebben we nog een verjaardag gevierd! Afgelopen weekend was er een jarige en dat hebben we vandaag natuurlijk gevierd! Nadat we de verjaardag van hadden gevierd, zijn we met zijn alle lekker naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. Vandaag stonden EHBO-tikkertje, Mastermind en makers en de krakers op de planning. Mastermind is een wat nieuwer spel voor de meeste kinderen. Bij dit spel staan er vier pionnen op een rij met daaronder verschillende gekleurde trainingshoedjes. De kinderen moeten zó snel mogelijk proberen te achterhalen welke kleur trainingshoedje onder welke pion ligt. Zodra alle trainingshoedjes matchen met de trainingshoedjes onder de pion, is de code gekraakt en kan het spel opnieuw beginnen met een nieuwe kleurencombinatie! De kinderen vonden dit spel ontzettend leuk en uitdagend. Ook bij de andere twee spellen hebben alle kinderen actief en enthousiast meegespeeld! Na de spellen kregen de kinderen een koekje en mochten ze nog vrij spelen. Ook tijdens het vrij spelen hebben de kinderen zich goed vermaakt. Het was weer een geslaagde start van de week vol plezier en leuke activiteiten.

 

 

Dinsdag 21 november

Er is weer een nieuwe dag aangebroken bij Sportstuif Asten! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Net nadat de bordjes op waren, begon er ineens een sirene te loeien en was het tijd voor een ontruimingsoefening! Zodra er een ontruiming plaats vind, is het belangrijk dat de kinderen zo snel mogelijk, maar wel rustig door de nooddeuren naar buiten lopen en achteraan op voetbalveld drie verzamelen. We hopen natuurlijk dat we nooit een echte ontruiming hoeven mee te maken, maar oefenen en voorbereiden op een noodsituatie kan nooit kwaad! We hebben daarom stil gestaan bij wat we nou wel én niet moeten doen in zo’n situatie en hebben we interactief besproken hoe deze ontruiming is verlopen. Na de ontruimingsoefening was het alweer tijd om naar buiten te gaan en hebben we twee spellen gedaan. Als eerst hebben we met de hele groep pepernoottikkertje gedaan en daarna verstoppertje. De kinderen hebben super goed meegedaan met de spellen en waren allemaal erg vrolijk en enthousiast.  Na de activiteit hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en hebben we nog veel gespeeld. De dinsdag vloog voorbij!

 

 

Woensdag 22 november

Het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald van school en hebben allemaal onze boterhammen opgegeten en wat gedronken. De kinderen mochten nog even vrij spelen, er werd gevoetbald, getekend en er werden weer loom bandjes gemaakt. Rond een uur of drie hebben we alle kinderen weer blij gemaakt met een bordje fruit en groente en hebben we wat ranja gedronken. Ook vandaag begon de sirene weer te loeien en was het weer tijd voor de ontruimingsoefening! We vinden het belangrijk dat ieder kind weet wat hij/zij moet doen en daarom gaan we iedere dag een ontruimingsoefening doen verspreid over een aantal weken. Voor sommige kinderen is het een herhaling, aangezien deze meerdere dagen bij ons op de groep zijn, maar voor sommige kinderen is de oefening nieuw. Doordat een enkeling gister ook bij de oefening was, zagen we dat de kinderen meteen de feedback van de dag ervoor hadden opgepakt en hiervan hebben geleerd! Na de ontruimingsoefening hebben we twee binnen activiteiten gedaan omdat het wel erg koud was en het ook heerlijk begon te regenen. Elin en Sophie wilden vandaag heel graag de activiteiten regelen en hebben een mooie quiz in elkaar gezet! Na de quiz hebben we nog monstertikkertje gedaan. Ook deze activiteit was verzonnen en uitgevoerd door twee enthousiaste meiden. De meiden hebben het super leuk gedaan en iedereen speelde enthousiast mee! Na al de gezelligheid in de middagactiviteit mochten de kinderen weer iets voor hun zelf doen en was de woensdag alweer voorbij.

 

 

Donderdag 23 november

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Vandaag stond er weer iets super leuks op het programma! Nadat alle kinderen opgehaald waren en naar de BSO hebben gebracht, hebben we weer gezamenlijk wat fruit gegeten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. Eerst mochten de kinderen nog wat vrij spelen en daarna hebben we de groep opgesplitst. De oudere kinderen zijn namelijk naar binnen gegaan en hebben daar een escaperoom gedaan! De escaperoom beviel de kinderen erg goed en vonden het dan ook super leuk! Met de jongere kinderen zijn we lekker buiten gebleven en hebben we verschillende tikspelletjes gedaan, zoals slingertikkertje, viesland- lekkerland en schipper mag ik overvaren. Ook buiten hebben de kinderen enthousiast meegespeeld. Na al dat sporten was het nog tijd voor een koekje om vervolgens lekker vrij te gaan spelen.

                                                

 

Vrijdag 24 november

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen op te eten. Na de lunch zijn we met de kinderen gaan knutseld voor sinterklaas! De mooiste creatiefs zijn gemaakt door de kinderen en Sint en zijn pieten worden weer goed in de watten gelegd door al dat moois! Er waren ook kindjes bij die toch liever buiten wilden spelen, deze hebben lekker buiten verschillende spellen gespeeld! Na het knutselen zijn we fruit gaan eten en begonnen we aan de middagactiviteit! Twee heren wilden heel graag een bingo organiseren en deze hebben we dan ook gedaan! De heren hadden de bingo goed voorbereid en er waren zelfs verschillende prijzen te winnen! Na het bingoën hebben we nog lekker gespeeld met z’n allen totdat alle kinderen weer werden opgehaald.  De dag is weer voorbij gevlogen!

 

 

Dit was onze week weer! Zijn jullie er volgende week weer bij?



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches