Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Shauny Shauny
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Masterminds, paasspellen en we-jump in week 13– 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 13!

 

Maandag 25 maart
De maandag is weer aangebroken, wat betekend: een nieuwe week bij Sportstuif! De BSO was vandaag vroeg geopend, aangezien er een studiedag was! Deze hebben we super gaaf besteed door naar Dierenrijk in Nuenen te gaan! Wat was dit een leuk uitstapje! De kinderen hebben hun ogen uitgekekeken en vonden het super leuk om al deze mooie en gave dieren te kunnen zien. Ook was er een super leuke binnenspeeltuin waar de kinderen natuurlijk ook even wilden gaan spelen! De tijd ging super snel voorbij en de ochtend zat er alweer op. Helaas was het alweer tijd om terug te gaan naar Sportstuif en onze boterhammen op te eten en de andere kinderen van school op te gaan halen.

 

De pedagogische medewerkers zijn de overige kinderen gaan ophalen van school en aangekomen op NWC hebben we gezamenlijk wat fruit gegeten. Na het fruit zijn we snel mogelijk naar buiten gegaan, want het was super lekker weer en we hadden drie leuke activiteiten op de planning! We zijn gaan rouleren tussen de drie activiteiten, namelijk mastermindschinese muur en trefbal. De kinderen vonden alle drie de spellen superleuk en hebben goed en fanatiek meegedaan. De maandag vloog voorbij, want na de spellen kwamen de meeste ouders hun kinderen alweer ophalen!

 

 

Dinsdag 26 maart

Wij als pedagogische medewerkers zijn al wat eerder op de BSO om alles klaar te zetten voor de middag. Daarna is het tijd om de kinderen op te halen, dit doen we te voet of in een van onze blauwe sportstuif auto's! Eenmaal compleet bij Sportstuif is het tijd om lekker wat fruit te eten en een bekertje suikervrije ranja of water te drinken. Na het fruitmoment gaan we over het algemeen altijd meteen naar buiten, dus vandaago ook!

 

Vandaag hebben we drie verschillende paasspellen gedaan! De spellen werden ingedeeld op leeftijd. Zo hebben de kleintjes paaseitje leggen gedaan. Voor de oudere kinderen werd er gerouleerd tussen de spellen paasexplosie en paasestafette. De kinderen worden zo op verschillende vlakken uitgedaagd. Als afsluiter hebben we met de groep gezamenlijk nog een tikspelletje gedaan. Na de activiteiten hebben we nog een koekje gegeten en gingen we vrijspelen tot alle kinderen werden opgehaald. En zo is de dinsdag alweer voorbij.

 

 

Woensdag 27 maart

De woensdag is alweer aangebroken en dat betekent dat we de kinderen vroeg van school mogen ophalen. We hebben samen boterhammen gegeten en nog even vrij gespeeld. Er waren vandaag weinig kinderen, wat betekent dat we op uitstapje konden gaan! We zijn daarom snel vertrokken naar We-Jump! WeJump is een trampoline park met verschillende area's. Zo kan je springen in onze foampit vanaf het hoogste niveau of kan je diverse flips op de tumbling baan leren. De kinderen komen hier niet super vaak en vinden het daarom echt mega vet! Ook voor ons als begeleiders is het super leuk om hier te zijn, samen met de kinderen hebben we te gekke tricks geoefend! 

 

De tijd vloog echt voorbij en helaas moesten we alweer terug naar locatie. Hier hebben we nog wat fruit gegeten en mochten de kinderen vervolgens nog vrij spelen. Rond een uur of vijf hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en hebben we nog veel gespeeld. De woensdag vloog voorbij!

 

 

Donderdag 28 maart

We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO hebben we deze nog even klaargemaakt. De kinderen werden allemaal opgehaald. Op donderdag is het altijd super druk bij Sportstuif, daarom hebben we besloten om vandaag iets langer vrij te mogen spelen, voordat we fruit gingen eten. Op deze manier kunnen de kinderen alvast iets van hun energie kwijt en blijft het fruitmoment wat rustiger. Nadat alle bordjes op waren, hebben we ons verplaatst naar buiten. Hier mochten de kinderen eerst nog even spelen, zodat de pedagogische medewerkers de activiteiten konden klaarzetten. 

 

Er stonden drie verschillende activiteiten op de planning: bugs bunny race, kat- en muistikkertje en iemand is hem niemand is hem. Bij kat- en muistikkertje zijn er 2 tikkers (de katten) en de andere kinderen zijn lopers (muizen). De muizen hebben een lintje in de broek als staart. Als de muizen de staart kwijt zijn dan legt de tikker 1 pylon om en pakt een nieuwe staart. Als alle pylonen om zijn begint het spel opnieuw en komt er een nieuwe kat.  

De kinderen vonden de activiteiten weer super leuk. De drie activiteiten waren ook erg divers, waardoor het afwisselend was en het leuk en interessant bleef voor de kinderen. Na de activiteit kregen de kinderen nog een koekje en mochten ze vrij spelen tot ze werden opgehaald!

 

 

Vrijdag 29 maart

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen op te eten en hebben alle plannen voor het weekend besproken. Er zaten weer super leuke planningen tussen en het kon niet gek genoeg. De kinderen mochten even vrij spelen totdat het tijd was om fruit te eten. Na het fruit eten zijn we met z’n allen naar buiten gegaan en hebben hier een paasestafette  gedaan!

 

Er werden vier gelijke teams gemaakt die alle vier hetzelfde parcour moesten afleggen. Zo moesten ze slalommen, onder een goaltje en over een dunne lijn lopen. En dat allemaal met een lepel waarop een ei lag die niet mocht vallen! Het waaide flink, waardoor het extra moeilijk werd om het ei niet te laten vallen. De kinderen zijn in volle concentratie het estafette parcour een aantal keer afgegaan. Ter afsluiting hebben we nog met z'n allen "paaseieren" gezocht. De kinderen kregen hierbij verschillende pingpong ballen om te verstoppen en de andere deel van de groep moesten deze vervolgens zoeken. Ook dit vonden de kinderen super leuk!

 

De tijd vloog voorbij en het was alweer tijd om een koekje te eten en nog vrij te spelen tot alle kinderen werden opgehaald voor het lange weekend! Wat een leuke middag en alvast een fijn paasweekend voor iedereen!

 


 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches